mrblar bu hafta evime haciz için gelindi gelen memur ve avukatı içeri aldım avukat birden odalara saldırdı sen kimsin diye sordum avukat vekiliyim dedi ve dışarı çıkarttım.icra memuru hiç bişey konuşmadan evi gezdi 17 senelik kaset çalar 15 senelik mini derin dondurucu televizyonu mini fırını ve bulaşık makinesini yazdı imza istedi tutanagı okudum imza atmadım atmak zorundasın dedi bende bu eşyaların tek oldugunu ve aileme ait oldugunu söyledim yasaya göre haciz olmaz bu mallar dedim yasa beni baglamaz dedi istersem oturma grubunu halıları bile alırım dedi bende al götür dedim sen buraya imza at ben haciz yapmak istemiyorum dedi bu arada avukat tekrar zile bastı kapıyı açtım içeri almadan kapıdan memura seslendi abi geç kalıyoruz diye memurda abi imza atmıyo dedi benim için.avukat hemen tele sarıldı polis çagıracakmış kapıyı yuzune kapattım meur imzalamazsan koltuları ve çamaşır makinesinide yazacam ve şimdi alıp gidecem dedi ben hala imza atmam al götürdedim bu başladı konuşmaya benim dediklerimi tutanaga geçmen lazım dedim itiraz etmek için bu yok dedi imzaladım ve gitti.aynı gün savcılıga suç duyurusnda bulundum memur için ve avukat için gelen kişi avukat degilmiş büro çalışanıymış ve haciz tutanagında ikendi ismi ve imzası var memur içinde heöm tehdit hem tek eşyayı almaktan ve zorla imza attırmaktan şikayetci oldum.şimdi arkadaşlar bu konu hakkında pazartesi icra huku mahkemesine itiraz dilekcesi verecem yedieminligin kalkması ve eşyalardaki haczin kalkması için bu konu hakkında görüş bildirebilecek bi arkadaş varmı.
BENDEN SİZE HACİZ İŞLEMİNE İTİRAZ DİLEKÇESİ+KONUYLA İLGİLİ YARGITAY İLAMIDA KOYDUM SİZ DİLEKÇEDE ZORLA İMZA ATILMASINI BELİRTMEK SURETİYLE YARGITAY KARARINDA EK YAPARAK 7 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİNİZ.
..........İCRA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ'NE
DOSYA ESAS NO:...................................
BORÇLU:........................................... .......
(ŞİKAYET EDEN) :..................................
Adres:............................................ .............
KONU : Hacze İtiraz ve Haczin Kaldırılması Talebimizden İbarettir
AÇIKLAMALAR :
1. Alacaklı vekili tarafından ....... İcra Müdürlüğünün .../.... esas sayılı dosyası ile aleyhime yapılan icra takibi sonucunda …/../2012 tarihinde evimde yapılan haciz esnasında, evde yaşayanların ihtiyacı olan……eşyalar haczedilerek muhafaza altına alınmıştır.
2. 6352 sayılı kanunla değişik İcra ve İflas Kanununun 82. maddesinin 3. fıkrasına göre “aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşyalar birden fazla değilse haczedilemez.
Madde aynen şöyledir:
(Değişik: 6352 - 2.7.2012 / m.16) Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri, HACZEDİLEMEZ..
Haciz işlemi 6352 sayılı yasanın yürürlük tarihinden sonradır. 6352 sayılı yasanın geçici 10. Maddesine göre kanunun yürürlük tarihinden sonra yapılacak takip işlemleri yeni yasaya tabi olacaktır. Çünkü geçici 10. Madde "takip işlemleri" demektedir. Bunun aksi anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olacaktır.
6352 sayılı yasanın geçici 10. Maddesine göre
"Bu Kanunun ilgili hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten önce başlatılan takip işlemleri hakkında, değişiklikten önceki hükümlerin uygulanmasına devam edilir."
Bu geçici madde ile kanun koyucu, diğer İcra ve İflas Kanunu değişikliklerinden farklı olarak, değiştirilen maddelerin her biri için zaman itibariyle uygulanmayı belirlemek yerine, genel bir düzenleme ile tüm değişikliklerin zaman itibariyle uygulanmasını düzenlemiştir.
Hukuk Muhakemeleri Kanunu m. 448 işlemin tamamlanmasından bahsederken, İcra ve İflas Kanunu Geçici m. 10 takip işleminin başlatılmasından söz etmektedir. Tamamlanmamış usal işlemi, başlatılan takip işlemini karşılamaktadır. Zira "başlatılma" lafzı itibariyle devam etmeye, henüz sonuçlanmamış olmaya ve hacizde olduğu gibi özellikle etkilerini sürdürmeye işaret etmektedir.
Her iki hükmün ortak noktası, tamamlanmış işlemlerin eski Kanuna, henüz yapılmamış işlemlerin yeni Kanuna tabi olmasıdır. Geçici m. 10’un karşıt kavram kanıtından başlatılmamış takip işlemlerine yeni Kanunun uygulanacağı çıkarılabilir. Buna karşılık her iki hüküm, başlatılmış takip işlemleri ile tamamlanmamış usal işlemlerinin tabi olacağı Kanun bakımından farklı düzenleme getirmiştir. Nitekim yargıtay kararları da bu yöndedir. (Yargıtay 12. H.D 2012/28045 E. 2013/3913 K. 12.02.2013 T.)
Hukuk Muhakemeleri Kanunu m. 448, tamamlanmamış işlemlere yeni Kanunun; 6352 sayılı Kanunun geçici 10. maddesi ise önceki Kanunun uygulanacağını kabul etmiştir. Şu halde, Geçici 10. madde bakımından tamamlanmış takip işlemleri ile başlatılmış ancak henüz tamamlanmamış takip işlemleri eski Kanuna; henüz yapılmamış takip işlemleri yeni Kanuna tabi olacaktır.
Maddenin değişiklik gerekçesinde "Temel insan hak ve özgürlüklerini teminat altına almak" amaçlanmaktadır. Söz konusu olan temel hak ve özgürlüklerdir. Kişilerin temel hak ve özgürlükleri uluslararası sözleşmelerin ve anayasanın garantisi altındadır ve ertelenmez.
DELİLLER : Haciz tutanağı ve her türlü delil
HUKUKİ SEBEPLER : İcra ve İflas Kanunu 82/3. Madde ve ilgili mevzuat. Emsal Yargıtay kararı
SONUÇ İSTEM : 6352 sayılı kanunla değişik 2004 sayılı kanunun 82. Maddesine aykırı olarak yapılan haczin kaldırılmasını, yargılama giderlerinin karşı yana yüklenmesini arz ve talep ederim.
İTİRAZ EDEN
Adı ve Soyadı:.......................
İmza
YARGITAY KARARI
T.C.
Yargıtay
12. Hukuk Dairesi
Esas Numarası: 2012/28045
Karar Numarası: 2013/3913
Karar Tarihi: 12.02.2013
Dava/Suç Türü : Şikayet (icra memur muamelesi)
Y A R G I T A Y İ L A M I
Mahkemesi : İstanbul Anadolu 14. İcra Hukuk Mahkemesi
Mahkeme Esas Numarası : 2012/529
Mahkeme Karar Numarası : 2012/661
Mahkeme Karar Tarihi : 09/08/2012
ÖZET:
HACZİ CAİZ OLMAYAN MALLAR : ( Ev Eşyasının Haczi - 6352 S.K. İle 2004 S.K. Md. 82/3'te Yapılan Değişikliğin Her Bir Takip İşlemi Tarihi Esas Alınarak Uygulanacağı/Takip İşlemi Olan Haciz İşleminin Yasanın Yürürlük Tarihinden Sonra Yapılmış Olduğu ve Hacizde 6352 S.K.'nın Uygulanacağı )
EV EŞYASININ HACZİ : ( Ev Eşyasının Haczi - 6352 S.K. İle 2004 S.K. Md. 82/3'te Yapılan Değişikliğin Her Bir Takip İşlemi Tarihi Esas Alınarak Uygulanacağı/Takip İşlemi Olan Haciz İşleminin Yasanın Yürürlük Tarihinden Sonra Yapılmış Olduğu ve Hacizde 6352 S.K.'nın Uygulanması Gereği )
6352 SAYILI YASANIN YÜRÜRLÜK TARİHİ : ( 6352 S.K.'daki Değişikliğin Takip Tarihinden İtibaren Değil Haciz Satış Gibi Her Bir Takip İşleminin Tarihi Esas Alınarak Uygulanacağı )
TAKİP TARİHİ : ( Ev Eşyasının Haczi - 6352 S.K. İle 2004 S.K. Md. 82/3'te Yapılan Değişikliğin Her Bir Takip İşlemi Tarihi Esas Alınarak Uygulanacağı/Takip İşlemi Olan Haciz İşleminin Yasanın Yürürlük Tarihinden Sonra Yapılmış Olduğu ve Hacizde 6352 S.K.'nın Uygulanacağı )
Yukarıda tarih ve numarası yazılı olan mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası Tetkik Hakimi Mehmet Turan tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklı vekili, 25.07.2012 tarihinde borçluların ev adreslerinde yapılan hacizlerde 6352 Sayılı Yasa'nın 6. maddesi ile değişik İcra ve İflas Kanunu'nun 82/3. maddesi uyarınca ev eşyasının haczi talebinin reddedildiğini, takip tarihinin yasanın yürürlük tarihinden öncesine ait olduğunu ileri sürerek ret kararının kaldırılması şikayetiyle icra mahkemesine başvurmuş, mahkemece 6352 Sayılı Yasa'nın 29.06.2012 tarihli takipten sonra 02.07.2012 tarihinde yürürlüğe girdiği gerekçesi ile şikayetin kabulüne karar verildiği görülmüştür.
