Paylı mülkiyeti tabi olan bir arsa üzerinde paydaş sayısı 24 kişi. 1998 yılında bir kooperatif tarafından daire yapılmak maksadıyla ayrı zamanlarda ayrı sözleşmeler ile 10 kişiyle KKİS imzalanyor. Sözleşme imzalayan kişilerin gecekondu evleri yıkılıyor ve kendilerine kooperatif başka yerlerdeki dairelerden veriliyor.

Sözleşme imzalayanlardan sadece 1 kişi arsa tapusunun devrini kooperatife yapıyor.

Kooperatif mali açısından zor dönemler yaşamaktadır. Artık ev yapamayacağını, sözleşme imzaladığı kişilerinde arsalarını kullanmadığı için, TÜM PAYDAŞLARININ ONAYI alınmadığı gerekçesiyle sözleşmenin GEÇERSİZLİĞİ davasını tek tek açmaya başlamıştır.

Tüm Paydaşlarının Onayı alınmadığı için açılan davanın doğru olduğu fakat, sözleşme imzalayan tüm paydaşlarının davaya dahil edilmesi gerektiği yönünde düşünmekteyim.

Bu konuda yanlış düşündüğüm bir durum olup olmadığı hakkında bilginize başvurmak istedim.

Mahkeme 2 yıldır devam etmekte, bilirkişi raporlarında başka sözleşme imzalayan kişiler yok diye rapor geldi. Şimdi ben paydaşlarımızdan başka birisine bu konu için dava açıldığını öğrendim. Mahkmeye dosya numarasını aldım. Şimdi bu durumu mahkemeye nasıl bildirmem gerekecek.