Merhabalar

Aldığım Araç ile ilgili olarak güvenim sarsıldığı için ayıplı mal bedel iade talepleri hakkında araştırma yapmaya başladım. Hukukçu forum kullanıcılarından Aşağıdaki koşullar ile ilgili Yorumlarınızı benimle paylaşmanızı rica etmek isterim.

a.28.08.15 tarihinde 0 Km bir arac aldım bayiden.
b.Satın alma sırasında Araç için 1750TL Aksesuar ve 1500 TL boya koruma cam filmi olarak 2 paket ile satın aldım. Faturalandırıldı Belgelendi.
c.Kasko ve ZT Sigortası yaptırdım.
d.Kış Lastiği aldım

Hepsi Araç Sahibine Faturalandı.

1.5500KM’de araç turbo hortum arızası yaparak yolda bıraktı. Yol Yardım Gelerek A Servisine Götürdü Onarıldı. Servis Raporu ile belgelendi.Kelepçe Sıkma işlemi yapıldı

2.7000KM’de araç vites kolu arızası verdi. Servise Götürüldü Bırakıldı Onarım yapıldı. Servis Raporu ile belgelendi.

3.7300KM’de araç tekrar Turbo Hortum Arızası vererek daha onceki hatayı tekrarladı. Araç Güçten düştü ve yolda kaldık. Servise Yakın olma nedeniyle Yol yardım arandı ancak 3 km mesafe nedeniyle karşılıklı mutabakat ile Servise kendimiz götürdük.Belgelendi.
-A Servisine gidildi ve kelepçe sıkma işlemi yapıldı Belgelendi.
- Konuyu B Servisine aktardık ve Hortum değiştirildi. Belgelendi.
-A Servisine tekrar gidildi ve Durumdan Haberdar edildi iyi niyet olarak.

4. 9400KM’de Distiributor 7300Km’de yolda kalma Konusu ile ilgili tekrar geri dönüş yaptı ve Araç tekrar çağrılarak Tüm Hortum ve Kelepçe Seti değiştirildi.

Bu esnada iyi niyet ile 10.000Km de yapılacak olan bakım yapıldı. Bakım Masrafları Belgelendi Faturalandı.

5. 9450KM’de araç Tekrar vites kolu arızası verdi Servise Götürüldü, Değişim yapıldı Ancak Belgelenmedi. Biraz ortalığı ayağa kaldırdım. Bakımın ertesi günü.

Sounc olarak Araç’ın ani güç kaybı nedeniyle aracın ani işlevini yitirmesi , yolda kalma veya aracın kontrolunun kaybına neden olabileceği nedeniyle araçtan oldukça soğuduk.

1. Ayıplı Mal iadesi konusunda tüm gereksinimler tamamlanmış mıdır?
2. Araca yapılan harcamalar ve Bedel iadesi konusunda yorumunuz.
3. Bu gibi durumda Avukat veya Hukuki danışmanlık masrafı benim tarafımdan mı karşılanır?

4. En az 5 gun iş kaybı yaşadım. Yolda kaldığım için Can ve Mal güvenliğim sarsıldı, Manevi tazminat talebi olur mu ?

Bu konular hakkında yorumunuzu rica ederim.

İzlemem gereken hukuki ve günlük süreç hakkında yardımınızı rica ederim.