merhaba degerli hukuk bilgisine sahip üyeler.başımda bir sorun var bi akıl verip yol gösterebilirseniz minnettar kalırım. yakın zamnda gündüz vakti bir bayanın telefonuna cinsel taciz içerikli mesajlar gönderdim. çok sarhoştum hatırlamıyorum daha sonra korkuyla sildim msjları. bayan benim hakkımda şikayetçi olacak. başıma gelecekler nelerdir acaba. olay tek bir sefer meydana tek mesaj degil ama tek bir kpnsma üzerinden yürümüş meydana gelmiştirgelmiştir. pişmanım ve çok korkuyorum. nasıl bir ceza alabilirim.intihar etmeyi düşünüyorum kadın kesinlikle şikayetçi olacak. lütfen yardımcı olun bir akıl fikir verin
Cinsel taciz ve kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan ceza alacaksınız.
(1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikayeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adli para cezasına (Değişik ibare: 6545 - 18.6.2014 / m.61) “, fiilin çocuğa karşı işlenmesi hâlinde altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur”.
(2) (Değişik : 6545 - 18.6.2014 / m.61) Suçun;
a) Kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin ya da aile içi ilişkinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,
b) Vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, koruyucu aile veya sağlık hizmeti veren ya da koruma, bakım veya gözetim yükümlülüğü bulunan kişiler tarafından,
c) Aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,
d) Posta veya elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,
e) Teşhir suretiyle,
işlenmesi hâlinde yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur; işi bırakmak, okuldan veya ailesinden ayrılmak zorunda kalmış ise verilecek ceza bir yıldan az olamaz.
Buradan da anlayacağınız üzere cezanızı telefonla işlediğiniz için, cezanız yarı oranında artırılacaktır.Alt sınırdan verilirse en az 9 ay, üst sınırdan verilirse 4,5 sene ceza alırsınız.
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123 – (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Buradan da en az 3 ay en fazla 1 yıl alırsınız.
Daha önceden sabıkanız yoksa ve kadın duruşma aşamasında şikayetçi olmazsa alt sınır toplamından HAGB alırsınız.
Milletlerin Yargı Yetkisi Bağımsızlığın Birinci Şartıdır.Adliye Güçleri Bağımsız Olmayan Bir Milletin Devlet Durumunda Varlığı Kabul Olunamaz.
Cinsel taciz ve kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan ceza alacaksınız.
(1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikayeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adli para cezasına (Değişik ibare: 6545 - 18.6.2014 / m.61) “, fiilin çocuğa karşı işlenmesi hâlinde altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur”.
(2) (Değişik : 6545 - 18.6.2014 / m.61) Suçun;
a) Kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin ya da aile içi ilişkinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,
b) Vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, koruyucu aile veya sağlık hizmeti veren ya da koruma, bakım veya gözetim yükümlülüğü bulunan kişiler tarafından,
c) Aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,
d) Posta veya elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,
e) Teşhir suretiyle,
işlenmesi hâlinde yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur; işi bırakmak, okuldan veya ailesinden ayrılmak zorunda kalmış ise verilecek ceza bir yıldan az olamaz.
Buradan da anlayacağınız üzere cezanızı telefonla işlediğiniz için, cezanız yarı oranında artırılacaktır.Alt sınırdan verilirse en az 9 ay, üst sınırdan verilirse 4,5 sene ceza alırsınız.
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123 – (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Buradan da en az 3 ay en fazla 1 yıl alırsınız.
Daha önceden sabıkanız yoksa ve kadın duruşma aşamasında şikayetçi olmazsa alt sınır toplamından HAGB alırsınız.
tesekkur ederım oncesınde sabıkam yok. kadın vazgecmez sıkayetınden haklıda kanaatımce. bu durum memurıyetıme engel olurmu acaba hagb almak
Öncelikle intihar sözünü ağzınıza bile almayın çünkü ortada çok da ciddi bir durum yok. Böyle bir şey için intihar mı düşünülür? Siz hayatınızda dert, sorun görmemişsiniz anlaşılan.
Memuriyetinize de hiç bir şey olmaz. Büyük ihtimalle de HAGB verilir.
Alacağınız ceza 105. maddeden 2250 TL para cezasıdır. Eğer olay değişik zamanlarda çeşitli defalar meydana gelmiş ise bu rakam belki biraz daha yüksek olabilir.
Hakkınızda ayrıca 123. madde hükmü uygulanmayacaktır.
teşekkür ederim hakkarili arzuhalci içime su serptiniz. dediğiniz gibi fazla dert görmedim sadece çok fazla maddi sorunlar yaşadım bu zamana kadar , tam onları atlattım kurtuluşa erdim derken alkolden kaynaklı bu problem çıktı ondan dolayı çok korkuyorum.peki kişi şikayetçi olduktan ne kadar süre içinde hakkımda dava açılır ve yargılanmaya başlarım. kişi ile ben farklı illerdeyiz yargılama onun şikayet ettiği ildemi olur? sarhoşken yapmış olmam herhangi bir indirim saglarmı ? ve avukat tutmamda fayda varmıdır
Davanın nerede açılacağı karşı tarafın şikayetini hangi ilin savcılığına yapacağına bağlıdır. Muhtemelen sizin bulunduğunuz ilin savcılığına yapacaktır. Savcılığa şikayet yapıldıktan bir süre sonra sizin ifadeniz alınır. Bu süre 15 - 20 gün olabileceği gibi birkaç ay da olabilir. Tamamen bulunduğunuz ilin savcılığının iş yoğunluğuna bağlıdır. Eğer avukat tutmayı düşünüyorsanız bu işi MUTLAKA savcılık veya karakolda ifade vermeden önce yapınız ve ifadeniz sırasında mutlaka avukatınız yanınızda olsun.
