Merhaba Değerli Hukuki.Net Sakinleri

Benim Bir konuda Acil Şekilde bilgiye ihtiyacım Bulunmakta gerekirse bir avukattan profesyonel destekte alabilirim.

Eşimin Babasından Eşime Miras Kaldı ve veraset ilamında Aşağıdaki şekilde Pay Yazılmış,

Anne ; % 50
Anne ; 12,5
1. Kız Çocuk ; 12,5
2. Kız Çocuk ; 12,5
3. Kız Çocuk ; 12,5

Kayın Pederim ise 2014 Yılı Haziran Ayında vefat etti.

Sorum Şu Şekilde ;

Eşim ve mirasçılar mal paylaşımına daha gitmedi biraz zaman geçsin istedik. Ancak 2015 Yılı Aralık Ayı içinde kayıpederimin Bir avukata davasına baktırmış ve parasını ödememiş. Avukat ise 3 aylık Red sürecini bekledikten sonra icra yolu ile bize 2 ayrı dava açmış Kağıtların biri elimize ulaştı diğeri ile ilgilide daha bize kağıt gelmediğini ancak yakında geleceğini iletti alacaklı avukat. Biz anlaşma yoluna gitmek istedik sonuçta borç ve ödenmesi gerek düşüncesi ile ve avukat bize süre verdi. Ancak süre sonu yaklaşınca ödeme vaktine daha 2 hafta var ama mirasçılar arasında anlaşmazlık çıktı ne yer satılmasına onay verdiler nede borcu ödemeye yani kısacası anlaşmazlık vuku buldu. Kağıt elimize gelmeyle aslında mahkeyeme başvurssak her mirasçı kendi payı kadar boçtan sorumlu oluyormuş tabi biz o süreyide geçirdik. Alacaklı Avukat ile tekrar konuşmak istediğimizde ben en kötü mirasçıların üzerinde ne varsa ona haciz koyarım yada maaşa haciz koydururum diyor.

Eşimin ise bekarlık zamanından gelme 2 parça tapulu yeri mevcut.

Konu bundan ibaret. Asıl sorum ise diğer mirasçıların kendi üzerine herhangi bir mal olmadığından bu konuyu önemsememeleri ve anlaşmaya varmak istememeleri.

Soru 1 ; Miras bölünmemiş ise borçta çıkmış ise alacağı ilk olarak o bölünmemiş maldan alması gerekmez mi?
Soru 2 ; Eşimin üzerine olan tapulara diğer mirasçılarında borcu olmasına rağmen haciz koyabilirmi
Soru 3 ; Evlendikten sonra kendi üzerime araba aldım evliliklerde bildiğim kadarı ile mallar ortak sayılır bu borç ödenmez ise benim maaşıma arabama yada evdeki eşyalarıma herhangi bir şekilde haciz işlemi uygulanırmı ödenmezse ?
Soru 4 ; Soru 3 teki kısımdan etkilenirsem evlilik sözleşmesi yaparsam bundan kurtulurmuyum.
Soru 5 ; Mirası reddetme sürem geçti miras alacaktan çok ancak yinede mirası bir şekilde reddetme şansım varmı.

Bu konuda gerçekten acil desteğinizi rica ederim.