Merhaba, 18 Mart'tan beri İstanbul'da bir yayın şirketinde (dergi+internet sitesi) maaşlı çalışıyorum. Son 2 aydır sürekli mobbing uygulanıyor, motivasyon kırıcı davranışlarda bulunuluyor. Bu ay da herkese maaş ödeme günü ayın 3'ü iken ve ayın 21'i geçmesine rağmen ödemenin sadece yarısı yapıldı o da ayın 9'unda 1035 TL olarak yapıldı. Özellikle son 2 haftadır sürekli olarak şirket sahibi, genel müdür ve yönetici olmak üzere mobbing uygulanıyor. Ofis şartları benim fiziksel özelliklerime uygun değil (boyum uzun ve ofis bodrum katında, 2 adet yatay kolona sürekli yürürken çarpma ve sakatlanma tehlikesindeyim) Hafta sonları da sürekli telefonlarla taciz edilerek evden çalışmaya zorlanıyorum. İhbar süresi olmadan istifa edebilir miyim? Psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Bir sözleşmemiz yok, sadece sözlü emirler üzerinden 8 aydır hem hafta içi hem hafta sonu çalışıyor, üstüne "şirketi sahiplenmediğim" gibi kişisel yorumlar üzerinden zan altında bırakılıyorum. İşe alım sürecinde yapılan iş tanımlarından çok daha fazlasını yapıyor, karşılığını almıyorum. Bunlar sözleşme olmadığı için es geçilebilir ancak başka bir iş arıyorum ve ihbar sürem olmadan haklı işten ayrılma yapıp yapamayacağım konusunda bilgilendirilmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? İstifa ettiğimde bir kıdem tazminatı almayacağımı ya da başka bir ihbar ödemesi almayacağımı biliyorum ancak ben artık sadece bu işten kurtulmayı ve ihbar süresiz kurtulmayı istiyorum. Teşekkürler.