Sevgili Suselim,
Bak şimdi eşin 3,5 aylık hamile ve Allah izin verirse bir yavrunuz olacak. Evlilik bana göre hem çok zor hem de çok kolay bir olay. Zorlukları biliyorsun ve anladığım kadarıyla da yaşıyorsun( daha yeni başladı bak daha neler göreceksin)
İki farklı yapıda insanın (karı-koca) birlikte yaşaması ilk başlarda çok zor gelebilir.İkinizde farklı ortamlardan, farklı kültürden vb. geldiniz ve birlikte yaşıyorsunuz..
Şimdi bir evlilik en az iki sene de oturur. İki seneden sonra evliliğin ne demek olduğunu anlıyorsunuz. Ha birde çocuk olunca evde ayrı bir heyecan ve neşe oluyor.. Senin zamana ihtiyacın ve beklemelisin..
Bak bende herşeyi karşı taraftan bekleyen birisiyim. Bence sen eşine daha fazla ilgi göster, al eşini dışarı çıkar, gezin beraber... el ele tutuşun. ve sık sık ona seni seviyorum de. sakın utanma söyle korkma..
Sen kocalık( eş) görevlerini yerine getirdikten sonra onda değişiklik olup olmadığını anlarsın. İyi yolda olduğuna inanıyorsan ne alaaa...
Yok daha da kötüye gittiğini görüyorsan bye bye de gitsin.( tavsiye etmiyorum)
Şimdiki zamanda herkes boşanmayı düşünüyor. nedeni de televizyonlar da ayrılmış insanların ne güzel yaşadıkları gösteriliyor. Hayır hiçte öyle değil sevgili suselim.. Zor bu işler..
sevgili suselim,
Önce şu boşanma işini aklından sil at gitsin.. Senin neler yaşadığını ben çok iyi anlıyorum inan çok iyi anlıyorum..
Şu aşama da eşin hamile ve bir bebek bekliyorsunuz, dünya da bundan güzel hiçbirşey yok. bebeği kucağına aldığın zaman anlayacaksın..
Ha yine de boşanmak istiyorum dersen otur bir düşün, boşanmak sana ne kazandıracak, ne götürecek...
Götürecekleri, cocuğunu fazla göremeyeceksin, ruh halinde değişme olabilir, aile sıcaklığından yoksun kalabilirsin daha çok sayabilirim..
Getirecekleri: KOCAMAN bir SIFIR..
Zamana bırakmanı tavsiye ediyorum... Bekle ve sabret....
boşanmayı veya yuvayı dağıtma fikrin bu nedenlerdense vazgeç hemen.
yok aranızda saygı sevgi anlayışta bittide birbirinize zarar verecek konuma geldiyseniz onu bilemem...
Bence eşinle birlikte bir psikoloğa gitseniz çok daha yararlı olur, mahkeme yerine ...
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Hocam commodore1tr,
Peki sevgi, saygı bittiyse büyük olasılıkla evlilik müessesi de son bulacak. Doğacak coçuk ne olacak.. Hiçbir günahı olmayan bu yavruyu dünyaya getirmek ne diye..
Sevgili suselim bilmiyorum ama eşinizden yakınıyorsunuz ve eşinizin durumu ne zamandır böyle.. Ne kadar zamandır Tilt oluyorsunuz.....
Sevgili tuan96 ;
Evlilik müessesesi bir toplumun en değerli kurumudur. Pamuk içinde korunmalıdır aslında, ben boşanma konulu bir yazı gördüğümde ve/veya tesadüfen duruşma gördüğümde içimde bir sızı oluyor. Gerçi günümüz bir kısım gençliğinin vede kendini üst düzey görenlerin öylesine evlenip boşanmalarından bahsetmiyorum elbet...
Elimde yetki olsa Medeni kanuna boşanmayla ilgili para cezası koyardım. Belirki şartların oluşmadan boşanılmasına kesinlikle karşıyım. Çünkü insanların kadın olsun erkek olsun evlenmeden önce çok ciddi düşünüp karar vermesi ve birbirini tanımasından yanayım. 'anlaşamazsam boşanırım' zihniyeti ile oluşan evliliklerde sadece tensel çekim birinci öncelik olunca birlikte yaşamın getirdiği zorluk ve sorumluluklar evliliklerin sonunu getiriyor inancındayım..
Sorunuzun temelinde yatan 'çocuk ne olacak' durumu ise çok üzücü olmakla birlikte sevgi saygı anlayışın olmadığı bir ortamda çocuğun büyümesindense mahkemenin vereceği velayet ve şartlara göre büyümesi evladır.
Düşünsenize bir bebeğin yanında hergün bitmek tükenmek bilmeyen kavga gürültü bu belirli bir döneme kadar nasıl bir psişik bozukluk yaratır düşünmek bile istemiyorum...
O yüzden saygı sevgi ve anlayışın karşılıklı bittiği durumlarda ilişki zarar vermeye başlayacağına inandığımdan ehven-i şer yani kötünün iyisi olarak çocuğun velayetli yetiştirilmesidir diye düşünüyorum. En azından o masum pırıl pırıl yavruyu belki ana/baba özlemi ile ama kavgasız gürültüsüz sağlıklı bir ruh aleminde büyütebiliriz diye düşünüyorum.
Tabiii bizimkine ' bekara karı boşamak kolay' da denebilir ama düşüncelerim budur.
Bu yazımın suselim veya başka herhangi bir olayla ilgisi yoktur. Tamamıyla tuan96 ya yanıttır.
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Değerli KARDEŞİM,
Kardeşim diyorum benim hayatımın bir kopyasını görüyorum sana bakınca.
çünkü bende 8 aylık evliyim, eşim 4 aylık hamile olmasına rağmen eşim 1 ay önce evi terk etti, 1 aydır ses soluk yok. ben anne-babasıyla konuştum sen haklısın demesine rahmen onların evinde ayrıldıktan sonra gerçek olduğunu bildiğim daha birçok olumsuz şey duyuyorum adamlardan yani bana iki yüzlülük yapıyorlar. sözün özü ben beklemedeyim,
sabırla pusuya yatmış avcı gbi bekle, ben bekliyorum çünkü bunlar neye yada kime güveniyorlarki böyle birşeye cesaret edebiliryorum.
ben elinden geleni sonuna kadar yaptığına inanıyorum kardeş. merak ediyorum "bir Anne kendi karnındaki yavrusunu ancak bu kadar düşünebilir ya, kendi karnındaki yavruyu düşünmekten bu kadar aciz olan bir insanı sen (yani benim başımadakide aynı olduğu için kendime söylüyorum) nereye kadar yada ne zamana kadar düşünebilirsin canım kardeşim. "
merak ediyorum bunlar evliliği ne zannediyorlar, bir erkek eşini aç açıkta bırakmaz, olsa bile bunu isteyerek yapmaz. senin elinden geleni yaptığına yürekten inanıyorum. bunların anne babası yokmu arkadaş, hiçmi söylemiyorlar mı (ya kızım bunca zaman oldu o adam senin kocan senin yerin orası git evine otur) diye. kızda akıl yok ailede demi yok, ben buna isyan ediyorum.
çözülemeyecek hiç bir sorun olduğuna inanmıyorum ama karnında çocukla geri dömemek üzere gitme ne cesarati, yukarıda yazdığım gibi bekle bakalım akıllanırsa dönsün gelsin yoksa zorla alıp gelsen inanıyorum ki gelecekte daha kötü bir sonla karşılaşırsın yada karşılaşıcamı sanmıyor biliyorum. şimdi benim aileme saygı duymuyor hadi yuvayı bozmayım diyecem,
anne-babam sağ benim, yarın mazallah birine birşey oldu ben diğerini yanıma alıp bakamayacakmıyım. saymayan gelin oturup senin ailene 3-5 gün bakmazsa ne işe yarar benim evliliğim daha benzeri çok soru.
işin içinde birde çocuk var ve senin içinin nasıl yandığını benim kadar kimse bilemez kardeş ama bekle bekle bekle..
gecen zaman içinde, bakalım derdi neymiş, neler yapıyor ailesinin yanında onu öğren kafanda ki soruların cevabini kendin bulacaksın.
Merhabalar. eşim boşanma davası açtı fakat ben eşimi çok sebiyorum, boşanmak istemiyorum. Çekişmeli şeklinde devam ediyor. İddialarında benim agresif...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku