Açacağım ilk başlık olduğundan sorma şeklimde bi hata olursa affola. Konuyu detaylı olarak anlatmak yerine direk sorumu sormak istiyorum. Hırsızlık cezası miktarla bağlantılımıdır. Şöyle ki on bin tl çalan ile on milyon tl çalan aynı cezayamı çarptırılır.
Ortada somut bir olay olmadan net bir cevap verilemez. Her olayın özellikleri farklıdır. Kanunda her suç için belirlenmiş alt ve üst sınırlar vardır. Çalınan şeyin değeri elbette önem taşır. Değeri pek az ise ceza vermekten vazgeçilebileceği gibi değeri yüksek ise mahkeme bunu gerekçe göstererek üst sınırdan da ceza belirleyebilir.
Durum şöyle öz abim bir borsa firmasında çalışmakta. Bir firma yetkilisi ile yaklaşık iki aydır düzenli bi alışverişi olmuştur. Günlük alışveriş ortalama 6 milyon tldir. Yani altın alınır ertesi gün parası verilir tekrar altın alınır. Kısır döngü. Fakat sürekli firma sahibinin altını çevrilir. Yani sağ cepten alınıp sol cebe konulur. Fakat gün gelir firma sahibi altını vermez ve içeriye 6 milyon tl borçlu kalınmış olur. Durum budur. Ayrıca abimin adına 6 milyon tl lik senet imzalanır. Fakat ne sigortalı çalışandır ne de üzerine kayıtlı herhangi birşey vardır.
Ben olayı tam olarak anlayamadım. Kardeşiniz hakkında düzenlenmiş bir iddianame var mı? Ayrıca kardeşiniz adına imzalandığını söylediğiniz 6 milyonluk senet ifadesini netleştiriniz. Kardeşiniz 6 milyonluk senede mi imza atmış? Sigortası bile olmadan çalışan ve üzerinde hiçbir mal varlığı olmayan birisinin 6 milyonluk senede attığı imzaya kim güvenip bu miktarı riske atacak onu da anlayamadım.
Durum baştan aşağı absürt. İmzayı atan abim 6 milyon borç olduğu için imza attırmışlar. Sonra kendisi ortalardan kayboldu ki biz bile yaşadığından emin değiliz. İddianame var hakkında. Tek bir kişi ile muhatap olmasına rağmen hakkında 40 yakın şikayet varmış. Bi avukat tutup duruma vakıf olucaz fakat ben kendi çapımca bi araştırma yapıyorum. Bu arada bu günlük alışverişler olurken ortada herhangi bi resmi evrak yok fatura vs. Sadece alıp verirken ki kamera kayıtları.
Kardeşinizin borsa firmasında çalıştığını söylemişsiniz. Ancak yaptığınız açıklamalara göre bu işin borsa ile bir ilgisi olmadığı anlaşılıyor. Çünkü burada fiziki altın söz konusu. Muhtemelen Tahtakale Çuhacı Han önündeki ayaklı borsa tabir edilen tellallardandır veya benzeridir diye düşünüyorum.
Bu piyasada hiçbir firma sahibi yaklaşık 55 kilo külçe altını bir tellala emanet etmez, senedine güvenmez, boş yere de senet imzalatacağını sanmıyorum. Muhtmelen bir yanlışlık vardır bu işte.
Nerede olduğunu bilmediğinizi belirtmişsiniz. Eğer yaşıyorsa size bulmanız için bir ipucu verebilirim;
Hawai Adaları Honolulu veya Florida Miami şahillerinde güneşleniyor olabilir. Oralara bir bakınız.
İlginize alakanıza teşekkür ederim ben olayı tam olarak nakil edemedim dediğim gibi yeteri kadar vakıf değilim. Yarın bi avukatla görüşüp detayları tekrar burdan paylaşacam.
merhaba bir sorum olucaktı abilerim ablalarım ben 17 yaşındayım hırsızlık suçu ile cezaevine girdim 35 gün yattım çıktım mahkemem hala devam ediyor ...
Öncelikle merhaba. Sorumun gizli kalmasını isteyerek yardımınızı rica ediyorum.
Ben dünyaca bilinen özel bir şirkette Yönetici Sekreterliği görevimi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku