Merhaba saygıdeğer hukukçu arkadaşlar,

2013 yılında başıma gelen yaralama olayı sonucu sağ gözümde %85 oranında görme kaybı meydana geldi. Açılan ceza davası sonucunda sanık hakkında 6 yıl hapis hükmü verildi. Dosya şu an yargıtayda. Ben de bu arada sanık hakkında maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyorum.

Sanığın sosyo ekonomik durumunun iyi olduğunu dikkate alırsak;

3 milyon TL manevi ve 150 bin TL maddi tazminat davasının olumlu sonuçlanmasının olasılığı nedir?

Davanın açılması için ödenmesi gereken harç miktarının ve eğer dava olumlu sonuçlanırsa alacağım miktarın benim için önemi yoktur.
Ben sadece bu miktarın karşı tarafın da canının sıkılması için yüksek olması gerektiğine inanıyorum.
Bununla birlikte avukatıma da hüküm edilecek miktarın %15'ini pay etmeyi planlıyorum. Sizce bu teklif uygun mudur?
Gözümün bedeli benim için pahabiçilemez. Bu süreçte benim ve ailemin maruz kaldığı acı, ızdırap ve psikolojim bozulduğu için çalışamamam ve insanlardan uzaklaşmamdan kaynaklanan ciddi maddi kayıpları da göz önüne alırsak az bile istediğimi düşünüyorum. Hayatım boyunca sorumsuz ve saygısız bir insanın yarattığı bu karanlık yara iziyle baş başa olacağım.
Ancak yine de umutluyum çünkü adalet sistemimizin artık
insanların vicdanlarını yaralayacak kadar komik tazminat rakamlarına hükmetmekten kurtulmaya başladığını görüyorum.
Bu konuda bir çok avukatla görüştüm. Bazıları Türkiye'de bu miktarların kabul görmediğini, bazıları yeni yeni kabul görmeye başladığını ve olumlu sonuç alabileceğimizi bildirdiler. Ben yine de sizlerden de görüş almak istiyorum.

Saygılar,