Merhabalar,

Mart ayında kreş olarak kiraladığım işyeri sahibi bana icra davası açmış durumda.

Burayı 350 TL nakit 5 yıllık kontrat şeklinde kiraladım.Mart ayında tuttuğumda 7 aylık kira (7 x 350 =2100) lira verdim.Maalesef hiçbir belge almadan bu parayı
takdim ettim şahitlerim var ama ne kadar işe yarar bilemiyorum.
Ayriyetten işyeri sahibiyle kiralayacağım zaman kreşe uygunurluğunu sorduğumda bana kreş ile ilgili bütün belgelerin mevcut olduğunu söyledi.Fakat ben 7 aylık açılış sürecinde
işyeri sahibinin vermiş olduğu çizimler ve diğer belgeler sahte çıktı.Ben bu belgelerin hepsini kendim masraf yaparak tekrar çıkarttım.Vazgeçemezdim çünkü resmi prosedürler başlamıştı.
Bazı belgeleride istediğim zaman bana zamanında vermeyerek vakit kaybı yaşattı.

Aynı zamanda ben bu işyerini kiraladığım zaman 4 duvar şeklinde aldım. Anlayacağınız kreşe ait hiçbir eşya yoktu. Çocuk tuvaletleri mutfak dolapları ve demir parmaklıkları dahi yaptırdım.
Hepsinin faturası mevcut ve ben yaptıramam şuan sen yaptır kirandan düşeriz diye beyanda bulundu.

Elektrik için dask istediğimde bizim dediklerimizi yaparsan daskı veririz şeklinde tehdit etti ve bende kendim gidip dask raporunu çıkarmaya kalktığımda
dask raporunun olmadığını öğrendim ve bunuda kendim yaptırmak zorunda kaldım ücretinide ödedim , makbuzu mevcut.Kaloriferlerini bile yakkmayıp benim birçok müşteri kaybıma ve ticari
olarak zedelenmeme yol açtı.Bunun üstüne elektrikli kalorifer alıp yakmak zorunda kaldım.

Bunlar yetmez gibi bir de işyerimin altındaki tapuda bana ait olan depoyu daire olarak kiraladı çıkanlarıda tanıyorum gerekirse bana şahitlik edebilirler.Altımızdaki
depo (sözde daire) boşaldıktan sonra da kiralık daire diye astığı ilanında fotoğrafları bende mevcut.

Şimdi ben nasıl bir yol izleyebilirim , cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...