MERHABA 2005 yılından bu yana süren boşanma davam var hakim tedbir nafakasına hükmetmişti 1 tane oğlum var eşimin yanında kalıyor 2006 mart ayında200 ytl çocuğuma 200 ytl eşime nafaka bağlandı fakat ödemeye başladığımdan bu yana eşim çalışıyor ve benden nafaka alıyor mah aracığılıyla araştırılması üzerine 20 gün önce eşimin iş yerinden bodrosu geldi 907 ytl maaş aldığı görünüyor nafakanın kaldırılması için dilekçe verdim mahkeme ekimin 2 de acaba tedbir nafakası kalkarmı ara kararla veya mahkeme günümü kaldırılıp kaldırılmayacağı belii olur çocuma nafaka ödeyeceğimi biliyorum eşime ödedğim nafaka kaldırılrmı edindiğm bilgiye göre tedbir nafakası kaldırılmyabilirmiş yoksulluk nafakasına dönüştüğünde eş çalışıyorsa veya kusur oranına göre kaldırılıyormuş ve eşim işe girdği için mahkemye bildirmesi gerekmezmiydi eşimin çalıştığıu halde bu aya kadart nafaka ödedim tedbir nafakasıyla ilgili bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim sayın avukatlar vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
Tedbir nafakasının kaldırılmasına ilişkin dilekçe verdiğinize göre öncelikle dosyanızın son durumunu , talebinizle ilgili herhangi bir karar verilip verilmediğini öğrenmenizi tavsiye ederim. Karar verilmedi ise bir sonraki celse değerlendirilecektir.
Hakim tedbir nafakasının (eş için ödenen), eşin nafaka almaya hakkı olmadığına dair kanaat edinmesi durumunda kaldırılmasına karar verebilmektedir. Ancak kanaatimce eşinizin aldığı maaş tedbir nafakasının kaldırılması için tek başına sebep teşkil etmeyecektir, geliri olan eşler de nafaka alabilmektedir. Şunu da ifade etmekte yarar var ki bu husus her somut olayın özelliğine göre değişebilmektedir.
SAYIN DİLEK KUZULU öncelikle vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim evet dilekçe verdim ama henüz bi cevap olmadı yani ara karar felan olmadı mahkeme ekimin 2 de fakat anlamadığım birşey var tedbir nafakası eve katkıda bulunmak ve maddi durumu iyi olmayan eşe verilmiyormu yani 900 milyon maaş alan bir eş muhtaç değildir bende 1500ytl alıyorum ozaman bende tedbir nafakası alamazmıyım ikimzin almış olduğu maaş muhtaç olmadığımızı göstermiyormu tedbir nafakasını kavrayabilmiş değilim neye göre nafakayı kesiyor hangi duruma göre kesmiyor bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca benim ihtiyaç kredisi olrak bankadan çekmiş olduğum para var borcumdan dolayı bankadan para çekmiştim 1 milyer kesiliyor elime geçen 500 milyon bu nafakayı düşürücü sebep olabilirmi eğerki nafaka kaldırılmazsa
Yoksulluk nafakası kusursuz ya da daha az kusurlu eşe boşanma neticesinde düşeceği maddi yetersizliğin giderilmesi, evlilik birliğindeki yaşam standardının aynen olmasa da mümkün olduğu ölçüde korunması amacıyla bağlanan nafakadır. Yoksulluk kriteri, evlilik devam ederken mevcut durum ile boşanma neticesinde düşülecek maddi durum karşılaştırılarak belirlenir. Örneğin her iki eş de çalışmakta ve maaşlarının 2.000 er YTL olduğunu düşünelim. Normal şartlarda insanın aklına 2.000 YTL maaş alan eşin nafakaya ihtiyacı olmadığı gelir, ancak evli iken 4.000 YTL gelir ile daha yüksek bir hayat standardına sahip olan eş boşanma ile bu standardın altına düşecektir. Bu duruma kusurlu davranışı ile sebep olan eş, diğer eşe nafaka ödemekle yükümlü olacaktır. Burada cinsiyet ayrımı söz konusu değildir, Medeni Kanunumuz bu imkanı her iki eşe de tanımaktadır. Yani kusursuz olduğunuza inanıyor ve bunu ispat edebilecek durumda iseniz siz de nafaka ve tazminat talebinde bulunabilirsiniz.
