Merhaba, ben ve abim kurumsal şirketlerde masabaşı çalışan insanlarız. Ama ek gelir olması için birlikte düşündük ve Çin'den tanesi 2-3$ 'lık 10-15$ 'lık ürünler getirip gittigidiyor gibi siteler üzerinden satmak istiyoruz.
Ve her şeyimizin yasal olmasını istiyoruz. Faturamızı keselim, vergimizi ödeyelim istiyoruz. Fakat internette çok araştırma yapmama rağmen sağlıklı güncel bir yanıt bulamadım.
Bizim sorumuz şu; Evimizi ikamet adresi olarak gösterip, Çin'den adımıza kestirdiğimiz mal faturasını gider olarak gösterip, faturalı ürün satmak için nasıl bir yol izlemeliyiz? kimisi şahıs şirketi kurmalısınız diyor, kimisi gerek yok sadece vergi dairesine Gerçek Kişi Mükellef Kaydı ( Gelir vergisi mükellefiyet kaydı ) olarak basit bir şekilde bu işi yapabilirsiniz deniyor.
Söyledikleri gibi şirket açmadan sadece gelir vergisi ödeyerek, muhasebeciye defter tutturarak bu işi yapabilir miyiz?
Her ay bağkur primi yatırmamız gerekir mi? ( Hali hazırda çalıştığımız şirkette her ay düzenli sigorta primlerimiz yatıyor )
Lütfen bize en doğru yolu gösterin, bu işe çok ihtiyacımız var. Teşekkür ederim.
Resmi yoldan ithalat yapacaksanız, sadece vergi dairesinde mükellefiyet tesis etmek yetmez. Ticaret odasına da kayıtlı olmanız gerekir. Yani piyasada "şahıs şirketi" olarak bilenen türden ticaret siciline adınızla kayıt olmalısınız. Eğer abinizle ortak olalım ve ortaklık ta resmi olsun diyorsanız o zaman Limited veya Anonim şirket kurmanız gerekir.
Zaten başka bir şirkette 4/a yani SSK kapsamında sigortalı iseniz, Bağkura geçmezsiniz ve prim ödemezsiniz. SSK aynen devam eder.
Yalnız bir şey hatırlatayım. Şimdiye kadar az sayılarda bireysel tüketim amacıyla doğrudan adrese teslim şeklinde gümrüksüz prosedürsüz getirdiğiniz ürünleri bu sefer resmi ithalat yoluyla ithal etmeye kalktığınızda gümrük mevzuatı, ve diğer bakanlıklar mevzuatları gereğince gümrük vergisi, KDV, gümrükçü ücreti gibi ücretlere ilaveten, bir de Türkiye içinde bu ürünleri satabilmek için ayrıca bir teknik servis ağı kurmuş veya organize etmiş olma, CE belgesi, Türkçe kullanım klavuzu, vs vs gibi nice diğer uğraşlara girmeniz gerekebilir. Evdeki hesap çarşıya uymayabilir.
Açıkçası biz gümrük mevzuatında 75 euro altı ürünlerin herhangi bir gümrük işlemi görmeden direk geçtiği şekilde getirmeyi planlıyoruz. Yani resmi yoldan ithalat yapıyor sayılmayız sanırım bu şekilde. Siz daha iyi bilirsiniz tabii ki.
Sürekli 70 Euro 'luk ürünleri satın aldığım kredi kartının ekstresini de gider olarak gösterebiliyormuşum sanırım. Zaten sürekli ve çok fazla ürün alımı olmayacak aslında, ilk aşama da parça parça toplamda 1000 TL lik ürün getirip 1 yıl içerisinde yavaş yavaş satmayı planlıyoruz.
Eğer ilerleyen aşamalarda satışımız çoğalırsa şahıs şirketi tarzında basit usül birşey'e geçebiliriz tabii ki.
Bu arada abimle veya başka biriyle herhangi bir ortaklık durumu olmayacak, kendi üzerime bir vergi mükellefliği alabilirsem fatura kesip, vergimi ödemek için yeterli.
Lütfen bu konuda geçmemiz gereken aşamaları, gerekli evrakları, prosedürleri, ortalama harcayacağımız masraf hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku