Merhaba,

Siz hukukçulardan yaşadığım mağduriyet hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Bir mütahitle kiralık bir dairesi için 6 aylık peşin 6 ay normal kira olarak anlaştık. Ev henüz bitmediği için kontrat yapmamıştık. Mütahit batık durumda ve evleri hep icrada. Ben ona elden 1.500 TL kapora verdim evi bana 1 Ekim tarihine kadar bitir kontratımız yapalım şuanda oturdugum evin kirasını ödemeden taşınıyım hemen dedim. Ben evi sana 1 Ekim'e kadar teslim edicem dedi. Bayramdan önce beni aradı evin masrafları var bana biraz para gönderir misin dedi. banka havalesiyle anlaştığımız 6 aylık peşin 16.500 TL'sinden 3.000 tl gönderdim. yani en başta verdiğim kaporayla birlikte 4.500 tl ödedim. kontrat yapılacağı tarihte ise 12.000 tl daha ödemem gerekiyor.

Fakat bu esnada ev hala emlakcıda ve internette ilanları var ve devamlı eve başkaları bakmaya devam ediyor. 1 ekim'de aradığımda işi olduğunu söyledi ertesi güne attı. ve devamlı oyalamay devam etti telefonlara çıkmadı. en sonunda evi başkasına verdiğini öğrendim. açıkcası beni dolandırdı bu adam. paramı da asla geri veremeyecek.

Paramı hukuki yollardan nasıl alırım bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum. mütahit parayı bankasına yolladıgım tarihi 1 ay geçirip, ben bi aylık kira ücretimi aldım onlar kontrat yapmadı diyecek gibi geliyor bana hatta kesin diyecek.