Merhabalar,

Çalıştığım özel bir firmada 20 ay gibi bir süre, işten kendiliğinden ayrılmamı sağlayabilmek amacıyla iki işveren vekilinin Mobbingine maruz kaldım. 15 yıl üzerinde kıdemi olan 5-6 arkadaşım bu baskılar sonucunda ya işten çıkarıldı yada 15 yıl 3600 gün şartlarını sağladıkları için tazminatlarını alarak işten ayrılmayı başardılar.
Bana uygulanan Mobbing süreçleri ve olaylarını e-mail ile itiraz etmek suretiyle yazılı olarak kayıtladım. Emsal hale getirebilmek amacıyla Mobbing zorbalarının bireysel sorumluluğu yoluna gitmekte istiyorum.
Değerli hukukçularımızın aşağıda ki iki hususta yorum ve önerilerini almak isterim.

1- Beni taciz etmekten vazgeçmelerini e-mail ile bildirmeme binanen iki defa Hakaret ediyorsun iddiası ile savunma talep edilip, disiplin cezası uygulandı. bu yazışmalarda hakaret suçu olduğunu düşünmüyorum. Zira, aynı zamanda disiplin amiri konumunda da bulunan bu iki mobbing zorbasına, beni taciz etmekten vazgeçmelerini yazılı olarak bildirmenin hakaret suçu oluşturmayacağını düşünüyorum. Bu zorbalar aynı zamanda neticeyi önleme yükümlülüğü altında olan, yani şikayet merci durumunda olan kişilerdir.
* "........./....../........... tarihli e-mail yazınızda ki Hakaretlerinizle ilgili savunmanızı 3 iş günü içerisinde bildirmenizi rica ederiz." iddiası ile savunma alıp, disiplin cezası uygulamak İFTİRA suçunu oluşturur mu?

2- Hukuka aykırı gerekçelerle Bir yıl içerisinde 7 adet savunma talep ederek iş akdimi 04.02.2014 tarihinde sonlandırdılar. İşe iade davasını kazandım ve şu an yargıtayda temyiz incelemesi başladı. Bu zorbaların ve şirketin Bireysel sorumluluklarına giderek müştereken ve müteselsilen maddi ve manevi zararlarımın tazmini yoluna gitmek istiyorum.
* İki mobbing zorbası ve şirkete davayı İş mahkemesinde birlikte (müştereken ve müteselsilen sorumlu tutarak) açabilirmiyim?
* Zaman aşımı süresi nedir ?

Yardım ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...