İfadenizden sonra yine yukarıda belirtiğim sürelerde dava açılabilir. Eğer dava sizin değil de bayanın ikamet ettiği ilde açılırsa siz talimat ile bulunuğunuz ilde de ifade verebilirsiniz. Olay sırasında alkollü olmanızdan dolayı cezada bir indirim ya da arttırım yapılması söz konusu değildir.
Çok büyük ihtimalle alacağınız para cezası hakkında HAGB verileceğinden 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemezseniz cezanız açıklanmaz, adli sicil kaydınız da temiz kalır.
Anladığım kadarı ile alkolle de sorununuz var gibi geldi bana. Size bir ağabey tavsiyesi; alkolden uzak durun.
sagolun sayın hakkarili arzuhalci.benim esas sorunum alkol.alkol başıma çok sorun getirdi hep maddi idi. bagımlılık tedavisi görmeyi düşünüyordum bu olay geldi başıma.çok nasihat aldım bırakmam konusunda ama illaki bir musubet yasamam gerekiyormuş. sanırım bu olayda benim musubetim olacak. son olarak cevaplayabilirseniz bu olay tahmini kaç celse sürer acaba.
Bundan çok daha kötü musibetlere de yol açabiliyor alkol. Sanıyorum memursunuz. Bulunduğunuz ilde Amatem yoksa bir hastaneden Amatem'e kendinizi sevk ettirebilirsiniz. Önemli olan alkolle sorunu olduğunu kabul edebilmek ve bundan kurtulmayı gerçek anlamda istemek. Orada size ilk günlerde alkol yoksunluğunu hissetirmemek için ilaçlar, serum vb verirler. Daha sonra grup terapisi görürsünüz ve bir birbuçuk ay sonra yeni bir yaşama merhaba dersiniz. Ancak nüksleri önlemek için doktorunuzun belirlediği aralıklarla grup terapilerine katılmanız şarttır.
Böyle bir dava öyle senelerce sürmez engeç birkaç celsede biter. Öncelikle ifadelerin alınması tamamlanacak. Eğer ortada telefonla sizin taciz yapıp yapmadığınıza ilişkin bir tereddüt hasıl olursa ve daha önce savcılık tarafından istenmemiş ise mahkeme tarafından ilgili GSM şirketlerine yazı yazılarak bilgi istenebilir. Böyle bir durumda GSM şirketinden yazının gelmesi beklenir ve yazı gelinceye kadar celseler talik olur. Böyle bir davanın en geç iki ya da üç celsedede bitebileceğini öngörüyorum. Geçmiş olsun.
sayın arzuhalci şu işi atlatabilirsem ilk işim amatem olacak allahın iznyle alkol hayatımı kararttı. efendim şöylede bir durum var bu msj çektgim kişi yurt dışında türk vatandaşı. işlenilen suç whatsap üzerinden işleniyor. şu madde dikkatimi çekti.atandaş tarafından işlenen suç
Madde 11- (1) Bir Türk vatandaşı, 13 üncü maddede yazılı suçlar dışında, Türk kanunlarına göre aşağı sınırı bir yıldan az olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçu yabancı ülkede işlediği ve kendisi Türkiye'de bulunduğu takdirde, bu suçtan dolayı yabancı ülkede hüküm verilmemiş olması ve Türkiye'de kovuşturulabilirliğin bulunması koşulu ile Türk kanunlarına göre cezalandırılır.
(2) Suç, aşağı sınırı bir yıldan az hapis cezasını gerektirdiğinde yargılama yapılması zarar görenin veya yabancı hükûmetin şikayetine bağlıdır. Bu durumda şikayet, vatandaşın Türkiye'ye girdiği tarihten itibaren altı ay içinde yapılmalıdır. Seçimlik cezalarda soruşturma
Madde 14- (1) 11 ve 12 nci maddelerde belirtilen hallerde, soruşturma konusu suçun yer aldığı kanun maddesinde hapis cezası ile adli para cezasından birinin uygulanması seçimlik sayılmış ise soruşturma veya kovuşturma açılmaz.
- - - Updated - - -
sınırı bir yıldan az olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçu yabancı ülkede işlediği ve kendisi Türkiye'de bulunduğu takdirde burada suçu yabancı ülkede işlemek ve kendisi türkiyede bulunduğu taktirde diye bir ibare var. bulunduğundan kasıt türkiyede yakalanmasımı yoksa suçu yabancı ülkeye karşı işleyip türkiyede var olmasımı? ben türkiyedeyim yabancı ülkede bulunan bir vatandaşa karşı suç işledim bu durumla aynımıdır anlayamadım. eger öyle ise madde 14 e göre kovuşturma soruşturma yapılamaz anlamınamı geliyor.? bunuda bi büyügümüz cevaplarsa minnettar kalırım
- - - Updated - - -
ama sanırım şu maddede düşüncemi çürütüyorMadde 8- (1) Türkiye'de işlenen suçlar hakkında Türk kanunları uygulanır. Fiilin kısmen veya tamamen Türkiye'de işlenmesi veya neticenin Türkiye'de gerçekleşmesi halinde suç, Türkiye'de işlenmiş sayılır
Evet, sizin de anladığınız gibi o maddelerle ilgisi yok. Suç Türkiye'de işlenmiş olduğundan yargılama Türkiye'de yapılacak. 14. madde hükmü bu olayda uygulanamaz.
Merhaba iyi günler
Ben 2017 yılında askerlik görevimi ifa ederken başıma gelen gerçekten suçsuz olduğum ve haberimin olmadığı bir bela geldi başıma ...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku