İyi günler,
Aracı ekspertize sokup alımını yaptım. Neyse ekspertte hiçbir sıkıntı çıkmadı temiz alabilirsin dedi raporu aldım 2 gün sonra da aracı aldım yola çıktım. Otobanda az kalsın aldığım araçla ölüyordum zorla çıkarabildim yetkili servise soktum. İlk bakışta ekspertin yüzden 77 verdiği motor yüzde 10 çıktı. Ertesi gün üst kapak açılınca pistonların erimiş olduğu ortaya çıktı motorun içini açtırmadım. Servis yetkilisi benzinden olabilir dedi numune alındı benzinden çıkarsa sorun yaşamam. Ama çıkmazsa aracın tahmini masrafı 8 9 bin. Şimdi bunun için 5 6 ustayla görüştüm borusan yetkili servisde çalışan herkes farklı yorumluyor ama genel kanı eğer benzinden değilse bir şekilde motoru sana satacak hale getirip elinde bırakmışlar. Ekspert raporunda 24 saat geçerlidir yazmış haliyle sorumluluktan kurtulur mu ? Şimdi yetkili serviste bana söylenen bu motorun ölçümünü dahi yanlış yapmış elinde BMW motorunu ölçecek teknoloji dahi yokmuş. Benzin numunesi bir iki güne sonuçlanır o da temiz çıkarsa nasıl bir yol izlemeliyim durum çok muallakta çünkü bir anda böyle bir sıkıntı çıkarabilir diyen ustalar da var ama satın aldığım kişi iş benden çıktı eksperti mahkemeye ver deyip dalga geçercesine konuştu belliki aracı bana bu şekilde satmayı başardı. Tavsiyeleriniz neler bu konu da ?