Merhaba,

Öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Hakkımda 2014 yılı YGS Sorularının bir kısmını, sınav gerçekleştikten yaklaşık 2 hafta sonra internet sitemde paylaştığım için OSYM tarafınca dava açıldı. Olay henüz savcılık aşamasındayken uzlaşma sağlayabilmek amacıyla yayını hemen kaldırdım uzlaşmaya yanaşılmadı. Ayrıca soruları da başka siteler üzerinden edinmiştim ve kitapçıktan alıntı değildi. Sorular 20 adetti ve sınava girenlerin sınav sonrası soruları tartıştığı bir forumdan derlemiştim. Bana Osym üzerinden suç olduğuna dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Ayrıca ÖSYM kendi sitesi üzerinden 15.03.2015 tarihinde (Sınavdan bir yıl sonra) yayınladığı bir yazıda "2014 YGS Sorularını paylaşanlarla ilgili yapılacak yaptırımla ilgili Kamuoyu daha sonra bilgilendirilecektir." yazmakta ama herhangi bir bilgilendirme yapmadığı görülmektedir.

Sonuç olarak dava açıldı, ben başka şehirde üniversite hayatımı devam ettirdiğim için de duruşmam talimat yoluyla yapılıp Asıl Adliyeye gönderildi. Duruşma esnasında ilgili belgeleri tek tek sundum. Ayrıca danıştayın ve Anayasa Mahkemesinin de soruların tamamının paylaşılması gerektiği hükmü var. Bu hüküm dosyasını da sonradan araştırarak buldum ve nöbetçi mahkeme tarafından Bursa adliyesine gönderdim.

Hakim Bey tüm bu kanıtlarıma rağmen duruşmamı erteleyip dosyaları bilirkişi'ye gönderdi. Duruşmam 15 gün sonra tekrar yapılacak. Ben maddi olanaksızlıklardan dolayı duruşmanın yapıldığı mahkemeye gidemeyeceğim.

Sizlerden nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında, bilirkişi sonuçları aleyhime olursa alabileceğim ceza hakkında ve bir avukata ihtiyacımın olup olmadığı hakkında bilgi rica ediyorum. Avukat tutacak maddi olanağımın olmadığını da belirtmeme gerek yok sanırım öğrenci olduğum için

Son olarak buradaki Hakim hanım da avukata gerek olmadığından bahsettiği için duruşmamda barodan avukat talep etmemiştim.

Bu uzun yazımla sizleri sıktığım için özür dilerim.
Geri dönüş sağlarsanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla.