1960 yılında kazastroda annemin adına yazılılmıs bir arsamız var yerini parselini biliyoruz fakat hiç vergi ödemesi yapılmamış tapusu gidip alınmamış yer halen boş durmakta bu arazinin tapusunu almak borcunu ödemek için ne yapmalıyız SAYGILAR
teşekkür ederim edirneye gittim arsamın olduğu yeri kontrol ettim halen boş duruyor yan komşudan pafta parsel numarasını istedim vermedi sanırım kendi evleri yola gittiği için bizim yeri almaya calışıyorlarmış duyumlarıma göre tapuya gittim oradaki 564 adadaki parsellerin sahiplarini istedim fakat bilgisayara gecmişler bana benim olan parsel haricinde hepsinin sahibini söylediler (kısaca ilgilenmediler bile) ben eski tapu kayıtlarını istedim dilekce yazın yapamayız dediler.) diğer yan komşumuzu buldum ondan aldığım bilgi şöyle dedki: ben 1979 yılında burayı vakıflardan aldım şimdiyandaki yer için yazışma yapıyorum eger uygun olursa orayıda alabilmek için dedi) şimdi o bey efendinin dedine göre yandaki( yani bizim olan yerin sahibini bulamıyoralar) tapuya göre ise sizin yeriniz yok diyorlar böyle bir şey olabilirmi? yerim boş duruyor yok deniyor şimdi gidip kendi yerime çit yapmak istiyorum kanunen böyle bir hakkım varmıdır tapuya dilekçe yazıp geriye dönük tapu kaydı istememmi gerekiyor yada bana bir yol gösterirseniz gercekten size minnettar olurum SAYGILAR
Size Tavsiyem Annenizin Nufuz Cüzdanı Fotokopisini Ekleyip,Mevkisini belirterek,Edirne Tapu md. Ve Tapu Kadostro Genel Müd. Yazılı Müracatta bulunun.Mutlaka arşiv den bulunacaktır.Sizin olan zaten sizindir.Kimse sizden habersiz alamaz.Endişeniz yersiz.
''Sizin olan zaten sizindir. Kimse sizden habersiz alama. Endişeniz yersiz'' cümlelerine pek katılamadım. Çünkü
kamulaştırma veya kazandırıcı zamanaşımı gibi hukuki kavramlar, bunları çürütür.
Bu nedenle; taşınmazın bulunduğu yer Asliye ve Sulh Mahkemesi'nden delil tespiti isteyerek; bu taşınmazın neresi olduğunu, kime ait olduğunu, tapu kayıtlarının ne olduğunu öğrenebilirsiniz.
bilgileriniz için sağ olun yarın orada tesadüfen tanıştığım eski baro başkanı bir avukatla görüşücem kabul ederse hemen dediklerinizi yapıcam aslında belki peşini bırakırdım bunun ama bana orada söylenen sözü hazmedemiyorum en yetkili lerden biri bana şöyle bir telefuzda bulunda(SİZ HAZİNE AVINA ÇIKMIŞSINIZ) atamın anamın yerlerini aramakla( annem halen sağ şükür) ben hazine avcısı oluyormuyum? vergim borcumuz neyse ödemeye hazırım dedim SAYGILAR
ayrıca annemin annesinden kalma 12 dölüm tarla var ve o tarlayla ilgili 1964 yılında aneanem ve dayımın davalı oldukları bir mahkeme hükmü ve kararı var tapuda onları belge olarak gösterdimbana anneannemi dava edenlerin yerini göstediler gidin üzerine bişi yok diye başlarından savdılar şimdi davanın bizle olan kısmını yazdığı gibi aynen size aktarıyorum
davacı:hüseyin var
davalı:ahmet ve hidayet nazır
davaazastro tespitinin iptali
taraflarıedirne mevkinde yapılan kazastro tespitinde tespit edilen 3898 sayılı parsele davacılar tarafından vaki itiraz üzerine yapılan mahkeme neticesinde: davacı hüseyin var nizalı gayrimenkule şubat/937 tarih 2246 sayılı tapuya istinaden dava eylemişlerdir.
Davalılardan AHMET NAZIR(DAYIM) tespit sırasında tapularını ibraz ettiklerini ve mahallinde uygulama yapılarak namlarına tespit edildiğinibelkide muterizin tapusunun aynı yere ait olabileceğini yeniden uygulama yapılmasını istediğini belirtmiştir
Tarafların ittifaki ile tayin edilen bilirkişiler marifetiyle mahallinde icra kılınan keşifte:Davacı Hüseyin var ın dayanağı bulunan şubat 937 tarih 2246 sayılı tapunun nizalı parseli hudud ve mevkii itibariyle cevrelediği ve bu yere ait olduğu DAVALILARIN dayanağı bulunan mart 935 tarih 499 sayılı tapunun bu yere ait olmayıp nizalı parsele hudud bulunan DİĞER GAYRİMENKULLER ARASINDA KALDIĞINI bilirkişiler kesin ve gerekce göstermek suretiyle beyan ve ifade etmişlerdir
kısaca 3898 parsel hüseyin var adına kayıtlanıyor bizim tarla için cevredeki yerde deniyor tapuya gittim bana cevresindekileri aramak yerine mahkemeyi onlar kazanmış yok yeriniz dendi ikinci gidişimde son paragrafı okudum dedilerki 95 yılında(KAZASTRO GECTİ) arasanızda bulamassınız zaten kazastrosu gecmiş tapulu bir yerden nasıl tekrar kazastro gecerde başkasına devrolur burda yapmam gereken nedir beni aydınlatırsanız cok sevinirim SAYGILAR
Daha önce, delil tespiti yaptırabileceğinizden bahsetmiştim. Siz de, tesadüfen tanıştığınız eski bir baro başkanından yardım alacağınızı, cevaben bildirmiştiniz. En dğoru olanı da, budur; yani, bir avukata giderek, ondan yardım almak. Size, buradan, ancak bu kadar yardımcı olabiliriz.
sağ olun bir şey daha rica edicem büyük dedem soy adındanda anlaşılacağı gibi NAZIR mış o dönemin kültürlülerinden şimdi elimde o kadar cok eski türkce arapca ve farsca olan tapu ve vergisi ödenmiş makbuzlar beratlar( askeriyede ödül olarak verilmiş ) ama ödülün ne olduğunu anlayamadılar nazır mehmet efendiye(büyük dedemin ) diyerek başlayan birkaç yeni türkce diğerlerini okuyamadığımız belgeler var nereye nasıl kime okutabileceğimizi bulamıyorum öğrendiğim kadarıylada mısır haricinde her ülkeden tapulu topraklarımızı talep edebiliyormuşuz bana ne yapmamı nereye müracat etmmi önerirsiniz aklıma en son gelen fotokopilerini cektirip bunları ankara tapuya göndermek yada sizin bilginiz dahilinde yapabileceğim bir şey varsa bana yardımcı olurmusunuz saygılar
Öncelikle, bu tür şeylere fazla ve büyük umutlar bağlamamanızı tavsiye ederim.
Bu elinizdeki belgelern neler olduğunu anlamadan da, Ankara'ya göndermeniz; herhalde hiçbir önem taşımayacaktır. Oradakilerin de, sizin için zahmet edip; bunlardan size bir hak çıkartabileceğini düşünmek; Ülkemiz şartlarında, epey fazla bir iyimserlik olur.
İstanbul (Sirkeci) Sulh Hukuk Mahkemeleri'nin Yazı İŞleri Müdürlükleri'ne giderek veya telefonla arayarak, eski yazılı belgeler konusunda uzman bilirkişilerin isim ve telefonlarını isteyerek; onlardan belki yardım alabilirsiniz.
2006 yılında kurduğum ve tasviye sürecine gelen şirketin ortağıyım. diğer ortak ise Eşim. 2006 yılında zor durumda olan bir dostuma yardım edebilmek...
20 gün önce başkasının adına olan (2000tl'lik) bir emlak borcunu belediyeye ödedim.vezneden ödenen makbuza ödeyenin ben olduguma dair yazı yazdırdım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku