Tüm site okurlarına ve soruma cevap verecek tüm hukukçulara sözüme başlamadan önce teşekür ederim.
2014 yılı temmuz ayında Bir belde belediyesinde zabıta memuru olarak görev yaptığım sırada belediyede bulunduğum sırada su depolarını kontrole giden bir memur tarafından belediye başkanı ve bir meclis uyeside yanımda bulunduğu sırada belde sakinlerinden birinin kaçak şebeke suyu kullandığını bildirdi.Belediye başkanı ve meclis üyesi bi bakalım diyerek ben belediye meclis üyesi ve kaçak su kullanıldığını bildiren belediye çalışanı arkadaşla olay yerine gittiğimizde şahsın evinin arkasındaki bahçesini kaçak suyla suladıgını gördük olay yerinin fotografını cektik ve ben zabıt varakası düzenledim.Sonrasında belediyenin su işlerini yapan şahısta geldi suyun kaçak kullanıldığını oda doğruladı.Tutanakta memur olarak benim imzam ve kaçak su kullanan şahsın adı var.Şahıs imzadan imtina etti.sonrasında.şahıs hakkında encümen kararıyla idari para cezası uygulandı.ve adliyeye suç duyurusunda bulunuldu.Ve ben bu arada tayin olup başka bir belediyeye nakil oldum kendi isteğimle memleketimdeki bir belediyeye geldim.Mahkeme keşif yapar belediyede takip etmez şahısta muhtemelen keşiften önce delilleri yok eder. kaçak su kullanılmadığı yönünde bilir kişi raporu tutulur.ve hakim bilirkişi raporuna istinaden şahsa beraat verir.Ve benim hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunur.savcılık talımatıyla şüpheli sıfatıyla emnıyette ifade verdim.İfademde olayı yukarda anlattıgım gibi anlattım.Hiç bir sabıkam ve hagb kararım yoktur.olay yerinin resimleri vardır dosyada ve yukarda adı gecen kişilerde olayı görmüştür.Ayrıca ben ifademdede belirttim gercektende ben sahsı tanımam aramda husumet yoktur.zaten ben o beldeden bile değilim hatta o ilden bile degilim belirttiğim belediyede de zaten fazla görev yapmadım tayin oldum.şimdi sayın hukukçu abilerim.ben bu davadan ne gibi zarar görürüm ceza alırmıyım ne yapmalıyım.En kötü ihtimalle kazara ceza alsam memurluğuma etkisi ne olur.En kötü en kötüsüyle başıma ne gelir.İnanın haksız yere bir suçlamayla karşı karşıyayım.psikolojim çok bozuldu canım cok sıkkın.14 yıllık memurum ilk defa şüpheli sıfatıyla ifade verdim. çok canım sıkılıyor.Yorumlarınızı bekliyorum.Siz degerli hukukçu agabey ve ablalarıma teşekür ederim.
14 yillik memursun. Sahisla aranda bir husumet yok. Burdan adli olarak beraat edecegini dusunuyorum. Idari olarak da konuyu burda anlattigin sekliyle anlatirsan ceza almayacagini dusunmekle beraber, en kotu ihtimal idari olarak gorevi savsaklamak tan 1,3 gun maas kesimi cezasi verirler. Daha once de bir ceza almadiginiz icin bir alt cezasi uygulanir ve kinamaya donusur cezaniz. O zaman da idari dava baslatip elinizdeki bu bilgilerle ceza alsaniz bile tekrar sildireceginizi dusunuyorum. Ama anlattiginiz gibiyse eger, kesinlikle bu olay memuriyetinizi dusundugunuz kadar etkilemez. Gecmis olsun
Cevabınız için teşekur ederim.idari olarak derken cezayı kurumum mu verecek.adli olarak ceza almazmıyım.kesinlikle konu anlattığım gibidir.Afınıza sıgınarak soruyorum.Siz Hukukcumusunuz..
Hukukcu degilim ama Ben idari davalardan basini kaldirmaya firsat bulamayan bir polis memuru olarak soyledim.. idari cezayi tabiki kurumunuz verir. Adli olarak sizden sikayetci olmus. Ancak size gelen tebliggatta sikayet konusu nedir? Ben ortada bir suc goremedigim icin sikayet konusunu tahmin edemiyorum. Neye gore sorusturma acilmis. En fazla idari islem yapilir, kurumun kinama verir..
Konu adaletistiyorum55 tarafından (15-02-2016 Saat 21:28:08 ) de değiştirilmiştir.
Suçlama yazmıyor sadece hakim bilirkişi raporuna göre şahsa beraat vermiş.Ancak sanırım hakim sanki şahsın söylemleri etkisindemi kaldı bilmiyorum.Ancak sanki olmamış bir suçu uydurmuş gibimi düşündü ne yaptı ondan dolayı savcılığa soruşturma açılması talimatını vermiş.Anladığım bu.
- - - Updated - - -
Dosyayı davanın açıldığı ildeki bir avukata incelettim.Ben başka bir ildeyim şuan avukatla telefonda görüştüm ve bugün avukata vekalet verip gönderdim.Avukat Belediye davayı takip etmediği için bilirkişi raporuna falanda itiraz edilmeyince dava belediyenin aleyhine sonuçlanmış.Burdada resmi olarak tutanakta senin adın geçince ilk sen suçlanmış oluyosun dedi.Teminnim ve büyük bir olasılıkla ceza almayacagın yönünde düşünüyorum dedi.Dosyayı bizzat inceledi.Ama işte biraz pinpirikli olduğumdan canım cok sıkıldı.Psikolojim bozuldu.Sizlerdende bu yuzden yorum istedim.
O zaman muhtemelen kovusturmaya bile yer olmayacaktirl iciniz rahat olabilir. Cunku bir suc yok ortada. Sana bana iftira atti diyebilir en fazla. O da yok ortada. Resmi sifatini keyfi kullanma gibi bi durumda yok bunu karakol ifadeni okuyan savcilik makami zaten anlayacaktir. Mahkeme asamasina bile tasinmayacagni dusunuyorum.gecmis olsun
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku