merhaba
4/a statüsünde çalışmakta iken 2011 yılında engelli sağlık kurulu raporu alarak vergi indirim belgesi ile emekli oldum. Emekliliğimin ve sosyal haklarımın devamı için her yıl kontrol muayenesine tabii tutuluyorum. Bu yıl ki kontrol muayene tarihim 11.11.2015. Ben de 12.05.2015 tarihli sosyal sigortalar işlemleri yönetmeliğinin 78.mad. 5.bendi hükmü çerçevesinde 06.11.2015 tarihinde sevk için dilekçe verdim.09.11.2015 tarihinde sevk yazımı elden aldım ve hastaneye başvurdum.İşlemlerim halen devam etmektedir. sevk aldığım tarihte emekli aylığımın ZAMANINDA VE SÜRESİ İÇİNDE MÜRACAAT ETMEDİĞİM GEREKÇESİ İLE durdurulduğu bilgisi verildi. İlgili memur,şef,Alo 170,SGK il müdürlüğü,Genel Müdürlük,Bakanlık,Bimer,Başbakanlık olmak üzere bir ayı aşkın süredir şikayetlerde bulunuyor ve mağduriyetimin giderilerek emekli aylığımın tekrar bağlanmasını talep ediyorum. SGK il müdürlüğü kopyala yapıştır mantığı ile bana ve diğer üst birimlere gönderdiği yazıda ZAMANINDA GELMEDİ BİZ DE KESTİK yanıtını veriyor. Ben yönetmelik hükümlerini defalarca yazıp göndermeme rağmen SGK aynı ifadeyi yazıp gönderiyor. En son 14.11.2015 tarihinde il müdürlüğünden tarafıma gönderilen mail de 2011/58 genelgenin 5.maddesinin 6.kısmı KMT uyarınca maaşımı durdurduklarını yazmışlar. İlgili genelgeyi inceledim. Benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Ben malul değilim. % 46 raporum var. İlk işe girişim 1985. sakatlığım 2011 yılında. Benim kontrol muayenem yönetmeliğe göre mi genelgeye göre mi yapılacak ? Dava açmaya hazırlanıyorum. İlginize teşekkür ediyorum.
Yaşadığınız sorun 45 günlük süreye uymadığınızdan olabilirmi? Sgk kontrol muayene sevklerini 45 gün önceye almasının nedeni siz rapor tarihi bitmeden raporu yenilemeniz ve herhangi maaş durdurulması ile karşı karşıya kalmamanız içindir.
Resmi Gazete Tarihi: 12.05.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27579 (Doğrusu budur)
YÖNETMELİK
Kontrol muayenesi
MADDE 78 – (1) Kurum Sağlık Kurulunca ihtiyaç duyulan veya Kurum Sağlık Kurullarınca verilen kararlara sigortalı ve hak sahiplerinin itirazları veya sigortalı ve hak sahipleri dışında bu kararlara yapılan itiraz, ihbar ve şikayetler ile Kurumca yürütülen denetim ve soruşturma kapsamında kontrol muayeneleri Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliğine göre düzenlenmiş yeni tarihli sağlık kurulu raporu ve daha önce Kurum tarafından verilmiş kararlara ilişkin tüm belgelerin birlikte değerlendirilmesi ile yapılır.
(2) Kontrol muayenesi için temin edilen sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin 41 inci ve 51 inci maddelerinde belirtilen belgeleri de kapsayan sigorta sicil veya tahsis dosyaları ile birlikte Kurum Sağlık Kuruluna intikal ettirilir.
(3) Kurum Sağlık Kurullarınca; Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespitİşlemleri Yönetmeliğine göre düzenlenmiş yeni tarihli sağlık kurulu raporunun değerlendirilmesi sonucu gerekli görülen hâllerde, ek bilgi belge ve/veya yeniden muayenesiyle düzenlenecek rapor/sağlık kurulu raporu istenir.
(4) Kurum Sağlık Kurulları tarafından yapılan değerlendirme sonucu gerekli görüldüğü hâllerde sigortalı ve hak sahipleri yeniden kontrol muayenesine tabi tutulur. (5) Kurumun yazılıçağrısı üzerine, kontrol muayenesi tarihinden önceki en az 45 gün içinde sevk için başvuruda bulunmak kaydıyla gelir ve aylıkların kontrol muayene tarihine göre durdurulması dört aya kadar Kurumca ertelenir.
GENELGE BÖLÜM 5 KISIM 6
6. Kontrol muayene işlemleri (KMT)
- Kontrol muayeneleri;
- Kurum sağlık kurullarınca ihtiyaç duyulması,
- Kurum sağlık kurullarınca verilen kararlara sigortalı ve hak sahiplerinin itirazları,
- Sigortalılar dışında bu kararlara yapılan itiraz, ihbar ve şikayetler,
- Kurumca yürütülen denetim ve soruşturma,
hallerinde, Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri
Yönetmeliğine göre düzenlenmiş yeni tarihli sağlık kurulu raporu ve daha önce Kurum
tarafından verilmiş kararlara ilişkin tüm belgelerin birlikte değerlendirilmesi ile yapılacaktır.
Malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri alan sigortalılar, malullük durumlarında
artma veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğunu ileri sürerek
aylıklarında/gelirlerinde değişiklik yapılmasını isteyebilecekleri gibi; Kurum da bu sigortalılar
ile hak sahibi malul çocukların kontrol muayenesine tabi tutulmasını talep edebilecektir.
Sigortalının isteği veya Kurumca yaptırılan kontrol muayenesinde yeniden tespit edilecek
malullük durumuna göre, malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri yeni malullük
durumuna esas tutulan raporun tarihini takip eden ödeme dönemi başından başlanarak artırılacak,
azaltılacak veya kesilecektir. Kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten başlayarak;
Üç ay içinde yaptıran ve malullük durumunun veya sürekli iş göremezlik halinin devam
ettiği tespit edilen sigortalı veya aylık ya da gelir bağlanmış olan malul çocuğun kesilen aylığı
veya geliri kesildiği tarihten,
Üç ay geçtikten sonra yaptıran ve malullük durumunun veya sürekli iş göremezlik halinin
devam ettiği tespit edilenlerin malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik derecesine göre
hesaplanacak geliri, gelir veya aylık bağlanan çalışamayacak durumda malul çocukların ise
almakta oldukları gelir veya aylığı, rapor tarihinden sonraki ay başından,
başlanarak yeniden bağlanacaktır.
Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten sonraki ödeme dönemi başına kadar kabul
edilebilir bir özrü olmadığı halde kontrol muayenesini yaptırmayan sigortalının malullük aylığı
veya sürekli iş göremezlik geliri ile çalışma gücünün en az % 60 ını yitiren malul çocukların
kendilerine bağlanmış olan gelir veya aylığı kontrol muayenesi için belirtilen tarihten sonraki
ödeme dönemi başından itibaren kesilecektir. Ancak, Kurumun yazılı çağrısı üzerine kontrol
muayenesi tarihinden önce en az 45 gün içinde sevk için başvuruda bulunmak kaydıyla gelir ve
aylıkların kontrol muayene tarihine göre durdurulması dört aya kadar Kurumca ertelenecektir.
Bu işlemlere ilişkin örnekleri gösterir tabloya Genelge ekinde (Ek-17) yer verilmiştir.
Sigortalıların kontrol muayene tarihlerini öteleme işlemi;
4/1-(a) sigortalıları açısından, “g cics”, “OD00”, “N. Kontrol Muayene Giriş İşlemleri”
menüsünden girilmek suretiyle yapılacak ve kontrol muayene tarihi 4 ay ileriye ötelenecektir.
4/1-(b) ye ilişkin işlemler Emektar Projesi ile ilgili olarak hazırlanan kullanım kılavuzuna
uygun olarak yapılacaktır.
Kurumdan gelir ve aylık almakta olanların talepleri veya Kurumca gerekli görülen
hallerde kontrol muayenesine tabi tutulmaları halinde, bunların sevk işlemleri yukarıdaki
açıklamalar doğrultusunda yapılacak ancak, sevk işlemlerinde (Ek-13) ve (Ek-14) teki yazı
örnekleri kullanılacaktır.
Konu ceceli341 tarafından (16-12-2015 Saat 01:16:22 ) de değiştirilmiştir.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben de bunu SGK'ya anlatmaya çalışıyorum. Benim işlemlerimi yapan birimde bir şef var kendisi kanun,yönetmeilk vs bilmez. Buna bizzat şahidim. Kafasına göre takılır bir Allah'ın kulu da kalkıp ey kadın sen ne yapıyorsun diye sormaz. 3 yıl önce yine o birime gitmiştim sevk almak için. Bekleme salonunda bekle yazını yazıp sevkini verelim demişlerdi. Ben oda kapısı önünde beklerken bir vatandaşın şikayet dilekçesi geldi. Bu şef olacak zat-ı muhterem yanına diğer elemanlarını da aldı üç kişi oldular. Aldılar kanun kitaplarını önlerine o ona bakıyor diğeri ötekine. Ne yazacaklarını bilemediler. İlgili şef aynen şunu söyledi. Yaa yazın birşey cevap olsun,zaten yanlış olursa vatandaş tekrar şikayete gider. Benim kendilerini duymadığımı sandılar. İşte bu kadar açık ve net. Ben de bu embesile denk geldim yine. Ben yönetmelik diyorum o sallıyor. Sizinde yazdığınız gibi yönetmelik çok açık ve net.. KONTROL MUAYENE TARİHİNDEN ÖNCEKİ 45 İÇİNDE SEVK İÇİN BAŞVURMAK GEREKİYOR. Burada dikkat ederseniz "sevk almak için başvurmak" diyor. Ben de 40. gün yani 06.11.2015 tarihinde dilekçe ile başvurdum,09.11.2015 tarihinde resmi sevk yazımı aldım. Gördüğünüz gibi herşey süresi içinde ve yönetmeliğe uygun. Eğer hukuk devletinde yaşıyor ve SGK'da bu devletin kurumuysa kafasına göre takılamaz. Devlet kanunla yönetilir memurun ağzından çıkacak 3 kelime ile değil. Zira sevk aldığım sırada önce ilgili memur maaşımın durdurulduğunu yüzünü şekilden şekile sokarak söylemişti. Ben de güzelce yönetmeliği vs anlatınca çok ciddi söylüyorum,bana biraz da mahçup bir halde eli ve gözüyle bu nemrut şefi göstermişti herşey onun elinde der gibi. Onun elinde olduğunu ben de biliyorum. Kadın nuh dedi peygamber demedi. Şimdi de tükürdüğünü yalamak istemiyor. dün alo 170'e çok ağır kelimelerle görevlerini yapmadıklarını ve bu nedenle mağduriyetimin sürmesine imkan tanıdıklarını vs yazıp bir hayli yazmıştım. Yarım saat sonra aradılar alo 170 den.. İşte beyefendi çok ağır şeyler yazmışsınız vs.. vs.. Bu şikayetimi bizzat genel müdüre ileteceksiniz ve ilgili personel hakkında yasal işlem yapılmasını sağlayacaksınız ve de maaşımı tekrar bağlayacaksınız dedim. Zorla da olsa kabul ettirdim. Bakalım ne olacak ?
,
sgk emekli maasi durdurdu,
engelli kontrol muayenesi,
vergi indirimi ile emeklilik ve kontrol muayenesi,
vergi indirimi kontrol muayenesi,
hangi hastaliklar kontrol muayenesine tabidir,
emeklilik durduruldu 2016,
emekli oldum kontrol verdiler,
vergi indirimi emeklilik kontrol muayenesi 2017,
engelli raporu kontrol,
vergi indiminden emekli oldum kontrol muayenesinde emeklilik iptal oldu,
vergi indirim emeklisi kontrol,
sgk kontrol muayenesi sonucu,
kontrol muayenesi olan emekliler,
emeklilikte kontrol muayene sonucu,
rapor yenileme sonu masim durduruldu,
engelliemekliliktekonyrolmuaynrsi,
kontrol muayene sonucu emeklilik iptali,
kontrol muayenesi sonucu emeklilik iptal olurmu,
vergi indiriminden emekli oldum ikinci kontrolde maasim durduruldu
Haksız yere işten çıkarıldım, işe iade davasını avukatım 1 günlük gecikmeyle açtığı için dava esasa girilmeden reddoldu. İşveren fesih nedenini ispat...
öncelikle merhaba,
apartman sakinlerinden birisi evinde çok sayıda kedi besliyor giriş kat olduğundan sadece evinde değil apartmanın bahçesinde bile...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku