Merhaba,

Babama kredi ve kredi kartı borcu sebebiyle icra dairesinden tebliğ zarfı geldi. 7 gün içerisinde mal beyanında bulunun diye alt kısımda bir uyarı var. İnternette bulduğum örnek bir dilekçeyi doldurdum. Mesajımın alt kısmına bunu da ekleyeceğim, inceleyebilirseniz sevinirim.

Sormak istediğim şey şu; bende babamla aynı evde yaşıyorum. Benim odamda televizyon ve bilgisayarım var. Bunlardan televizyonun faturası bana ait, bilgisayarımın faturası ise kuzenimin firmasına ait. Bunları da mal beyanı dilekçesine eklemem gerekiyor mu?

Hazırladığım dilekçe şu şekildedir;

İSTANBUL (20. ) İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE

DOSYA NO: 2016/XXXX

Mal Beyanında Bulunan
(Borçlu) :A.........................(TC No:.......................)
Adres:

Alacaklı*********************************** :...............
Vekili************************************** :Av. A.........................
**********************************************adre s ............. / İstanbul

Konu :Mal Beyanımdır.

Açıklamalar :
1. Alacaklının (vekili) hakkımda yaptığı icra takibine ilişkin Ödeme Emri’ni 08.02.2016 tarihinde tebellüğ ettim.
2. Kanuni süre içinde Mal Beyanında bulunuyorum. Şöyle ki;

1 Arçelik Marka Tüplü TV (12 yıllık)
2 Bosch Marka Buzdolabı (17 yıllık)
1 Arçelik Çamaşır Makinesi (11 yıllık)
1 Altus Bulaşık Makinesi (5 yıllık)
3 Çekyat
2 Doğalgaz Sobası
3 Muhtelif Ebatlarda Makine Halısı
1 Yemek Masası ve Sandalyesi

3. Yukarıda adet, cins ve markası belirtilmiş ev eşyaları vardır.
4. 1800 TL emekli maaşım bulunmaktadır. Akbank'tan çekmiş olduğum kredi sebebiyle 800 TL'si bu banka tarafından maaşım yatar yatmaz kesilmekte ve elime 1000 TL'geçmektedir.
5. Üçünçü şahıslar nezdinde para, senet, hisse senedi ve kıymetli evrağın yanı sıra adıma kayıtlı gayrimenkul bulunmamaktadır.
6. Borcu kabul ediyorum. Ancak ödeme gücüm şu anda bulunmamaktadır. Geçimimi ailemin katkılarıyla sürdürmekteyim.
Saygılarımla arz ederim. 11/02/2016

Mal Beyanında Bulunan (Borçlu)
(Adı, Soyadı ve İmza)

Ek :
1. Nüfus Cüzdan Fotokopisi