Alkollü araç kullanma. Görevi yaptırmamak için direnme. Kamu malına zarar verme.
Merhaba arkadaslar geçtiğimiz günlerde alkollü iken park halindeki aracıma gittim 2mt kadar sürdm daha sonra var olan çevirmedeki polis memuru evraklarımı istedi verdm akollümüsün dedi evet dedm üfledm 1.14 promil alkollü cıktm daha sonra tartısmaya basladık sonuc olarak geceyi nezarethanede geçirdim sabah ifademiverdm aracım park halindeydi kullanmadm dedim savcının yanına gittik içeri almadan mahkemeye yolladı ordada içeri almadan kararını yazdık denetimli serbestlik dediler 21 martta tekrar mahkemeye cıkıcam 3 maddeden yargılanıyorum alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanma, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme. sıkıntı burda baslıyor işte ben hakaret tehtit vs yapmadım zaten savcı sadece polis memuru kelepçeleme sırasında hedef gözetmeksizin yumruk salladı omzuma geldi ve elimi çırmaladı demiş bunun için yargılanıcam doktor raporunda omzunda agrı oldugunu söyledi sag el bas parmak baslangıcında çizik btm ile giderilebilir yazıyor benimde raporum var burnunda agrı oldugunu söyledi kolda kızarıklık belde tozlanma btm ile giderilebilir diye ayrıca ben tekme atmadıgım halde aracın arka kapısına tekme attı menteşeyi kırdı diye tutanak ve fotograf almıslar bunun fotografı gördüğüm kadarıyla o menteşenin kırılabilmesi için cok sert bi tekme atmam ve kaportanında ciddi şekilde hasar alması gerekir bunlarla suçlanıyorum daha önce 18yasımdan kücükken kavgaya karıstıgım için yaralama sucundan 3 sene hükmün açıklanması ertelenmişti bu süre bitti suan 22 yasındayım devlet memuruyum çok çekiniyorum içeri girersem memurulugum gidecek polisler hepsi birbirini destekler sekilde hiç acık bırakmadan ifade vermişler 1 tanede görgü tanıgı bulmuslar araçla ters yönde gittiğimi söylemişler omzuna yumruk attıgımı gördüklerini söylemişler ve araca tekme attıgımı söylemişler benimde 2 tane şahitim var ama onlar hiç bi yerde geçmemiş ben ifademde bahsettim ama 1. asliye cezada yargılanıcam ve daha 3 ay var bu taez davalar nasıl sonuçlanır cezaevine girme ihtimalim ne kadardır yardımcı olurmusunuz çok fazla stresliyim
Cevap: Alkollü araç kullanma. Görevi yaptırmamak için direnme. Kamu malına zarar verme.
Benzer durumlar için cevap verilmişti.Forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz.Olacak olanı dost acı söyler mantığıyla söylemek gerekirse karşı tarafın şahidi var, birden fazla kişiler ve görev başında memur durumundalar, siz ise alkollüsünüz.Bu sizin ifadenizi savcı tarafından okunmayacağı/dikkate alınmayacağı anlamına geliyor.Polislerin ifadelerinin aynen dava sürecine yansıyacaktır.Daha önce benzer durumlarda tüm iddialardan ceza alındığı bir çok örnek görülmüştür.
Cevap: Alkollü araç kullanma. Görevi yaptırmamak için direnme. Kamu malına zarar verme.
Anlıyorum ceza hapis cezası olarak kalırmı yoksa erteleme yada para cezası olarak dönüşürmü bu tarz davalarda ? Dediğim gibi kamu personeliyim çekiniyorum
- - - Updated - - -
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Benzer durumlar için cevap verilmişti.Forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz.Olacak olanı dost acı söyler mantığıyla söylemek gerekirse karşı tarafın şahidi var, birden fazla kişiler ve görev başında memur durumundalar, siz ise alkollüsünüz.Bu sizin ifadenizi savcı tarafından okunmayacağı/dikkate alınmayacağı anlamına geliyor.Polislerin ifadelerinin aynen dava sürecine yansıyacaktır.Daha önce benzer durumlarda tüm iddialardan ceza alındığı bir çok örnek görülmüştür.
