kamuda memur olarak görev yapmaktayım.elektrik elektronik mühendisliği mezunuyum.kurumda aynı konumda farklı branşta bir arkadaşım 1 yıl kadar önce ihtiyaç olmadığı halde kadro getirterek kadro değiştirip mühendisliğe geçmeyi başardı.(bir ilin il başkanının oğlu olması sebebiyle siyasi gücünü kullanarak)aynı dönemlerde ben de çok defa dilekçe verip mühendisliğe geçmeyi talep ettim.üstelik benim branşım şiddetle ihtiyaç olan bir branştı ve münhal durumda kadro da bulunmakta idi.Fakat genel müdürlük yazdığım dilekçelere hiçbirşekilde cevap bile vermedi.en son 3 ay kadar önce ünvan yükselmeleri için sınav şartı getirildi,son yaptığım başvuruya bu gerekçe gösterilerek olumsuz cevap verildi.

acaba bu arkadaşı emsal gösterip idare mahkemesine başvurabilirmiyim.böyle durumlarda idarenin geniş bir taktir yetkisi olduğundan idare ben böyle gerekli gördüm diyerek işin içinden çıkabiliyor mahkeme de idare lehine karar veriyormuş.bu durumda itiraz edip bilirkişinin görevlendirilmesini talep edebilir miyiz.

teşekkürler..