2000 senesinde bir ortak ile beraber 442 m2 iskanlı ancak imarı olmayan tapuda bahçe olarak geçen deniz kenarında köye yakın bir araziyi yarı yarıya satın aldık. Tapu benim adıma düzenlendi. ortağımla 2 şahit huzurunda 221 m2 ona ait olduğuna dair bir evrak düzenledik. 2001 senesinde bana ait olan 221 m2 nin 100m2 sini 3. bir şahsa yine 2 şahitli bir evrak ile sattım. Arsayı alırken ortak olduğumuz kişi ve ben arsanın iki başına evlerimizi yaptık. Sattığım 3. şahıs arka arazinin tapu sahibi ile anlaşıp benim sattığım 100m2 ile arkadaki arazi 160m2 yi birleştirerek ortak ev yaptılar.
Ancak yaptıkları alan toplamı 100+160=260m2 olması gerekirken 320m2 yi sahiplendiler. Resmi tapu memurlarını getirerek gerekli ölçümleri yaptırdık Ancak benim satış yaptığım 3. şahıs bu ölçümleri kabul etmeyerek savcılığa benim arazimi işgal ediyorlar diye şikayette bulundu. Kendisinin 100m2 sini inkar etmemekle beraber 5-7 m2 fazlası ile vermemize rağmen hiç bir görüşmem ve anlaşmam olmayan arka arazi sahibi ile birlik olup işgal ettikleri alanı boşaltmak istememekteler. Bunun üzerine ben de kaymakamlığa başvurdum. Kaymakamlık, Kaymakamlıktan bir memur, muhtarlık tan bir aza, tapu kadastrodan bir ölçüm memuru yollayarak anlaşma sağlanmasını istedi. Yetkililer geldi.Satışı yaptığım 3. şahsa fazlası ile hak verilmesine rağmen ısrarla hile ile ve habersiz yaptığı evi bozmak istememekte ve 320m2 yi ortağı ile ısrarla kullanmak istemekte . Bu durumda benim ve ilk satın almada beraber aldığımız şahsın 30ar m2 arazimize sahip çıkılmakta. kaymakamlıktan gelen görevliler tutanaklarını tuttu ifadeleri aldı ve geri döndüler. Konuşmalrda evin yapım tarihinden 2 ay geçmesi durumunda fazla işgal edilen kısım hakkında bir hak iddaa edemiyeceğim konusunda bir takım söylentiler oldu. Konunun uzlaşma ve iyi niyet ile çözülemiyeceği karşı tarafların tutumundan anlaşılmakta.
Ricam ; bu anlaşmazlık konusunda ne gibi bir hukuki yol takip etmeliyim? Teşekür ederim... TeacherLT