Kısaca anlatayım. 120 küsür dairelik apartmanda geçmiş dönemki 3 yönetici, milyonliralar ile ölçülen yolsuzluk yapmış. Reklam ve verici gelirleri gittiği gibi aidat toplanmış vs. Yeni yönetim göreve geldiğinde, tüm apartmanın asansörlerini yeniledi, merdiven ve mermerler yenilendi, aidat kalktı ayrıca her sene hesaplanıyor, daire başına birkaç bin lira para geliyor. Bu 2-3 senedir böyle. Önceki yönetim ile ilgili davalar sürüyor ama işin ilginç olanı, yeni yönetimin davalarından çok, onların açtığı davalar var. hemde kendi dönemlerinde olan ve yeni yönetimin gözden kaçırdığı usulsüzlükleri dava etmek, kendi dönemlerinde yaptıkları ama hukuki olarak anlaşmaya değil sözlü anlaşmaya dayalı reklam geliri gibi şeyleri, yeni yönetim hukuksal olarak düzenlediğinde dava açarak karşı çıkmak gibi, tamamen kötü niyetli girişimleri var ve işin ilginci davaları kazanıyorlar. (eski yönetimin bu davaları açan kişisi zaten avukat ) Apartmana ilk kendi dönemlerinde konan reklam ve çok büyük gelir getiren reklamı dava ettiler, tek başlarına ve kazandılar. 120 küsür dairenin içinde tek başlarına yeni yönetime karşı her türlü şeyi deniyorlar. Açtıkları davalar hep kötü niyetli ve usulsüzlük gibi şeyler kendi dönemlerine dayandığı halde dava etmekten çekinmiyorlar. Şimdi kendi zamanlarında yaptıkları naylon faturalar, sahte onarımlar vs.ler falan gün yüzüne çıktıkça, başka başka şeylerden davalar açıyorlar apartmana. Hatta apartmanın toplantı yapılan ortak alanı var, hisseli olarak daire sahiplerine ait. Orda toplantı yaptırmamaya, yapılırsa hisseleri oranında kira almaya falan kalktılar Sorum kısaca şu;

Biz 120 küsür daire sahipleri olarak, bunları neden göstererek veya herhangi bir neden göstermeksizin; sadece imza toplayarak, site içinde bulunan ev ve dükkan şeklinde olan mülklerini, bu imzalar ile mahkeme açarak satmaya zorlayabilir miyiz? (apartman ve yönetim olarak satın almaya hazırız) Böyle birşey mümkün müdür? mümkünse ne kadar mülk sahibinin imzası gerekir? Açıkçası yeni yönetiminde (ve yönetimin avukatlarının) bu konularda beceriksiz olduğunu düşünüyorum. İlk başa gelipte, eski yönetimin yaptıkları ortaya çıktığında, eski yönetimin evlerine hacizler gelir, hapise girerler falan diye düşünürken, adamlar nerdeyse bizi gönderecek yavuz hırsız ev sahibi yani.