+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Henüz boşanma davası olmadan evden uzaklaşma

Henüz boşanma davası olmadan evden uzaklaşma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    konya
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Henüz boşanma davası olmadan evden uzaklaşma

Merhaba başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum,konu ile alakalı eksik parça kalmaması için biraz uzun olacak umarım okumaya değer bulup yardımcı olursunuz.

Eşim ile 2 sene öncesinde eşimin ailesinin sürekli bizim evde olması ve bizim eşimle yalnız kalamamamız sebebi ile problemler yaşadık.Benim bir başka kız ile mesajlaşmam sebebi ile ayrılık safhasına gelmemize rağmen sonrasında tekrar birleştik. Bu dönem zarfında eşimin annesi eşim üzerinde sürekli baskılar kurdu,ve eşimi almaya ailesinin yanına gittiğimde de bir daha senin evine gelmeyeceğim tarzında bağırış çağırışlar sonrası evden eşim ile ayrıldım.
    Sonrasında ise tekrar gelmeler başladı ve geldiklerinde uzun soluklu kaldılar.(ameliyat olduktan sonra iyileşmesine rağmen uzun süre kaldı yine evimde) En son eşim ile hiçbir problemim olmamasına rağmen ki ailesini özlediğinde (en son 3 hafta da 2 hafta sonu gitti)sürekli maddi bir problem yaşamayacağı şekilde yollamama rağmen yine bize geldiler..
    Eşim geleceklerini 1 ay boyunca duyurduğu her konuşmamızda hiçbir cevap vermeyerek negatif baktığımı belirtmiştim. Bu sebepten ötürü de geldikleri gün oldukça soğuk davrandım ve akşam erkenden uyudum. Sabah geç uyanıp selamlaşıp kahvaltıya mutfağa gittiğimde eşim arkamdan gelip problemin ne olduğunu neden soğuk davrandığımı sordu. Ben de sonra görüşmek istediğimi şimdi gerek olmadığını söylememe rağmen ısrarlarına dayanamayarak neden geldiklerini sordum. 3 hafta da 2 hafta sonu gittiğini,özlem duyabileceği bir durum olmadığını belirttim. Rahatsız olduğumu bildiği halde neden böyle yaptığını sorduğumda;
    3 yaşında çocuğumuza 4 aylıktan itibaren bakan annemin de gelip gittiğini(toplamda annemin bizim evde kaldığı gün sayısı maksimum 10 olmuştur,ailesi ise bir gelme de 1 ay kaldığı oldu),akşamları onu dışarı çıkardığımızı(akşam çocuk park diye tutturması durumunda açık hava parka gidip salıncakta sallayıp yarım saat ayakta durup tekrar eve bırakmamızdan ibaret) belirtti. Bende annenlerin gelmesini istemiyorum biliyorsun biz anlaşamıyoruz ayrılalım dedim.
    İçeri geçmek için kalktığımda gidip annenler ile hemen konuşma,ben ailem ile konuşmayacağım kendi içimizde konuşur sonra ailelerimize sonra söyleriz dediğinde ben de ben söyleyeceğim sen ister söyle ister söyleme dedim. İçeri girdim ben arkadaşımın yanına gidiyorum demek için kalktım ve üzerimi değiştirmek için diğer odaya gidip giyinip geldiğimde, gel ben söyledim konuşalım dedi ve bende oturdum.
    Kayınbabam ile hiçbir zaman problemim olmadı,konuya o girdi ve nedir oğlum probleminiz bizi istemiyorsan bir daha gelmeyiz dedi ben tam cevap vereceğimde annesi bağırış çağırış eşim de küfürler ile bağırmaya başladı.Ben de adam gibi konuşacaksanız konuşalım aksi durumda muhatap olmam sizinle dedim.Sonrasın da bağırışlar çağırışlara,eşimin küfürlerine dayanamayarak kalkıp çıktım evden.
    2 gün boyunca hiç arayıp uzatmak istemedim sonrasında da çocuğumu özlediğim için eve eşimin bilgisi dahilinde gittim. Çocuğu sevdikten sonra kendim annemler de özlediği için oraya da götürmek isteyip babacım neneye de gidelim mi dedim. Bu arada telefonumu oturma odasına ses kaydını açarak koydum.Eşim hemen atlayıp gidemez o eve dedi,ben de ne demek gidemez dediğimde annesi lafa girip hakaretler edince annen de çıkıp gitsin o zaman madem dedim. Bunun üzerine küfürler hakaretlerin bini bir para oldu.. Emin olabilirsiniz ki 1 kez bile küfür etmedim. Bu konularda çok soğukkanlı davranırım.. Annem giderdi gitmezdi derken bende polis çağırır çıkartırım anneni bu evden diyerek polisi aradım. Bu arada ben kapının tam önünde dururken kapıyı eşim üzerime örttü bende anahtar ile açtığımda arkasında durup içeri almamaya çalışırlar iken tırnağı kırıldı eşimin,ben o an itibari ile videoyu açıp kayıt almaya başladım ve eşimin bana yumruk attığını,annesinin de seni gebertirim dediklerini kayda aldım..Annesi telefonumu gasp etmeye de çalışmasına rağmen vermedim. Alt kat komşumuz geldiğinde ise annesi kızımın üstüne 3 tane kuma getirdi bu adam demesi ile 3 senedir aynı evde oturduğum ev sahibim annesine terbiyesizlik yapmayın yalan söylemeyin bu çocuğu senelerdir tanırım eve 1 gün bile içkili gelmedi böyle bir olayın olma ihtimali yok diyerek susturdu,bana da senin de polis çağırıp anneni kovman ayıp demesi ile ona olan saygımdan (ki kendisine de beyanım aynı şekildedir) polisi tekrar arayarak gelmemelerini söyledim. Polisi aradığımda kendi ailemi de arayıp bilgi verdiğim için onlar da geldiler ve içeri geçtiler. Oturma odasında annem babam ve eşimin annesi otururken biz çocuğun odasında idik. Eşimin annesi bağırarak konuştuğu için babam da XXX benimle sesinin perdesini düzelterek konuş konuş demesi ile eşim bak baban annemi sıkıştırıyor dedi. Ben de annen konuşmayı öğrensin o zaman buraya kimse kimseyi dövmeyi vs düşünerek gelmedi,konuşmaya gelindi ve ses tonunu da ayarlamasını bilsin annen dedim. Sonrasında komşularımız geldi,eşim içeri almak istemedi (benim tahminimce şahit istemedi sonrasında baban ve annen anneme saldırdı vs demek için.) ama ben içeri buyur edip odaya aldım. Konu eve gidip gelme olmasına rağmen eşimin annesi sürekli 3 tane dostu var demeye devam etti sonrasında susturuldu.Ailem kendi aralarında anlaşıyorlar problem sadece aileler ise biz de sizde uzak duralım çocuklar mutlu olsun demesine rağmen anlamsız konulara geliyordu.(hepsi ses kaydında mevcut) Ben istememe rağmen hediye olarak verdiklerini söyledikleri 5.000 (beş bin)TL ve geçen ay eşime vermesinler diye neredeyse yalvardığım 1.000 TL(bin) neden aldığımızı vs söylemeye başladı. Aşağı komşumuz bile bunun çok ayıp terbiyesiz bir olay olduğunu veriyorsan konusunu açmanın mantığının olmadığını konunun bu olmadığını belirtmesine rağmen anlamsızca bu konuları açtı. Anneme hakaret ettiği için eşim annemden özür diledi ve bana gelip ben annenden özür diledim sende benim annemden özür dile dediğinde bende hatalı olmadığımı terbiyesizliğin sebebi ile özür dilediğini ve benim böyle bir şey yapmayacağımı söyledim ve mutfağa hepimiz geçtik.
    Mutfakta da eğer problem aileler ise gelip gidilmeyeceğini söylediğinde eşimin annesi inat ile hayır ben gelirim de giderimde şeklinde konuştu. Ben eşime geçen ay tatile gittiğimizi çok da mutlu geldiğimizi ne problemlemimiz var neyin eksik dediğimde hiçbirşey söyleyemiyor.(çünkü gerçekten yok. bunları belirtmek bile ayıp ama en iyi marka beyaz eşyasından tutunda o dönemin iyi mobilyasına,2000 TL'lik telefonuna kadar) Annesi ise o an itibari ile bu evde durmak istemediğini ve eşime de gelmez ise hakkını helal etmeyeceğini söyleyerek baskı kurdu. Bunun üzerine de uzatmamasını beni de götüreceğini belirterek burada kalmasını söyleyen o beğenmediği annem oldu :)
    Bu dönem zarfında babası da evime gelmiş ve eşim annesi babası evimi zapt etmekte.Benim gelmememi istemekteler.
    Bir gün sonra çocuğu görmek istediğimi eşime belirtip getirmesini söylediğimde önce olumlu konuştu ama akşam saat 7 de uyuduğunu getiremeyeceğini belirtti.1 gün sonra getireceğini söyledi ve getirdi ama evimizin yakınındaki parkta bekleyeceğini söylediği için(alıp geri vermeyeceğimizi düşünmüş olabilir yadırgamadım o da bir anne ) sadece 1 saat sevip gitmek istememesine rağmen (3 senedir her gün geldiği ev olduğu için) anne merak etmiş diyerek indirdim. Eve kadar da bırakıp geldim. Yarın için sözleşmemize rağmen çocuğu tekrar uyudu bahanesi ile getirmedi. Mesajlaşmamız sonucunda da evden gitmeyeceğini borçları bitirene kadar da ailesinin evden gitmeyeceğini belirtti. Benim istediğim ise anlaşmalı boşanmak ama çocuğun 1 ay onda 1 ay bende kalması o buna yanaşmıyor. Aldatma konusu ( ki sadece mesajlaşma ve üzerinden 2 sene geçmiş durumda,o dönem gitti ve evimize geri geldi) ile dava açıp hakimin kararına bırakalım diyor. Bunu demesi üzerine de ben de boşanmayacağımı ve didişmeli boşanmaya çevireceğimi bu dönemde de çocuğumla aynı evde kalıp ailesinin gitmesini istediğimi belirtiyorum.
    Bu konu da ne yapmamı önerirsiniz,amacım en azından hakim çocuğa sorana kadar boşanmamak çünkü o ailenin (ilkokul mezunu annesi ve babası) çocuğumu büyütmesini istemiyorum.
    Şimdiden vaktinizi çaldığım için özürlerimi sunar yardımlarınızı beklerim.

İyi çalışmalar.

Not:Ses kaydında ciddi hakaretler ve özel olan birkaç konu daha olduğu için burada paylaşmayı çok etik bulmadım.

Hukuki NET Güncel Haber

Henüz boşanma davası olmadan evden uzaklaşma konulu yargıtay kararı ara
    Henüz boşanma davası olmadan evden uzaklaşma konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Henüz boşanma davası olmadan evden uzaklaşma

Bu yazıyı maalesef çoğu kişi okumayacak.Gereksiz yere çok uzun ve hukuken hiç bir değer taşımayan ayrıntılarla dolu(Sabah soğuk davrandıydım, öğlen bana pis pis baktıydı, gelirim dedi kapıdan vazgeçti vs.).Kadınların boşanma davalarına 3-0 önde başladığını geçmişte de olsa başka bayanla mesajlaşma gibi bir durum olduğunu basitçe gidip karakola beni darp etti tehdit etti diyerek uzaklaştırma kararları çıkartabileceği düşünülürse şu an olabilecek gelişmelerle sizin beklentileriniz epey farklı gibi.

Siz kendiniz haklı olduğunuzu ve olayların kafanızdaki gibi gelişeceğini düşünüyorsunuz lakin boşanma durumda herkes kendini haklı ve mağdur görür, bunu bir önemi yok.İş çekişmeli boşanmaya dönerse aldatma ve şiddet iddiaları kadına uygulanan pozitif ayrımcılıkla birleşebilir, yüklü tazminatlar çocuğu iki haftada bir gün görme, çocuk için ayrı eş için ayrı nafaka ödeme vs. gibi çok çok zor durumlara düşülmesi ihtimal dahilinde.Bence boşanma sürecindeki gelişmeleri tecrübe etmek(burada da epey konu var araştırılıp okunabilir), bir avukatla görüşmek duvara toslanabilecek bir süreçten sizi nispeten kurtarabilir.

Yani en basitinden kadına yapılan pozitif ayrımcılığı şöyle anlatayım, bir kadın karakola gidip hiç bir ispat, belge, şahit vs. olmaksızın kocam beni tehdit ediyor desin daha kocanın ifadesini dahi almaksızın gümm diye uzaklaştırmayı yapıştırıyorlar..

Nerede
    konya
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hocam anlıyorum,ama başında da söylediğim gibi tüm ayrıntıları yazmak istedim.. Darp konusunda benim bir darp etmişliğim kesinlikle yok,kendisi bana vurdu.. Ama ben de gidip rapor almadım.

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kimin kime vurduğunun çok da önemi yok o itiş kakışta sağa sola çarpmıştır hatta çarpmamıştır gidip kendine kolum ezildi sırtım çizildi diye basitçe rapor alabilir.Kadına şiddete hayır, devlet kadını koruyamadı naraları atanlar sayesinde yapıştırıyorlar direk cezayı, boşanmada da kusurlu çıkarıyorlar(böyle iftira atacak ziyniyette biriyle evlendiyseniz yapacak bir şey yok).Ayrıca sizin aldığınız habersiz kayıtta sadece eşiniz olsaydı sıkıntı yoktu(eşler arasında özel hayatın gizliliği diye bir şey olmaz) ama kayın valideniz ve diğer insanlar var.İzinsiz ses kaydı için şikayetçi de olabilirler.Ben böyle inatlaşmaya girerek karlı çıkar erkek görmediğimi söyleyim de siz gene bildiğinizi yapın.

Nerede
    konya
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tamamdır çok teşekkürler..

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: