5 senelik evliyim evlendigim günden beri eşim doğuda görev yaptı ve bu geçtiğimiz haziran bana sormadan kendi kafasından tain istedi 5 senedir ziyadesiyle yıprandım ve önümüzde bi çok seçenekolduğu halde sırf kendi memleketine yakın diye bana sormadan gitmicegimi ayrılacağımı söylediğim halde beni dinlemedi ve yazdı tain yerimiz açıklandı ve dediği yer olduğunu öğrendik mahrumiyet bölgesi olduğu için merkezde oturma şartıyla kabul ettim bu arada 4 yaşında bir oğlum var ve 6 aylık hamileyim kendiside kabul etti merkezde oturacagimizi kendisinin gidiş geliş yapacağını söyledi bu sırada bu tain işleri ve benim gebelik sıkıntılarımdan dolayı beni ailemin yanına gönderdi 2 aydir ailemleyim merkezden ev tutacağım ev bakıyorum diye beni hep oyaladı takii ben artık yeter yoksa ayriliyorum diyince bana merkezden ev tuttuğunu eşyaları gidip toplayacagini söyledi bende oğlumla annemlerde bekliyorumki eşim gelsin bizi alsın bayramimizida geçirelim evimize gidelim diye lakin dün öğrendim ki evi merkezde değil ilçeden tutmuş ve haberim olmadan babasıyla evi oraya naklettirmisler yani bir nevi beni dolandırdılar bana 2 haftadır sana çok güzel suprizim var falan diye laflar söylüyordu anladimki suprizi bu ayrılmak da istedim lakin yanasmiyor bende şuan düşünüyorum ki ilçeye giderim fakat noterden 3 yıllık mecburi hizmetim biter bitmez eşimin istediği bir ile tainimi isteyeceğime aksi halde düğünde takılan ve benim elinden aldığım 150 gr 22ayar bilezik ve 40 adet çeyreği iyade edip imam nikahı kiyilirken söz verdiğim 500 gr 22 ayar Altıni ve o tarihler arası üzerimize kayıtlı tüm mal varlığını eşime vermeyi kabaul ediyorum şeklinde belge hazirlayip noterden karşılıklı imzalama talebinde bulunsam haklarim neler olur bu belgeyi bi avukatami yazdirmam gerek neler yapmam gerek cvp verirseniz çok sevinirim şimdiden tşkler
Cevap: evliyken noterden onaylı evlilik sözleşmesi
boyle bir sozlesme yapma imkaniniz yok zira bir insanin isyedigi yere tayinini istemesi uzerinde sozlesme yapilamaz. yapilsa bile hukuken esinize bir yaptirim uygulayamazsiniz.
Ancak
Önceki Medeni Kanun eşlerin ve çocukların oturacağı evi (müşterek konutu) seçme hakkını doğrudan kocaya tanımıştı(madde 152) Ancak yeni kanun bu hakkı yani aile konutunu seçme hakkını MK186/1 uyarınca her iki eşe birden tanımıştır. Eşler MK 186’ya göre oturacakları konutu birlikte seçerler.
Bu yukumluluge aykiri davranan esiniz hakkinda bosanma davasi acabilir bu davada dugunde takilan ziynet esyalarinizi ve tazminat talep edebilirsiniz.
Bu arada tesmi nikahiniz yok mu imam nikahindan bahsetmissiniz.
Konu Av.Abdullah Murat Koruk tarafından (18-09-2015 Saat 18:23:28 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: evliyken noterden onaylı evlilik sözleşmesi
Noterler mal ayriligi dışındaki evlilik mutabakatlarini tasdiklemez. Kendi aranizda imzalayabilirsiniz ancak bağlayıcılığı olmaz bosanma davasinda sadece delil teşkil eder. Dolandirilmak farklı bir kavram. Burada denecek tek birşey var esiniz size karşı sozunu tutmamis. Bosanma sebebi olarak gosterilse dahi mahkeme nezdinde boşanmak için daha kuvvetli olgulara ihtiyaç var. Ortada şiddet vs. Yoksa bir orta yol bulun, bosanmak kolay da sonra olan yavrulariniza olacak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku