Denetimli serbestlik yasası; suç kategorisi ayırt etmeksizin, ceza sınırı ayırt etmeksizin herkese 3 Yıl olmalıdır
Herkese merhaba arkadaşlar. Kader mahkumları yakınları olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışmalıyız.
TBMM Adalet Komisyonun da taleplerimizin dinlenmesi için,Adalet Bakanlığında taleplerimizin dinlenmesi için e-dilekçe yollayabiliriz. Gerçekten dikkate alınıyor.
Size verdiğim yazıyı lütfen dediğim siteler üzerinden yani tbmm dilekçe komisyonu ve başbakanlık iletişim merkezi üzerinden yollayınız.Mutlaka geri dönüş oluyor ve gerekli tüm makamlara iletiliyor.
Siteye girdikten sonra sol tarafta bulunan kayıt ol butonundan kayıt oluyoruz. Sonra bilgilerimizle giriş yapıp dilekçe formuna tıklıyoruz.Ordaki bilgileri yine giriyoruz.Açıklama kısmına yazıyı yazıp gönderiyoruz. Sisteme giriş yaparak dilekçe durumunuzun ne olduğunu öğrenebiliyorsunuz.
Gerçekten işe yarayan adımlar. Benim başvurum TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmek üzere kabul edildi. Lütfen az zaman ayırıp yakınınız için bu işlemleri yapınız.
GÖNDERECEĞİMİZ YAZI:
Ülkemizde cezaevlerinin doluluk oranı ve mahkumların yatak sıkıntısı kamuoyunca bilinmektedir.Mahkumlar sağlıklı koşullarda ve insani durumlarda yaşamakta güçlük çekmektedir.Ayrıca yargıda dosya yükü oldukça fazladır.Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi;
Yerel mahkemelerin ve yüksek mahkemelerin dosya yoğunluğu yüzünden adaleti sağlayamaması,doğru karar verememesi ve olmaması gereken bir şekilde baskı altında kalarak ağır cezalar vermeleridir.Yani kısaca yargı kendine kendine ayak bağı olmaktadır.Yükü aslında yargı kendisi oluşturmaktadır.Gereksiz yere suç ceza oranı gözetilmeksizin insanlara haddinden fazla ağır cezalar verilmektedir.
Bu bilgiler ışığında acil talebimiz;
1-) Denetimli serbestlik yasası; suç kategorisi ayırt etmeksizin,ceza sınırı ayırt etmeksizin herkese 3 Yıl olmalıdır.Yargı,hukuk hiçbir sivil toplum kuruluşunun baskısıyla hareket etmemelidir. Devletimiz güçlü devlettir. Derneklerin,sivil toplum örgütlerinin baskısıyla hiçbir kategoriyi ayırt edemez. Suç,suçtur.Herkes hata yapabilir.Herkes mahkum olabilir. Yargı yükünü,cezaevi yükünü azaltmak adına denetimli serbestlik suç kategorisi ayırt etmeksizin 3 yıl olmalıdır.
2-) Yargı ve cezaevi yükünü azaltacak diğer bir doğru hamle şu olmalıdır:
İlk defa suç işleyen mahkum ya da hükümlüye,sicili temiz ise suç öncesi durumunda, 5 yıl cezai indirim yapılmalıdır acil olarak. Her insan hata yapabilir. Sicili temiz ilk defa suç işleyen mahkum ya da hükümlüyü geri kazanmak adına,topluma kazandırmak adına bu indirim yapılmalıdır.5 yıl cezai indirim+5 yıl suça karışmama seçeneği de düşünülebilir.
3-) 3 Yıl denetimli serbestlik ile birlikte 1 yıllık cezai indirim formülü aynı anda uygulanabilir. 1 yıl ceza indirimi + 3 yıl denetimli serbestlik.
Unutmayalım ki her insan bir sebep den dolayı hata yapabilir. Önemli olan cezaların yüksekliği,caydırıcılığı değil önemli olan bireyleri topluma kazandırmaktır.
Bu hamleler cezaevleri ve yargı yükünü hafifletmekle birlikte yargıda ivme kazandıracak ve insanları topluma kazandırma adına,adil yargılanma adına ve insan hakları adına olumlu adımlar olacaktır.
Saygı Değer Yetkililer;
Senelerce umutla bu yasaları bekleyen çocuklara,eşlere,annelere,babalara bu müjdeyi vermenizi talep etmekteyiz.
Cevap: Kader Mahkumu Yakınları Lütfen Baksın!Çözüm İçin Birlik Olalım!
Yargı, yasalara dayanarak ceza verir. Bir hakim kendi keyfine göre karar vermez. Kanunda suç olarak tanımlanmayan eylemden dolayı da ceza verilemez. Bu durumda ceza kanunuyla cezaları arttır, ama iş infaza gelince cezaları uygulanabilir olmaktan çıkar fikri çok daha tehlikelidir. Hukukçu olaylara tek taraflı bakamaz. Suçluyu koruma, mağdurun adalet hissini ortadan kaldırma şeklinde algılanacak bir düzenleme kesinlikle yarardan çok zarar getirir.
Oyunda nasılsa 1 tane canım var. Bir kere yansam bir şey olmaz gibi düşünülmez ceza hukukunda.
Bu nedenle mağdurları üzücü ama sadece suçluları koruyucu bir düzenleme yerine adaletin terazisinin dengesini bozmayacak bir düzenleme pekala gereklidir.
Cevap: Kader Mahkumu Yakınları Lütfen Baksın!Çözüm İçin Birlik Olalım!
Bu gibi konular tek taraflı bakış açısıyla yorumladığı vakit adaletimiz terazisi bir tarafa kayarak adaletin KAĞIT üzerinde tecelli etmesine sebebiyet verebilir.
nitekim icra hukukunda borçluyu koruyan tavır, iş hukukunda işçiyi koruya kanuni tavırlar kötü niyetli insanların eline geçtiği zamanlar kimi zaman alacaklı mağdur olmaktadır, kimi zamanlarda işveren tarafı ispat külfeti yüzünden mağdur olmaktadır.
Adalet terazisinin kayması durumunda oluşan durumların aynısı ceza hukukun içine girerse güçsüz zayıf mağdur (müşteki ) tarafın adaletin sağlanmadığını düşünerek SANIĞA YÖNELİK hukuksuz şekilde intikam almasına NEDEN OLABİLİR.
Konu ayberk_08 tarafından (02-01-2016 Saat 16:30:50 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku