+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 14 ileti bulundu.

Konu: Resmi dolandırıcılık noter

Resmi dolandırıcılık noter Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Resmi dolandırıcılık noter

Herkese selamlar ciddi bir sıkıntının içerisindeyim bu konuda bilgisi olanların düşüncelerini ögrenmek istiyorum.

Cuma günü sahibinden üzerinden satmakta oldugum Audi A5 marka 132.000 TL değerindeki aracıma bir telefonla gelip görmek istediğini söyleyen biri aradı. Buyrun gelin tabi dedim. İstanbulda İkamet ettiğim çekmeköy bölgesine songül ve hakan adında 2 şahıs geldi. Sözde arabaya baktılar sagına soluna içine bile oturmadılar diyebilirim . Sözde patronlarını arayarak onunla görüştürdüler araç nasıl bir sorun varmı diye sordu herhangi bir borcu fln yok değilmi dedi. Yok hayır hiç bir sorunu yok dedim. Tamam dedi Pazartesi günü gel satışını yapalım diye bende tamam olur dedim. Bakırköy İncirlik bölgesine giderek adamların ofis dediği yılmazlar dekorasyon diye mahalle arası bir mekana gittim. Burada patron dedikleri cemil diye biri beni karşıladı, yanında 6-7 kişi sözde çalışanlarıymış birşey içermisin yermisin diye benimle samimiyet kurma çabaları içerisine girdiler. Neyse konuyu çok uzatmadan notere gitmek istediğimi söyledim yanıma 3 kişiyi verdiler ve notere gittik. Muayene problemi yüzünden aracımın satışı noterde olmadı. Yılmazlar dekorasyona döndüğümde saat çok erken olduğu için zannediyorum ofislerinde hiç kimsenin olmadıgını gördüm. Sözde sekreter olan songül adındaki kız İNŞAATlarında iş kazası olduğunu herkesin bir anda çıktıgını söyledi özür diledi kusura bakmayın yarın sabah 10 gibi gelirseniz satışını yapalım dedi. Bende üzüldüm duruma ve tamam sorun degil diyerek bakırköyden çekmeköye döndüm. Ertesi gün tekrar sabah gelerek bu sefer yine 3 kişi ile notere gittik bu sefer aracı üstüne devir alacak kişi farklıydı , ilk gün arapça bilen mardinli , 2. gün gölcüklü oldugunu söyleyen Muzaffer Durmuş adında bir şahıs. Neyse Noterde imza noktasına geldiğimizde ödemeyi sordum ve ödemenin satış evrakının muhasebeye iletmeleri gerektiğini iletir iletmez 10 dk sonra ödemeyi göndereceklerini söylediler. ßende olmaz öyle şey diyerek noterden çıkmak istedim beni sözde patronlarıyla görüştürerek 4 ortaklı olduklarını şirket kuralları gereği daha önce yaşadıkları sıkıntılardan ötürü bu şekilde davrandıklarını eğer istemiyorsam sen bilirsin hesabı yaptılar. ßende istemiyorm diyerek aracımın yanına gittim sonra tam çıkıyorken beni lafa tutarak beni zorla yemek yememi çay içmemi istediler inşaat sektöründe önemli projelre yaptıklarını villalar şantiyelerinin oldugunu söyleyen 4 ortaklarının oldugunu söylediler bana kendilerini o kadar büyük tanıttılar ki güven saglamaya calıstılar. sana senet verelim gerekirse sözleşme yapalım diyerek noter konusunda ikna ettiler sonra iyi tamam diyerek senet ve sözleşme yaparak notere gittik daha sonra tekrar noterde kararımdan vazgeçerek ben satmak istemediğimi söyledim ve aracımı almaya döndüm yine aynı sekilde bana çay içirmeye calıstılar vs neyse bir bardak çay içtikten sonra tabi bunu daha sonra anladım sersem gibi uykum geldi ve bıkkınlık moduna girerek bir anlık elimin kolumun baglandıgını hissettim ve ani bir ikna durumuyla notere giderek satışını verdim ve tekrardan yılmazlar dekorsayona döndük bir baktım araç ortada yok sözde arabayı yıkamaya götürmüşler neyse içeriye geçtik oturup beklemeye basladık. Sözde muhasebecileri banu hanımı arayarak şu çocugun parasını gönderin eşi hamileymiş evde tekmiş trafiğe kalmadan gönderelim diyerek beni rahatlatma moduna girdiler. Banu hanım 16:05 te parayı EFT yaptıgını söyledi 15 20 dk içinde EFT nin hesabıma düşeceğini söyledi. Bende EFT ha geldi ha gelecek saat 16:25 oldu tekrardan banu hanımı aramalarını paranın henüz hesaba girmediğini söyledim. Banu hanım ufak bir eft probleminin oldugunu çok özür dileriz dedi ve tekrardan EFT yaptıgını söyledi ve bekle bekle saat 16:45 oldu benim ellerim ayaklarım titremeye basladı ve beni acilen banu hanıma götürün diyerek ayaga kalktım. Sözde şöförleri suat denilen şahıs beni bakırköy meydan ilçe emniyetin karşısına arabalarıyla götürdü saat 16:50 ben EFT saati geçiyor korkusuyla dedimki bu banu hanımın ofisi nerede. Şu karşı binada 2. KAT 4 numara diyerek ben aracı parkedeyim abi isterseniz siz hemen gidin dedi. Bende bir anlık telaşla araçtan indim ve karşı binaya çıkıp 2. kata çıktım ve malesef muhasebeci vs yoktu aşağıya indim ve suat denen şahıs ortadan kaybolmustu. sağa sola koşmaya başladım bir yandan bunları arıyorum 3-4 kere arıyorum açmıyorlar ve sonunda açtılar 16:55 yılmaz diye sözde şirket ortaklarından biri beni ariyor ve diyorki çok özür dileriz eft sorunu oldu birazdan hesabınıza düşmek üzere en kötü nakit getireceğiz vs diyerek beni teselli moduna girdiler. En sonunda taksiye binerek acilen yılmazlar dekorasyonun oraya gittim ve bir baktım ki kapanmış. Hemen telefona sarılarak aradım ve telefonu açtılar abi aracı verdim bana eft sorunu var diyorsunuz dedim lütfen buraya biri gelsin şu an çok sıkıntıdayım dedim .. ellerim ayaklarım titreyerek orata oturup bekledim bir süre daha sonra beni aradılar yarın sabah saat 10:30 da söz veriyoruz paranız yatacak çok özür dileriz. bizim yerimiz yurdumuz belli çok büyük işler yapıyoruz gerçekten özür dileriz böyle olsun istemezdik diyerek telefonu kapattı. Yarın 10:30 da hesabınıza bakabilirsiniz diyerek aracın bir başkasına satımı konusunda zaman kazanmak istediler. Neyse ben çok zor şartlarda binbir sıkıntıyla çekmeköye kadar dolmuşlarla gittim. Eve geldiğimde ne yapacagımı şaşırdım ve direkt avukatımı aradım ve hemen yanıma gel diyerek çıktık ve polise gittik o kadar yorgunlugun üstüne sabah 8:30 a kadar kartaltepe polis karakolunda ifade verip işgallere baktım sonra bir bakım ki bana verdikleri senettede beni 132.000 TL borçlı göstermişler ama kişinin kendi imzası bulunuyor senet üzerinde. Böyle bir sahtekarlık yapmıslar ayrıyetten. Neyseki resmi tatil sebebiyle o gün savcı ve hakimler oglene kadar calısıyordu. Sağolsun gidip derdimizi anlattık ve araca savcı bey ihtiyatlı tedbir kararı koydu fakat 15 dakika farkla aracı bir başkasına satmışlar sanırım yada kendi içlerinde birine satmışlar. Böyle sıkıntılı bir durum inanın acı içerisinde anlatıyorum kendime kızıyorum ama öyle bir ortam oldu ki içirdikleri çaydanmıdır nedir sersem gibi elim kolum baglanarak notere gittim çok feci bir durum Allah kimsenin başına vermesin. Binbir sıkıntıyla emeklerime biriktirdiğim büyük hevesle sıkıntıyla aldıgım aracımı malesef dolandırıcılara kaptırdım . Bunların polis daha öncede vukaatlarının oldugunu birsürü benzer suçlarının oldugunu söyledi. Bu süreçten sonra olay nereye gider acaba çok merak ediyorum. Çok sıkıntı içerisindeyim aracıma tekrar kavuşabilirmiyim düşüncelerinizi aktarabilirseniz çok mutlu olurum. biraz olayı detaylı anlattım ki belki okuyup aynı duruma bir baskası düşmez. Bir işi yaparken 5 defa düşünen bir insanım ama beni o kadar güzel düşürdüler ki bu tezgaha kendime kızıyorum. Düşüncelerinizi paylaşabilirseniz sevirim. Herkese selamlar saygılar.

Hukuki NET Güncel Haber

Resmi dolandırıcılık noter konulu yargıtay kararı ara
    Resmi dolandırıcılık noter konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Resmi dolandırıcılık noter

Öncelikle çok geçmiş olsun, yazdığınız olayı okurken o anları yaşadım ve allah yardımcınız olsun demekten başka şimdilik yapacak birşey yok. bu tarz vaka lar inanın türkiyede o kadar cok ki herkesin sizin gibi bazı anlarda basireti bağlanır ve bu tarz dolandırıcılıklara maruz kalırlar. sizin olayda amac zaman kazanmak oldugu apacık ortada! sizden alınan aracı sizle pazarlık yaparken zaten satışı yapılmış ve sonrasında sizi davet etmişler diye düşünüyorum, çünkü noterde satış alınır alınmaz tekrar notere giderek başkasına satmışlar bu durumda ortada dolandırıcılık var ama aracın yeni sahıbının de bir sucu görünmüyor, onlarda ödemeyi yapmış aracı almıştır. keşke diye başlayan cümleler kurmak istemiyorum. mahkeme devam edecek, bu esnada şahıslar yakalanabilir, inkar edebilir, ödeme yaptık diyebilir, zorla gasp etmedik diyebilir, sizi iftiracı gösterebilir, ve uzun bir maraton gibi gösteriyor. gercek suclular bulunur ve ıspat edilirse, zararınız karşılanabilir ve ufak bir ceza almalarını sağlıyabilirsiniz. zararınız karşılanmaz ise yine ufak bir ceza verilir, ama işte... cok gecmiş olsun umarım bir an önce suclular cezalandırılır.

Nerede
    ÇORUM
    İletiler
    660
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

önceklikle geçmiş olsun.

Üzülerek söylemeliyim ki, araç, yine şebekenin 3. elemanının elinde, eğer o 3. eleman şebeke elemanıysa ve bu ortaya çıkarsa aracınıza kavuşmanız kuvvetle muhtemel.

Ancak 3. kişi iyi niyetli, hiçbir şeyden haberi olmayan sade bir vatandaş ise ve eğer ki aracın parasını ödediyse, aracınızı almanız çok zor.

Dolandırıcılar ceza alacaktır ancak bu sizin aracı kazanmanızı sağlar mı orasını bilemem.

Notere 3 kere gitmişsiniz, noter size ödemeyi sormuş, paranızı aldınız mı demiş, imzalamışsınız.Burada herşey kılıfına uygun.

Sanırım yapacak birşey yok.
    Milletlerin Yargı Yetkisi Bağımsızlığın Birinci Şartıdır.Adliye Güçleri Bağımsız Olmayan Bir Milletin Devlet Durumunda Varlığı Kabul Olunamaz.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşım cok geçmiş olsun aynı olay benimde başıma geldi.Senin olayını okurken bende aynı şeyleri tekrar yaşamış gibi oldum. O içtiğin çaydan kaynaklı ihmalkar oluyorsun.Bende nasıl böyle bir şey yaptım demekten kendimi yedim bitirdim.Ağustos 2015 de başıma gelmesine rağmen halen uyuyamaktayım. Senin aracına tedbir konulmuş ben el değiştirmeden gittim savcı inanmadı tedbir koymadı ve adamların aynı suçdan sabıkası olmasına rağmen.Allah belasını versin o savcının.Benim kişiler yakalandı yine aynı olaydan metris cezaevindeler şuan ve süreç sadece sulh cezada kaldı.Veki kansızın bende ses kaydı var olayı nasıl yaptığını anlatıyor.O kadarda pişkin ki ben akıllıyım dediği bir ses kaydı.Ağır Cezada yargılattırcam.Umarım adalet cezasını verir yoksa ki cezasını ben vermeyi düşünüyorum.Kimse emeğimi birikimimi bu kadar basit benden alamaz.Hiç yoktan bundan sonra mağdur edeceği insanların sevabına girmiş olurum..

Nerede
    ÇORUM
    İletiler
    660
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Kadirergl rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Veki kansızın bende ses kaydı var olayı nasıl yaptığını anlatıyor.O kadarda pişkin ki ben akıllıyım dediği bir ses kaydı.Ağır Cezada yargılattırcam..
    Dikkat edin, başkalarının sesini izinsiz olarak kaydetmek suçtur.
    Milletlerin Yargı Yetkisi Bağımsızlığın Birinci Şartıdır.Adliye Güçleri Bağımsız Olmayan Bir Milletin Devlet Durumunda Varlığı Kabul Olunamaz.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

İzinsiz aldım ama hakim ile görüştüm. Bir cezası varsa razıyım dedim. Zaten neden se savcı benim magduriyetime inanmayıp aracın üZerine satılamaz şehr-i koymayıp bu adamı eski sabıkası olmasına rağmen serbest bıraktı. Nasıl inandırabılırım diye düşündüğümde ses kaydını bu yüzden kayıt aldım. Söyledim hakime ve dosyaya ek kanıt olarak verdim.

Nerede
    ÇORUM
    İletiler
    660
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eski sabıkası var diye suçlayamaz zaten, aklamaz da.Ancak bunlar çete, arada belki iyi niyetli 3ncü bir şahıs var ve sizin aracınızı parasını ödeyerek hiç birşeyden haberi olmadan almıştır.

Nerede
    Gelsenkirchen, Deutschland
    İletiler
    209
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Büyük geçmiş olsun. İnsan böyle olayları duyunca hem üzülüyor hem de tecrübe kazanıyor. Bu olay resmen organize bir dolandırıcılık sebekesinin işi. Her ne kadar dolandırıcılık genellikle tek başına işlenen bir suç değil ise de bu olay öyle sıradan bir dolandırıcılık gibi görünmüyor. Aracın fiyatı da gözönüne alındığında bu kadar kısa bir süre içerisinde iyi niyetli bir alıcı bulunarak satılabileceği ihtimalini zor görüyorum. Muhtemelen devralan da bu işin içindedir. Bu nedenle eğer olayları ispat etmekte bir sıkıntı çekmezseniz belki aracınıza kavuşmanız da mümkün olabilir. Zaten avukatınız da muvazaalı bir satış olduğu iddiasında bulunacaktır diye düşünüyorum. Ancak aracın iyi niyetli, olayların içinde olmayan birisine devrinin önlenmesi için de gerekli tedbirin acilen alınması gerekir diye düşünüyorum. Bu noktadan sonra bizim tavsiyemizden öte avukatınızla ne yapılabileceği konusunda karşılıklı konuşmanız en doğrusudur. Tekraren geçmiş olsun.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Peki sormak istediğim birşey var.
    Şüpheli zat aracımı istocda bir galeriye sattı galeride iyi niyetli birine sattı.
    Ama şöyle bir durum var aracımın model fiyatı 46 bünlira. galerici benim satışdan bir gün sonra kasko değeri 38 bin olan aracımı 32500 tl almış ve 46 bin tl ye satmıştır. Evrak olarak kanıtları elimdedir.Galerici demek ki dolandırıcılıkla alındığını biliyor ki cok ucuz bir fiyatdan almış aracımı cunku ben başka bir galeriye sordugumda 39 ile 42 bin tl veriliyordu Konuyu galericiye dökmek gerekir mi? Bu konuda bir atılım yapabilirmiyim?

Nerede
    Gelsenkirchen, Deutschland
    İletiler
    209
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Aracınızın marka, tip, model yılı, km si, hasar geçmişi durumu nedir?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: