Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Azerbaycan / Bakü'de sahibinin Türk vatandaşı olduğu fakat Azerbaycan'a kayıtlı olan bir firmada mühendis olarak çalışmaktayım. SGK primlerim, Şirket'in sahibinin ortağı olduğu, Bakü'deki şirkete malzeme temin eden Türkiye'de başka bir şirket üzerinden yatırılıyor. Temmuz 2014'ten bu yana çalışma iznim olmamasına rağmen bir fiil çalışmaktayım fakat Türkiye'deki şirkette SGK kayıtlarımda 2015 yılı Temmuz ayında işten çıkarılıp tekrar işe alınmış görünüyorum. Sanırım kıdem tazminatı talep etmeyeyim diye yapılan bir usulsüzlük. Çalıştığım şirketten 6 aydır maaş alamıyorum. Verilen avanslar düşüldüğünde alacak tutarı 5 aylık maaş tutarı kadar ediyor. Sürekli gün veriyorlar fakat verilen günlerde ödeme yapılmıyor. Ayrılmak istiyorum dediğimde ise bana devam eden işleri bırakıp gidersem maaşımı ödemeyeceklerini söylediler. Bu durumda hakkımı alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Bakü'de çalışma iznimin olmayışının, resmiyette Türkiye'de çalışıyor gibi görünmemin ve şirketin Azerbaycan'a kayıtlı olması gibi durumlar buradaki maaşımı hukuki yollardan talep etmeme engel midir? Azerbaycan'da şirket adına imzaladığım hakediş dosyalarının kopyaları, ülkeye giriş-çıkış zamanlarım, şirket e-mail adresim ve mail kopyalarım, şirket personel kartım hepsi mevcut. Bunlar resmi olarak çalışma iznim olmamasına rağmen bu şirkette çalıştığımın kanıtı olarak gösterilebilir mi?

İlginize teşekkür ederim.