6352 Sayılı Yasa'nın 16. maddesinde icra memurunun, haczi talep edilen mal veya hakların haczinin caiz olup olmadığını değerlendireceği, buna göre talebin kabulüne veya reddine karar vereceği düzenlenmiştir.
Aynı Yasa'nın 38. maddesi ile İcra ve İflas Kanunu'na eklenen gecici 10. maddede ise; bu Kanunun ilgili hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten önce başlatılan takip işlemleri hakkında, değişiklikten önceki hükümlerin uygulanmasına devam edileceği hükmü getirilmiştir.
İcra ve İflas Kanunu'nun yukarıda anılan geçici 10. maddesinden, 6352 Sayılı Yasa değişikliğinin, takip tarihinden itibaren değil, haciz, satış gibi her bir takip işlemi tarihi esas alınarak uygulanacağı anlaşılmaktadır. Buna göre takip tarihi yasanın yürürlük tarihinden öncesine ait olsa bile, bir takip işlemi olan haciz işleminin Yasanın yürürlük tarihinden sonra yapılmış olması nedeniyle hacizde 6352 Sayılı Yasa hükümlerinin uygulanması gerekmektedir.
Somut olayda, takip tarihi 29.06.2012 olmasına karşın şikayete konu haciz işleminin, 6352 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe girdiği 02.07.2012 tarihinden sonra 25.07.2012 tarihinde yapıldığı anlaşıldığından, haciz tarihine göre yürürlükte olan 6352 Sayılı Yasa hükümlerinin olayda uygulanması gerekir.
O halde yerel mahkemece, şikayetin reddi gerekirken yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.
KARAR :
Borçlunun temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 12.02.2013 gününde oy birliğiyle karar verildi.
- - - Updated - - -
SONUÇ VE GELİŞMELER HAKKINDA BU YERE BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM..
borcum var borca itirazım yok zaten yapılan hukuk dışı işlere ve tehdit etmeye ysaları hiçe saymaya itiraz ettim ve zorla imza almaya
- - - Updated - - -
ayberk_08 teşekkürler.
- - - Updated - - -
ayberk_08 teşekkürler gelişmeleri haberdar etcem.
- - - Updated - - -
9 adet icra dosyam var gezi olaylarında dükkanımı yaktılar toparladım iki kere dükkanımı su bastı 50000 dolarık makinalarım gitti ortagım benim iznim olmadan dükkanı devretti 9 senedir birlikte oldugum kişi 60000 borç taktı sırra kadem bastı sonuç olarak 450 bin param kaybolan yıllarım bir sürü icra dosyası toplamda 114 bin borç kaldı.sıfırdan başlamaya çalışıyorum fotografcıyım bu arada dükkanım beşiktaştaydı.(
borcum var borca itirazım yok zaten yapılan hukuk dışı işlere ve tehdit etmeye ysaları hiçe saymaya itiraz ettim ve zorla imza almaya
- - - Updated - - -
ayberk_08 teşekkürler.
- - - Updated - - -
ayberk_08 teşekkürler gelişmeleri haberdar etcem.
- - - Updated - - -
9 adet icra dosyam var gezi olaylarında dükkanımı yaktılar toparladım iki kere dükkanımı su bastı 50000 dolarık makinalarım gitti ortagım benim iznim olmadan dükkanı devretti 9 senedir birlikte oldugum kişi 60000 borç taktı sırra kadem bastı sonuç olarak 450 bin param kaybolan yıllarım bir sürü icra dosyası toplamda 114 bin borç kaldı.sıfırdan başlamaya çalışıyorum fotografcıyım bu arada dükkanım beşiktaştaydı.(
ALLAH yardımcınız olsun.
söz konusu iş yerine terör sigorta yaptırdın mı ?
