Facebook şifresini istemek için cinsel içerikli olmayan sadece yanyana fotoğraflarımızı ailesine göndermekle şantajda bulundum. Hakaret içerikli mesajlarım oldu. '' Şıllık'' kelimesini kullandım. TDK da aşırı boyalı kadın diye geçiyor. Bunu da hakaret diye koymuş yani en ağırı bu. Kendisine ulaşamadığım için kendisi adına bir hesap açtım facebookta. Arkadaşlarına ulaşmaya çalışmak içindi sadece. Yoksa kendisini rezil etmek gibi bir amacım hiç olmadı. Tek sıkıntısı ailesine söyleme konumum oldu. Bundan ötürü de savcılığa şikayette bulundu. Kanıtları da eklemiş dilekçesine. Sabıkam yok karakol ifademde pişmanlığımı dile getirdim, kötü bir niyetim olmadığını söyledim. Üniversite öğrencisiyim, sigortam yok gelirim yok. Sabıkam hiç yok. Düzgün bir aile çocuğuyum. Mahkeme neticesi ne olur ? Asliye ceza mahkemesine alınmış dava.8 ekimde dava görülecek. nasıl bir tavır sergilemem gerekir. kendisi haksız aslında ama delilim yok. Kışkırtmalarda bulundu. Bana yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
Ortada açık şekilde şantaj ve hakaret var.Ceza kaçınılmaz gibi.Şantaj, hakaret, kendi adına hesap açtığınız için özel hayatın gizliliğini ihlal, tehdit gibi suçlamalarla karşı karşıyasınız.Ben aslında haklıyım demenin hukuki hiç bir anlamı yok.Hukuk delillerle işler ve siz kendi ellerinizle karşı tarafa bunları ikram etmişsiniz.Mahkemede iyi hal gösterip erteli veya hükmün açıklanmadığı denetimli serbestlik içeren bir ceza almaya bakın.Zira bu şartlarda ceza almanız kesine yakın ihtimal.
Burada şantaj ve hakaret suçları var, hatta duruma göre özel hayatın gizliliğini ihlal suçu da oluşmuş olabilir. Elinizdeki iddianamedeki sevk maddelerini örneğin 107, 125, 134, 53 gibi tam olarak yazarsanız daha net bir cevap verebiliriz.
Dava türü olarak ; Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti İle Hakaret Şantaj Dosya Türü ; Ceza Dava Dosyası Dosya Numarası : 2015/50
- - - Updated - - -
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Ortada açık şekilde şantaj ve hakaret var.Ceza kaçınılmaz gibi.Şantaj, hakaret, kendi adına hesap açtığınız için özel hayatın gizliliğini ihlal, tehdit gibi suçlamalarla karşı karşıyasınız.Ben aslında haklıyım demenin hukuki hiç bir anlamı yok.Hukuk delillerle işler ve siz kendi ellerinizle karşı tarafa bunları ikram etmişsiniz.Mahkemede iyi hal gösterip erteli veya hükmün açıklanmadığı denetimli serbestlik içeren bir ceza almaya bakın.Zira bu şartlarda ceza almanız kesine yakın ihtimal.
Teşekkür ederim. Mahkemede iyi hal göstermekten kastınız pişmanlık ifadesinde bulunmak değil mi?
Bir avukat tutmanızı şiddetle öneririm çünkü durum sandığınızan ciddi olabilir. Hakaret suçundan 1500 TL bir para cezası ile kurtulmanız mümkün ise de diğer suçlardan alacağınız toplam ceza muhtemelen 2 yılın üzerinde olacağından fiilen hapis yatmanız söz konusudur. 2,5 yıl hapis gibi bir ceza sizin için sürpriz olmamalı.
Bir avukat tutmanızı şiddetle öneririm çünkü durum sandığınızan ciddi olabilir. Hakaret suçundan 1500 TL bir para cezası ile kurtulmanız mümkün ise de diğer suçlardan alacağınız toplam ceza muhtemelen 2 yılın üzerinde olacağından fiilen hapis yatmanız söz konusudur. 2,5 yıl hapis gibi bir ceza sizin için sürpriz olmamalı.
Hocam orada bu suçlar var ancak mesela hukuki olmayan yolla bilgi edinme ve ya yayma suçunu işlemedim. Hakaret bazında birşey de yok tam olarak. Şantaj suçundan ötürü mü sadece 2,5 yıl yatarım. Herhangi bir sabıka kaydım da yok. herhangi başka bir çıkar yol yok mu? olayın üzerinden 1 yılı aşkın zaman geçti.
Hukuk sistemi ve mahkemeler pek sizin düşündüğünüz gibi işlemiyor.
Örneğin:
"Şıllık" sözünün TDK Sözlüğü'ndeki anlamına bakarak hakaret olamayacağı yolundaki düşünceniz doğru değildir. Bundan çok daha hafif sözler bile hakaret olarak kabul edilebilmektedir. Burada önemli olan sözün anlamı kadar bunun HAKARET KASTI İLE SÖYLENİP SÖYLENMEDİĞİDİR ki, bellidir ki bu söz hakaret kastı ile sarfedilmiştir. Nitekim savcı da doğru bir tespitte bulunmuştur. (1500 TL)
Bir başkasının Facebook hesabının şifresini öğrenmek sizin hakkınız değildir. Hele bunu öğrenmek için fotoğrafları ailesine göndereceğinizi veya web'de yayınlayacağınızı bildirmek hiç hakkınız değildir. Dolayısı ile şantaj suçu da oluşmuştur. (10 ay hapis + 500 TL)
Facebook'ta kişiye ait fake bir hesap açılarak kendisinden habersiz ve izinsiz fotoğraflarının yayınlanması ile 134/2 deki suç oluşur. (1 yıl 8 ay hapis)
Neticeten 2 yıl 6 ay hapsine ve 2000 TL adli para cezasını şürpriz olarak görmüyorum. Geçmiş olsun.
aynen arkadaşlarını eklemek için açılan bir hesaptı o. diğer türlü arkadaşları beni tanıyordu benimle iletişime geçmek istemiyordular.ben de öyle bir yol seçtim.
- - - Updated - - -
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk sistemi ve mahkemeler pek sizin düşündüğünüz gibi işlemiyor.
Örneğin:
"Şıllık" sözünün TDK Sözlüğü'ndeki anlamına bakarak hakaret olamayacağı yolundaki düşünceniz doğru değildir. Bundan çok daha hafif sözler bile hakaret olarak kabul edilebilmektedir. Burada önemli olan sözün anlamı kadar bunun HAKARET KASTI İLE SÖYLENİP SÖYLENMEDİĞİDİR ki, bellidir ki bu söz hakaret kastı ile sarfedilmiştir. Nitekim savcı da doğru bir tespitte bulunmuştur. (1500 TL)
Bir başkasının Facebook hesabının şifresini öğrenmek sizin hakkınız değildir. Hele bunu öğrenmek için fotoğrafları ailesine göndereceğinizi veya web'de yayınlayacağınızı bildirmek hiç hakkınız değildir. Dolayısı ile şantaj suçu da oluşmuştur. (10 ay hapis + 500 TL)
Facebook'ta kişiye ait fake bir hesap açılarak kendisinden habersiz ve izinsiz fotoğraflarının yayınlanması ile 134/2 deki suç oluşur. (1 yıl 8 ay hapis)
Neticeten 2 yıl 6 ay hapsine ve 2000 TL adli para cezasını şürpriz olarak görmüyorum. Geçmiş olsun.
Hocam, işin aslı şu. Detaylar yeterli olur diye bahsetmedim burada. Aslında olan şey şu. Benim yeni kız arkadaşım eski kız arkadaşımla ilgili herşeyimi buldu bilgisayarımda. Ondan sonra oldu ne olduysa. Bana sordu hep nasıl bir ilişkiniz vardı diye. Ben de hep ona kaçamak cevaplar verdim neticede kız arkadaşımın kıskanç biri olduğunu biliyordum. Ama bu onu daha çok tetikledi. Eski kız arkadaşımdan detayları öğrenmeye çalıştı ama eski kız arkadaşım da hep tersledi hatta o '' benden başka kimseyi sevemez o'' gibi mesajlar gönderdi ona. O da ilk önce fotoğrafları gördüğü için sonra da üzerine benim eski facebook hesabımdan mesajlarımızı görünce iyice çıldırdı. Başta sırf eski kız arkadaşım ona ulaşsın diye fotoğrafları ailesine göndermekle gözünü korkutttu. Sonra facebook hesabında belki mesajlarımız vardır diye şifresini istedi. Daha fazla detay öğrenebilmek için. Arada onların karşılıklı hakaretleşmeleri var tabi. Ama karşıdaki insan değil hocam şeytan. O kayıtları almış biz sildik. Ben burada ihtiyatlı davrandım yapma dedim tersine gelirsin dedim. Dinletemedim. Çok çok üzgün şimdi. Böyle birşey olacağı aklının ucundan geçmezdi. Perişan hissediyor kendini. Öğrenciyiz imkanımız olsa avukat tutup kendimizi savunuruz. Çünkü karşı taraf da kabahatsiz değil. Kuzenini aratıp hakaretler yağdırttı vs. Ama tabi biz iyi niyetli insanlarız hocam. O yüzden biraz daha açabilir misiniz ? Avukat tutamayız ne yapabiliriz? kızın ailesi bilmiyor dava vs hiçbirşey bilse hayatı kül olur. Nasıl yapalım? :S
- - - Updated - - -
Bir de hakaretler mesaj yoluyla oldu. Hakaret normalde topluma karşı rencide etmek suretiyle söylemde bulunmak değil midir? Karşı tarafı çevresine rencide edici herhangi bir şey yapılmadı. Siz değerlendirmenizi düz mantıkla yapıyorsunuz.Bugün şantaj dediğimiz şeyi aile çocuklarına komşu mahalledeki yaramaz çocuğa yaptığı gibi bu şey.. Zaten onun fotoğrafları falan yaydığı birşey olmadı. Yani fotoğrafları biyere yollamadı.
- - - Updated - - -
Karşı tarafın şikayeti üzerine açılan suç konuları bunlar. Benim kız arkadaşımı dinlediler karakolda ama benim kız arkadaşımın tek net dediği şey ben çok pişmanım olayların buraya varacağını bilemedim. O yüzden elimde hiçbir şeyi tutmadım diye ağlaması oldu.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku