Değerli Arkadaşlar konuyu yanlış yere açmış isem affınıza sığınıyorum.

Şimdi yardımınıza ve fikrinize ihtiyaç duyduğum konu şudur ;

-2011 Yılında Xxx Bakanlığının bir işine xyz Ltd.Şti. sıfatıyla girdiğimiz ihaleden özel belgede sahtecilik şuçlamasıyla elendik. Ve Şirketimiz için 2 yıl ihale yasağı ve şirket ortağı olarak bana (Gerçek Kişiliğe) 2 yıl ihale yasağı verdiler.
Bulunduğumuz ilde bölge idari mahkemesine süresi içinde dava açtık Mahkeme sunulan belgenin kanununda sunulması gereken bir belge olmadığından dolayı lehimize karar verdi ve idarenin İrad kaydettikleri teminatımızı iade etmesini hükmetti. İlgili kurumda teminatımızı geri ödedi ve temyiz etti.Ancak yasağımızı kaldırmadılar. ( Temyiz neticesini bilmiyorum.)
- Daha sonra aynı kurum yine 2011 yılında ihale yasağıyla beraber şahsım için özel belgede sahtecilik suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
-2013 yılında ise ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. ( Yine aynı yasağa dayanarak)

2 gün önce sonuçlanan mahkemede hakim ;
Özel belgede sahtecilik suçlaması için ( Hüküm verilmesine yer olmadığı )
İhaleye fesat suçlaması için ise ( Hagb)

Şimdi Sormak istediklerim ;

Özel belgede sahtecilik suçlamasından hem ihale yasağı verdi hem de savcılığa suç duyurusunda bulunan bu kurum ile ilgili tazminat davası açabilir miyim ?
Bölge idare mahkemesinin kararı ve Asliye mahkemesinin (Hüküm verilmesine yer olmadığı kararı ) benim lehime delil teşkil eder mi. ?
Hem ben hem de şirketim 2 yıl yasak yediği için iflas ettim ve herşeyimi satmak zorunda şirketimi kapatmak zorunda kaldım. Bilirkişi raporu ile tespit edilebilir.

Bu iki karar tazminat haketmem için yeterli midir. ?
Nereye ve nasıl dava açmam gerekir. ?