Öncelikle merhaba.Bir bankaya olan borcumdan dolayı avukatın size sozlesme yaparak odemede kolaylik yapariz eger kabul etmez iseniz hakkinizda dava acıcaz ve 3 ay hapis yatacaksiniz tehditlerine boyun bukerek icra dairesinden sozlesme imzaladim.Yine avukatin soylemleriyle odemelerinizi geciktirmeyin eger odeyemezseniz bizi arayin 3,5 gun idare ederiz deyimine kanaat ederek 4,ve 5 inci taksitlerimi gecikmeli olarak odedim.Hakkimda 15.icra ceza mahkemesinde Borclunun sozlesmeyi ihlal adi altinda dava acilmis ve 01.03.2016 tarihine durusma gunu verilmis.Avukatla gorusmelerim sonucunda siz bu ayin taksitini yatirin biz davayi geri kapatiriz soylemine istinaden taksitimi yatirdim ve avukati aradim.Bana sozlesmemi yenilediklerini ve davayida geri kapattiklarini soyledi.Fakat e devlette hala dosya acik yaziyordu.Bende 15 icra mahkemesini aradim dosyanin durumunu sordum.Dosyaniz acik ve durusma olacak cevabini aldim.Hemen avukati aradim ve sordum bana daha once davayi kapatip sozlesmenizi yeniledik diyen avukat ben oyle birsey demedim davayi erteleyecegimi soyledim dedi.Durusmaya sizin gelmenize gerek yok biz davayi erteliycez dedi.Simdi dusunuyorum beni yalan dolanla bu konuma kadar sokan bir avukat durusmayi gercekten erteleyebilme imkani varmidir?Diyelim durusmayi erteleyemedi mahkeme oldu ne karar cikar?Suanda 1 kurus bile gecikmis taksitim bulunmuyor.Hakim bana sure verip tamam taksitlerini odemeye devam et dermi?Yada hapis cezasi verirmi?Hapis cezasini verdi diyelim teslim olmak icin sure veriliyormus o sure icerisinde borcumun tamamini kapatsam aldigim hapis cezasi dusermi?Diger bir ihtimalde durusma olmadan once borcumun tamamini kapatsam mahkeme dusermi?