- - - Updated - - -
gerçekten çok üzüldüm
bu size nasıl kandırdıklarını rica etsem daha detaylı izah ediniz bizde ticari hayatla ilgili tecrübe edinelim ve hukuki açıdan belki size kazık atanlardan paranızı alma konusunda yardımcı olabilirim
Evlerden tek esya alinamiyo diyorya herkez hic alakasi yok bugun evime yine geldiler tv ve mini firini yazdilar.yasanin hic bi onemi yok biz aliriz itiraz et diyorlar bugun baska bi haciz icin icra mahkemesine dava dilekcemi verdim 160 tl masraf yaptim dava 1 sene gibi surermis.evinden yasanin izin vermedigi esyalar alinacak hem tek esyalar dava acacam masrafi odicem 1 sene beklicem esyalarim depoda heder olacak bunun adida hukuk olacak adam milyon dolar goturuyor kimsenin sesi cikmiyo ben esnaf olarak batmisim devlet yardim edecegine ne halin varsa gor bankalarla ugras diyo.adaletin sarayi var kendisi yok.yapacak biseyde yok.milyonlarca insan bu isler yuzune kacak yasiyor borcunu odemek istiyo ama temmerrut faizi dosya masrafi avukatlik masrafi vs....odenemiyo insanlari mezara kadar birclu yapiyolar.bir kisi varmi simdi hala tek esyani alamazlar diyen.
Evlerden tek esya alinamiyo diyorya herkez hic alakasi yok bugun evime yine geldiler tv ve mini firini yazdilar.yasanin hic bi onemi yok biz aliriz itiraz et diyorlar bugun baska bi haciz icin icra mahkemesine dava dilekcemi verdim 160 tl masraf yaptim dava 1 sene gibi surermis.evinden yasanin izin vermedigi esyalar alinacak hem tek esyalar dava acacam masrafi odicem 1 sene beklicem esyalarim depoda heder olacak bunun adida hukuk olacak adam milyon dolar goturuyor kimsenin sesi cikmiyo ben esnaf olarak batmisim devlet yardim edecegine ne halin varsa gor bankalarla ugras diyo.adaletin sarayi var kendisi yok.yapacak biseyde yok.milyonlarca insan bu isler yuzune kacak yasiyor borcunu odemek istiyo ama temmerrut faizi dosya masrafi avukatlik masrafi vs....odenemiyo insanlari mezara kadar birclu yapiyolar.bir kisi varmi simdi hala tek esyani alamazlar diyen.
yukarda belirmış olduğum dilekçenizi İLE DAVA ETTİĞİNİZİ ANLADIM, İYİDE YAPTINIZ.
söz konusu dava kazanılırsamalınıza verilen maddi zararda talep etme hakkız olur
icra müdürü =yasanin hic bi onemi yok biz aliriz itiraz et cümleleri kuruyor ?
- - - Updated - - -
kanunu faizin %100 fazlası talep edilemez
örneğin kanuni faiz %9 işe 9x2=%18 fazlası borçlar kanunu gereğince talep edilemez !
ayberk kardeşim mrc icra hukuk mahkemsinden gelen sonucu sana iletmek istedim gelen karar kagıdında yalan yanlış şeyler yazmışlar haciz memurunu tehdit etmişim icraya karşı çıkmışım ayrıca mini fırın kasetçalar bulaşık makinası ve 46 inc tv haczedilebilirmiş bunların yoklugu hayatı sürdürmeye engeldegilmiş.ayrıca evimde 37 ekran tv varmış benimde habereim yoktu kararda haczedilen eşyalardan 2 tane varsa biri veya çok fahiş fiyatı varsa haczedilir demiş.evimdeki tvnin sıfır fiyatı 1000 tl mini fırın 150 tl bulaşık makinasının sıfır fiyatı 600 tl kasetçaların bi degeri yok 17 senelik gençligimden bi ahtıra diye saklıyodum.karar örnegini siteye yüklicem.temyize götürme konusunda senden bi fikir rica ediyorum.birde karşı tarafın vekalet ücretini(300 tl) bana yüklemişler bunu ödemezsem ne olur veya belli bir ödeme süresi varmıdır nereye yatırılır.cvpların için şimdiden teşekkürler.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Ìû ïğåäëàãàåì îôîğìëåíèå äèïëîìîâ ÂÓÇîâ ïî âñåé Ğîññèè è ÑÍà — ñ ïå÷àòÿìè, ïîäïèñÿìè, ïğèëîæåíèåì è âîçìîæíîñòüş àğõèâíîé çàïèñè (ïî çàïğîñó). ...
Fuzuli İşgalci Evin Demirbaşlarını...