3-4 ay kadar önce kapıma Mehmet isminde, fizyoterapist olduğunu söyleyen birisi geldi ve ücretsiz bazı testler uygulamak istediğini söyledi. Benimde elimde ağrı olduğu için durumu anlattım ve içeri buyur ettim kendisini.
Birkaç test yapıp, cihaz tanıttı (elektronik tens cihazı ve bel için masaj aleti)
Kalp ritmimin yüksek olduğunu söyledi bu aletin bunu iyileştireceği elimdeki ağrıları geçireceği vs.
Ürünü aldığım taktirde 20 ay boyunca her ay gelip kontrolünü yapacağını,parayı elden ona ödeyebileceğimi (50'şer liralık taksitlerle)benim gibi birçok hastasının olduğunu ve düzenli kontrole gittiğini söyledi.
Sonradan internette arattığımda her iki ürünü toplam 200 lira ve altı fiyatlara temin edilebildiğini gördüm.
Bana ürünü ve bu 20 aylık tedavi sürecini 960 tl'ye sundu ve bende aldım ne yazık ki.
İlk ay bi numara aradı beni,ücreti almak için aradığını söyledi. Mehmet beyin nerede olduğunu ve gelip gelmeyeceğini sordum. Kendisinin şehir dışında olduğunu söyledi. Diğer ay gelecektir gibisine şeyler söyledi. Bende adamla görüşüp makbuz karşılığı ödemeyi yaptım (aylık 50 tl ödüyorum ilk ödemede 100 tl vermiştim şuan toplam 200 verdim)
Diğer ay Mehmet beyin yine şehir dışında olduğunu söyledi ve ben niye gelmiyor diye sorduğumda benim gibi birsürü bekleyen insan olduğu, İzmire geldiğinde ilk benim olduğum bölgeye uğrayacağını söyledi.
3. ay da aynı şekilde oldu
4. ay iyice sinirlendim, bana bu şekilde bir kontrol sisteminin olmadığını ve Mehmet beyin bana yalan söylediğini, zaten iş bu şikayetlerden dolayı iş hakkının fes edileceğini söyledi. Kontrol yapılmıyor cihaz satılıyor sadece dedi. Parayı almak için görüşmek istediğinde gittim ve bir dizi yalanla daha karşılaştım. Birsürü kişi benim gibi şikayetçiyken, "ben ilk defa bu kontrol olayını sizden duyuyorum bide bir tane çocuk daha var ondan duydum" dedi. Zaten cuma günü iş hakkı fes edilecekti dedi (ki biz 3 gün sonra, pazartesi konuşmayı yapmıştık o zaman "haa öyle mi o zaman söyleriz onun iş hakkını fes ederler demişti bir anda 3 gün öncesinden iş hakkının fes edilmiş olacağı bilgisini çıkardı)
neyse ben mağduriyetimin giderilmesini istediğimi, mağduriyetimin giderileceği güne kadar ödeme yapmayacağımı söyledim, ve direkt "o zaman avukata verirler, geçen bi kadında ödemedi onuda avukata sevk ettiler hiç uğraşmıyorlar doğrusu gibisinden laflar etti.
Bugün Mehmet bey aradı beni (kendisi hala oranın bi çalışanı) şehir dışında olduğunu ve beni aramasını istediğimi söyledi bana(güya ben istemişim öyle bişey istemedim). bende öyle bişey istemediğimi söyleyip yaşadığım durumu anlattım ve kendisi sert bi dille itiraz etti, sinirlendi vs.
bu ürün aylardır bende, toplam piyasa değeri 200 tllik 2 ürün var. maalesef faturamı bulamıyorum (belkide bana fatura bırakmadı giderken toparlayıp gitti hatırlamıyorum ama evin altını üstünü aradım yok.

1-garanti belgesi bende, ödeme yaptığım makbuzlar da, bana ihtar çekmeleri, para istemeleri,dava açma vs gibi durumlarda ben ne yapabilirim?
2-onların bir şey yapmasını beklemeden elimde fatura olmadan nasıl bir işlem yapabilirim (hakem heyeti vs)
3-sadece beni değil başka birçok insanıda aynı şekilde dolandırdıkları aşikar, mahkeme açılma durumunda onlara suç duyurusuyla birlikte para cezası ödeme, tazminat gibi durumlar ortaya çıkabilir mi.
4- tekrar aradıklarında para ödemeyi reddetsem ne kadar sıkıntı yaşarım?

ilgileriniz için teşekkür ederim şimdiden. forumda arama yaptım ama arama kısmı çalışmadı bir türlü loading ekranını geçemedi, benzer konular açılmışsa kusura bakmayın.