Tedbir nafakası ise, boşanma davası sonuçlanana dek mağdur olan eşin mağduriyetinin giderilmesi için bağlanır.(Sizin olayınızla ilgisi olmadığı için boşanma davası açılmadan talep edilen tedbir nafakasına değinmiyorum.) Eşiniz tedbir nafakası talep ettiği ve hakim bu talebi kabul ettiğine göre hakimde eşinizin kusursuz/daha az kusurlu olduğu kanaati hasıl olmuş demektir, bu durumda tedbir nafakasının tamamen kaldırılmasını beklemeyiniz.
İçinde bulunduğunuz ekonomik durumu ispat ederek nafaka miktarının indirilmesini sağlayabilirsiniz, nafakanın amacı bir tarafı korurken diğer tarafı mağdur etmek değildir. Ancak bu hususta somut deliller sunmanızda fayda bulunmaktadır. Çünkü bu tip davalarda nafaka veya tazminat miktarının düşürülmesi için çeşitli hilelere başvurulduğu gerçeği karşısında hakimlerimiz doğal olarak titiz davranmaktadırlar.
SAYIN AV.DİLEK KUZULU vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler ben boşanma davasını açtıktan 2 ay sonra eşim benim açmış olduğum davadan ayrı tedbir nafakasıiçin dava açmıştı yani sizin yazdığınız gibi boşanma davası açtıktan sonra kendisi nafaka davası açtı ve boşanma davasıyla birleşti mahklemeye ilk çıktığımızda tedbir nafakasına hükmetti ve ozaman eşim çalışmıyordu hakim tedbir nafakası bağladı eşime eşim tedbir nafakası almaya başladığında yni işe girmişti ancak işyerini tespit edip araştırılmasını isteyene kadar 4 ay geçti 20 gün öncede eşimin işyerinden yazı geldi bodrosuyla beraber 907 ytl maaş alıyor gözüküyor ve bende kaldırılması için dilekçe verdim henüz bi ara karar felan olmadı yani dava sürüyor tedbir nafakası alıyor eşim ekimin 2 de mahkemem var öğrenmek istedğim tedbir nafakasına hakim kaldırılması veya devamı için karar vereceği zaman hakim kusur oranına göremi tedbir nafakasını kaldırıyor veya devamına karar veriyor davayı ben açmıştımdava sonuçlanmadı hala benim şahitlerim dinleniyor dava sonuçlanmadan kusur oranı belli oluyormu eğerki tedbir nafakasını kaldırmazsa ben kusurlumu olduğummu çıkıyor duyduğum tedbri nafakasında kusur değil yoksulluk nafakasında yani dava sonuçlandığında yoksulluğa dönüştüğünde kusur oranına göre eş çalışsada nafaka aldığını duymuştum tedbir nafakasındada mı aynı şeyler geçerli vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim cevap verip yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Tedbir nafakası adından da anlaşılacağı üzere tedbir niteliği taşıdığından ilk aşamada kusur gözetilmese de, hakim yargılama aşamasında nafaka ödenen eşin kusurlu olduğu yönünde kanaat edinirse kaldırılmasına karar verebilmektedir. Yani tedbir nafakası talebinin kabulü için kusur durumunun etkisi olmamakla birlikte, yargılamanın devamında kusur durumu somutlaştıkça kaldırılması için gerekçe teşkil edebilir.
sayın av.hanım nafakada asli kriter kusur diyosunuz ama bende biraz arastırdım ama esin kusur oranına bakılmaksızın mağduryetini gidermek için nafaka bağlandığını biliyorum.yani erkek kusursuz olsa dahi mağdur olan bayana nafaka ödeyebiliyo.hatta bununla ilğilide bi kanunun maddesi oldugunu biliyorum.ama yinede blgilerimin dogru olduguna emin degilim.
Bakınız ben yoksulluk nafakasından bahsediyorum. Bunun dışında tedbir nafakası ve iştirak nafakası adı altında iki ayrı nafaka daha vardır ki hepsi de çok ayrıntılı konulardır.
Bahsettiğiniz kanun maddesini ekleyin hep birlikte tartışalım.
Benim boşanma davam yerel mahkemece, karara bağlandı fakat avukatımla davayı yargıtay a taşıdık. yerel mahkeme tedbir nafakasına geçici olarak hüküm...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku