Kız arkadaşım namusu üzerine iftiraya uğradı aksini kanıtladım ne yol izlemeyeliyim?
Merhaba . Üniversite öğrencisiyim. 5 yıllık bir kız arkadaşım var(merve). 1-2 yıl evvel 1 yıl süre ile ayrıydık. O süre zarfında üniversitesinden bi arkadasıyla arkadaslıgı olmus ve oglan(ahmet) bundan hoslandıgını söyleyince geri arkadaş olalım demiş 2-3 hafta sonra da böyle olmaz diyerek ilişkilerini kesmişler. Bu olayların üstünden neredeyse 1 sene gecmıs oluyor. Ben de kız arkadasımla 7 aydır yeniden birlikteyim. Size başımdan geçeni şöyle anlatayım.
Benim bir arkadaşım(enes) ahmetle bir arkadaşlıkları varmış. ahmet bir gün enese merve hakkında bir şeyler söylemiş. söylediği şeyler merve'nin ahmetin başka bir arkadaşı ile (cevdet) cinsel olarak birlikte olduklarını anlatmış, hatta cevdet bana bir gün rakı masasında "ben merveyi s..tim" dedi diye anlatmış. bu kiz or--pu diye tabirlerde bulunmuş ve herkese bunlardan bahsetmiş lafları yaymış. bu arada bu saydıgım tüm isimler ben de dahil aynı fakültedeyiz. ve mervenin tüm arkadaşları bu olayı öğrenmesine vesile olup herkese merveyi böyle yansıtmış. mervenin şuanda insan içine çıkacak bir hali yok.
Bunun üzerine ben önce cevdeti aradım cevdetle konustum kesınlıkle boyle bır sey yok dedi ben merveyi tanımıyorum sadece ismen okuldan biliyorum o kadar dedi. hiç bir muhabbetim hic bi zaman olmadı dedi. Aramamı bu arada ses kaydı yaptım. Bu arada cevdet ahmeti arayıp bana böyle böyle dediler noluyo diye sormuş. Bunun üzerine ahmet de enesi arayıp ben sana kimseye deme demiştim. neden söyledin diye bana kızdı. demiş. Ama cevdet ahmete kesinlikle böyle bir şey söylememiş. ahmet enesi hala kandırıyor.
Sonra bunun üzerine ben Ahmet'in yalan söylemiş olduguna kanaat getirip ahmet i aradım. açmadı, mesgulle attı, baskasıyla konusuyor diye ses bandı dinledim bi türlü konusamadım. mesaj attım mesajlarıma da hiç bir şekilde cevap atmadı.
daha sonra ben gece ilerlediği için artık evime geçmeye karar verdim. tam ikametgah adresime 40 50 metre ötede arabasını gördüm. hemen kenara çektim ve arabasının resmini çektim ve buraya gel şeklinde mesaj attım. bunlardan sonra cevap atmaya başladı.
ahmet ben arabasının yanına gelince önce enese bir mesaj atmış
"enes ben sana yalan söyledim. hırsıma yenik düştüm. o yüzden böyle bir şey söyledim. merveyle de hiç bir şey yaşamadım. arkadaşına söylersin. kusura bakmasın."
daha sonra ben mesaj atmaya aramaya devam ettikçe aşağı in diye mesaj attıkça bana cevap atmaya özür dilemeye yanlıs anlasılma oldugunu soylemeye basladı. merveyi ne kadar cok sevdiğini anladım. yanlış yaptım vs vs buna benzer mesajlar. aşağıya da inmedi bi türlü ulaşamadım şuanda da ortalıkta yok yanlış bir şey yapıp kendimi yakmak istemiyorum. ama burada namusu onuru şerefi kırılmış bir genç kız, sevgilim var. arkadaşlarının yüzüne bakamıyor bir üniversite öğrencisi. kendi bütün çevresine onu böyle tanıtmış ( ortak arkadasları da çok)
yapmam gereken izlemem gereken yol nedir?
elimde bulunan belgeler:
ahmetle konusmalarım mesajlasmalarım
enesin ahmetle olan konusmaları
cevdetle benim konusmamın ses kaydı( haberi yok- hiç bir şey yok dedi)
Cevap: Kız arkadaşım namusu üzerine iftiraya uğradı aksini kanıtladım ne yol izlemeyeliyim?
Gülermisin, ağlarmısın...ama...
Kız arkadaşın şikayetçi mi...
Değilse, bundan hiç bişey çıkmaz...
Düğüm merve'de...
Kız arkadaşın sana bazı şeyleri anlatmıyor olabilir...
Konu damiler tarafından (01-11-2015 Saat 16:55:39 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Kız arkadaşım namusu üzerine iftiraya uğradı aksini kanıtladım ne yol izlemeyeliyim?
kız arkadaşım ile hiç bir güven sorunum yok zaten yakın sayılabilecek zamanda ilk benle birlikte oldu.
benim sordugum soru nereye nasıl ne belgelerle başvuracağım
izmir035 rumuzlu üyeden alıntı
kız arkadaşım ile hiç bir güven sorunum yok zaten yakın sayılabilecek zamanda ilk benle birlikte oldu.
benim sordugum soru nereye nasıl ne belgelerle başvuracağım
Sizin bir yere başvurmanız anlamlı değil. Kız arkadaşınız şikayetçi olmalı.
Bunun için de delillerini toplayıp savcılığıa şikayette bulunmalı.
Bir defa karşı tarafa haber vermeksizin konuşma kaydı yapmak başa dert açabilir bu konuda şikayetçi olunursa.Onun dışında, o onu demiş bu bunu demişin çok bir yere varacağını sanmıyorum ama eldeki tüm delillerle(yasa dışı ses kaydı hariç) savcılığa gidilebilir.Bir kişiyle birlikte olduğunu iddia etmek suç değildir ancak o.. gibi bir tabir kullandıysa ve ispat edilirse ceza alabilir.Ancak buradaki en büyük risk bir şey çıkmayacak bir dava ile olayı daha da büyütmek ve bu işi kurcalarken yasaların dışına çıkma riskidir.
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Bir defa karşı tarafa haber vermeksizin konuşma kaydı yapmak başa dert açabilir bu konuda şikayetçi olunursa.Onun dışında, o onu demiş bu bunu demişin çok bir yere varacağını sanmıyorum ama eldeki tüm delillerle(yasa dışı ses kaydı hariç) savcılığa gidilebilir.Bir kişiyle birlikte olduğunu iddia etmek suç değildir ancak o.. gibi bir tabir kullandıysa ve ispat edilirse ceza alabilir.Ancak buradaki en büyük risk bir şey çıkmayacak bir dava ile olayı daha da büyütmek ve bu işi kurcalarken yasaların dışına çıkma riskidir.
o ses kaydı cok muhim degil zaten o kişiyi mahkemeye getirebileceğime ikna edebileceğimi sanmıyorum.
eldeki delillerde enese yalan söylediğini belirtiyor üzgün oldugunu belirtiyor sevgilimle arasında bir şey olmadıgını soyluyor bu ne demek yani aksini önceden enese belirtmiş demek oluyor bu deliller bana yeterli gibi geliyor.
o enes bana şahitlik yapmayı kabul etti.
mahkemeye şikayet için başvurmak için para harcamam gerekiyor mu
İşiniz gücünüz yokmu kardeşim.. Dedikoduya dayanarak gidip şikayetçi olursanız Savcı kovar sizi..
Ne delili ne şahitliği..
Ama illede boyunuzun ölçüsünü almak istiyorsanız bulunduğunuz ildeki Cumhuriyet Savcılığına gidip şikayetçi olun. Para falan da istemezler..
Sonuçları da burada paylaşırsanız hepimiz bilgilerimizi tazelemiş oluruz..
İftira sadece sözlü olarak olduğu için mahkemeye rencide olduğu için başvursan enes şahit olsa, Ahmet yalan şahitlik yapıyor der uzar da uzar iş. Kızın aklanması için bu işi yapacam diyorsan eğer bu mesajın ahmetten gelmiş olanı cevdet filan diğer arkadaşlara enes ile beraber okutun ve yalan olduğunu gösterip kız arkadaşını aklaman daha kolay olur ve ahmet'in onlara bakacak yüzü olmaz. Eğer kız arkadaşın okula gitmek için çekinirse yapılanı kabul etmiş gibi yansır. Dobra olun gidin okula olanlara rağmen.
Bir de kendimden pay biçerek( İzmirli bir kız arkadaşım vardı, adın izmir olduğu için belirttim) aldatılmışım ve yıllar sonra öğrendim bunu ayrılırken. Kadın milletine güven olmayacağını en iyisinin bile yanlış yapabileceğini, ve çok iyi rol oynayabildiklerini gördüm. Şu ihtimali de aklında bulundur eğer çocuğun söylediği doğru olursa senin sadece ilişkin biter ama kızın hayatı şuanda olduğundan daha kötüye gider, doğru olduğunu varsay sevgilisini kaybetmek istemeyen hangi kız evet doğru yaptım der böyle birşeyi? (Bu doğru olamaz deme kızlık zarı dikimi mevcut güzel kardeşim, bunu yaptıran ve kocasının farketmediğini bildiğim kişiler mevcut o yüzden söylüyorum.) Mevzu ilk benle birlikte oldu bunu kendine ispatlamaya çalışıyorsan ve egonu rahatlatmak için savcı karşısına çıkma bir fırça da orada yiyebilirsin.
Sadece sağlam delillerin olsa karşıdaki çocuğa ceza aldırırdın, çocukta pişman zaten okulda attığı mesajı göstererek yada insanlarla yüzleştirerek bu durumu değiştirmen yeterli bana kalırsa. Avukat değilim şahsi değerlendirdim yazdıklarını.
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
İşiniz gücünüz yokmu kardeşim.. Dedikoduya dayanarak gidip şikayetçi olursanız Savcı kovar sizi..
Ne delili ne şahitliği..
Ama illede boyunuzun ölçüsünü almak istiyorsanız bulunduğunuz ildeki Cumhuriyet Savcılığına gidip şikayetçi olun. Para falan da istemezler..
Sonuçları da burada paylaşırsanız hepimiz bilgilerimizi tazelemiş oluruz..
ben senin kardeşin değilim. işim gücüm de var tıp fakültesinde öğrenciyim sen düşünme bunları. dedikoduya dayanarak diyorsun da cocugun "ben sana yalan söyledim hırsıma yenik düştüm diye konusması var." önce düzgünce okuyun bence sonra yorum yapın. yapıcı degilseniz de yorum yapmayın gerek yok.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku