Öncelikle herkese merhaba. Ttnet yeni adıyla türk telekom fiber fttb/gpon ve ftth altyapılı müşterilerine tilgin modem kullanmayı zorunlu kılmış Sebebi ise interneti komşuya vermeme felanmış. Bu sebeple en dandik marka olan tilgin ile anlaşma yapmış modemi kendine göre düzenleyebiliyormuş wifi sinyal kalitesini port açmayı vs. Bende buna çok kızdım ve il müdürlüğüne gidip durumu anlattım adamlar beni haklı buldular tabi. Hukuki anlamda da bu durum doğru mudur?

Birde bu altyapıda kullanılan cihazlar ulaştırma bakanlığının izni ile veriliyormuş, yani burda devletinde bir nevi parmağı var değil mi?

Diğer bir konu ise aklıma şöyle bir çözüm geldi: mesela ttnet müşteriye bu modem i yük edeceğine binanın altındaki fiber dolaba müşterinin isteği doğrultusunda tilgin ile aynı görevi gören bir cihaz koysa daha uygun olmaz mı? Nerden baksan ayda 5-6 tl lik enerji harcar tilgin modem üstüne birde kendi modemini taksan aylık 10 tl fazladan elektrik faturası gelir. Yani bu duruma hukuki anlamda DUR denilmesi gerekmez mi? Konuya cevap herkese şimdiden tşkler