Anlıyorum ceza hapis cezası olarak kalırmı yoksa erteleme yada para cezası olarak dönüşürmü bu tarz davalarda ? Dediğim gibi kamu personeliyim çekiniyorum
Aracı 2 metre sürüp kotnrole denk geldiğinize göre 2 metre ileride uygulama yapan polisleri göremeyecek kadar mı alkollüydünüz? Aracı 2 metre sürerek ters yöne girmeyi başarmış olmanız da enteresan. Bir aracın ortalama dönüş yarıçapı 5 metredir.
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Aracı 2 metre sürüp kotnrole denk geldiğinize göre 2 metre ileride uygulama yapan polisleri göremeyecek kadar mı alkollüydünüz? Aracı 2 metre sürerek ters yöne girmeyi başarmış olmanız da enteresan. Bir aracın ortalama dönüş yarıçapı 5 metredir.
Sizi takdir ediyorum. İçinde yaklaşık hiç noktalama işareti olmayan, olanları da hatalı olan, büyük harf kullanılmadan yazılmış, birçok hatalı harfi olan bir metni okuyup anlayabildiğiniz için. Ben okuyamadım
Aracın park oldugu yerin 20mt ön ve arkasında cevirme vardı ben park halinden cıkmaya çalıştıgım için 2 mt dedim araba park halindeyken 180 derece düşürsek duruşu 90 derecede kaldı 2 değilse 3 dür metre alıp ölçmedim zaten ben alköllü arac kullanma hakkında hak idda etmedm polisin söylediği darp ve araca takme atıp kapı menteşesini kırma için idda ediyorum aracı kullanma cabamda olay yasadığım ilde olmadı baska ilde oldu kendi adresime gitmek içindi
Yani 1.14 promil alkollüyken ben itmedim, çarpmadım, ayağımı sallamadım şeklindeki ifadeyi hiç bir savcı ciddiye almaz ki karşısında bir çok polis ve şahidin ifadesi varken.Dediğim gibi olayın polislerin ifadeleri şeklinde yürüyeceğini beklemek olası bir beklenti olur.
Yani 1.14 promil alkollüyken ben itmedim, çarpmadım, ayağımı sallamadım şeklindeki ifadeyi hiç bir savcı ciddiye almaz ki karşısında bir çok polis ve şahidin ifadesi varken.Dediğim gibi olayın polislerin ifadeleri şeklinde yürüyeceğini beklemek olası bir beklenti olur.
Anlıyorum tesekkür ediyorum fakat benim için önemli olan kısım memur oldugum için cezaevine girme kısmındayım böyle birşey gözüküyormu tecrube tahminlerinize göre daha önce 18 yasından küçükken kavga etmiştim 3 sene ertelenmişti bu bitti dilekce verdim ve kabul edildi yazısı geldi suan sicilim temiz adli para cezası veya hagb olma ihtimali ne kadardır kısacası cezaevine girermiyim buna cevap bekliyorum ilginiz için tesekkürler
Ben tüm suçlardan ayrı ayrı hagb alabileceğinizi veya ceza olsa da para cezası alarak memuriyete engel bir durum teşkil etmeyeceği görüşündeyim(yani ayrı ayrı 3 ceza olacak ve hiç biri tek başına 24 ayı geçmeyecek).Kamu malının zararı neyse onu da öder ve sunarsınız.Mahkemede pişmanlığınızı ve bu durumun o anki şartların için gerçekleştiğini belirtip sabit adresi olan bir devlet memuru olduğunuzu sicilinizin temiz olduğunu da söylersiniz.Biraz sıkıntılı bir durum ama öyle içeri girecek veya memuriyetten olduracak bir durum olmadığı bir süreç yaşanacak düşüncesindeyim.
benim bir işyerim vardı . dükkan sahibi ile anlaşamadım ve dava açtı kazandı ve yeri boşaltmam için devlet tarafından görevli memur yollandı bende o...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku