merhabalar. babamın yeniden annemi aldattığını öğrendik ve bu konuda haklarımızla ilgili bazı şeyler öğrenmek istiyorum sizden.

Bundan 10 yıl kadar önce babamın msndeki konuşmalarını iki kardesim ve annemle birlikte gördük bazı şeyler ortaya cıktı. konusmalar kavgalar sonucu annem bizim icin babamı affetti 3 kardes de okuyoduk o zamanlar. Daha sonra gecen sene gene babamın bazı mesajlarını gordum ve uyardım anneme haber vermedim fakat son zamanlarda annem tekrardan süphelenmeye basladı ve aracına takip cihazı koyarak bi süre gittigi yerlere baktı süphelerinin dogrulugunu gorunce araca eski telefonunu bırakarak tüm gün ses kaydı aldı. Bu kayıt alınan süre boyunca bazı şeyler yakaladık

Bunlardan birisi bi hayat kadınıyla telefonda konusup fiyat adres vs konusması, birisinde bize tanımadıgını soyledigi kurana el bastıgı bir isimle telefonda konusuyor canımlı cicimli, birisinde bi kadınla bulusuyor kadın büyük ihtimalle yine hayat kadını. dün bunları bir bir ortaya döktük ve kendisi yalanlıyor hala anneniz senaryo yazdı vs diyor ki bi konusmada arabasına bir kadın biniyor ve babama adıyla hitap ediyor o kadını bile binmedi hicbi kadın arabama diye yalanlıyor. su an evleri ayırmak istiyoruz ev arıyoruz.

Şimdi olay bu ve asıl sormak istediklerime gelirsek

evi terkeden ablam ben ve annem olursak bu bize hukuksal olarak dezavantaj olur mu ?

ikincisi ben ozel universitede yarı burslu okuyorum 1. sınıfta diger kardesim uni.4 de okuyor nafaka ne kadar alabiliriz? (babamın maası 3500 lira civarında anneminki de 3200 civarı)

ücüncüsü babam son 7 8 yılda annemin aldıgı arabayı sattı kendine araba aldı ustune para koyup onun dısında kendi üstüne olan kardeslerinin de hakkı olan evi satıp parasını harcadı mahkeme sonucu kardeslerine paralarını kredi cekerek odedi ve bu dediklerim yaklasık 120 bin civarı tuttu ve ozel okula baslamadan once en ufak okul harclıgı vs vermedi bize hep borc odedi kendi borcları suan sadece babamın ustunde bir araba ve ailesinden kalan 2 arsası var, babamdan ne kadar tazminat alabiliriz?

ve asıl önemli soru bu davayı aldatma olarak acabilir miyiz?annem bu habersiz ses kayıtlarını mahkemede kullanabilir mi babama karsı? cunku bildigim kadarıyla ses kayıtları mahkemede kullanılamıyor.
bu sorularımla ilgili beni aydınlatırsanız cok sevinirim.
herkese iyi günler