Slm. Ben izmirde bir kamu kurumunda calismaktayim esimden ayrildim su an 12 yasinda bir oglum var ve velayeti annesinde. mahkeme oğlumu yaz tatilleri ve hafta sonlari gorme hakki versede annesi her firsatta ne zaman istersem gorusnemize izinveriyor.oglumun anneside kamuda ve su an ankarada. Dolayisi ile oglumda ankarada .yazlari izmirde bende kaliyor 15 tatildede bende kaliyor arada ben fazla gidip gelemiyorum madden zor oluyor. oglum da ozluyor annesi bosanmis olsak bile babasi olarak daha fazla gorusmemizincocugumuz icin iyi olacagini her zaman diyor. Ben oglum ankarada oldugu icin ankaraya tayin olmak istiyorum velayeti bende olmasada benim oglum ve ben nufusdan vukuatli ailebildirgesi aldigimda oglum benim kutugumde goruluyor. mevzuata gore tayin gerekceme aile birlestirmesi desem evli degiliz. Ancak oglumun babasi benim ve onun her seyinden bende sorumluyum daha fazla gorusmek ergenlik doneminde babasizlik cektirmemek istiyorum mevzuata aile birlestirmesi sadece kari koca olarak algilaniyor benim durumum hukuken nedir bosanmis cocuk babasindan uzak mi yetismek zorunda kamuda bana bunun icin tayin hakki niye verilmiyor bosanmis aile cocuklari cocukdan niye sayilmiyor. Hukuken ben aile birligini korumak sebebiyle bu durumda ankaraya tayin isteyebilirmiyim illa evli olmak mi lazim ..tesekkurler