SGK dan daha önce ortağı olduğum şirketin sigorta prim borcu çıkmış 2003 yılı 10. aya ait. Ayın 30/10/2015'tarihinde tebligatı aldım.
Tebligatta şirket adı geçiyor. Ama üstüne tükenmez kalem ile benim adım da yazılmış ve birtakım dosya numaraları da bulunuyor 19-10-2015 tarihli.
Şirket ortağı olduğum ve şirkette sorumlu olmadığım halde şirketin tüm borcu bana rücu etmiş gibi gözüküyor. Borcumun hissem oranında olması gerekmez mi?. Böyle bir ödeme emri geçerli midir? Ödeme emrinin düzenlenmesinde bir takım sorunlar olduğunu düşünmem doğru mudur? Bu bir itiraz gerekçesi olabilirmi. Ayrıca Takip No: diye bir kısım var ve 2009 tarihli bir dosya numarası var.
Öğrenmek istediğim zaman aşımı ile ilgili itirazda bulunmam doğru olur mu? Aynı zamanda borç miktarına da itiraz etmem uygun olur mu? Tebligatın usule uymadığı için itiraz etmenin bir faydası olur mu?
Ayrıca ödeme emri Ankara Ulucanlar SGK'dan geliyor. Ben ise İzmir'de ikamet ediyorum. İnternetten edinebildiğim bilgilerle SGK'ya itiraz etmem gerekiyormuş. İtiraz dilekçesi vermek için Ankara'ya gitmem gerekir mi yoksa İzmir'de SGK'ya dilekçemi verebilir miyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.