28 Haziranda yapılan ünvan değişikliği sınavına katıldım.
29 Haziranda sınav sorularımız internetten yayınlandı.Hatalı soru ve cevapları tespit edip itirazda bulundum.
İtiraz sonucları 22 temmuzda yine internetten, puanlarımız ise 28 temmuzda Meb in sayfasından açıklandı.
Dava dilekçemi 31 temmuzda idare mahkemesine ulaştırdım.İtirazlarımın haklılığını farklı bilirkişi raporları ile destekleyip mahkemeyede sundum.
Davayı ,bağlı bulunduğum Sağlık Bakanlığına ve sınavı yapan MEB e açtım.
Yürütmeyi durdurma ve hatalı soruların incelenip puanımın tekrar hesaplanması talep ettim.
Meb savunmasında dava açma süremin 29 haziranda başladığını belirterek davamın iptalini istedi.Davam 20b maddesine göre açılma süresi 10 gündü.
Sizlerden ricam beni bu konuda aydınlatmanız.
Benim dava açma sürem gerçekten soruların yayınladığı zaman mı yoksa itiraz sonucunun yayınlandığı zaman mı yoksa sınav sonuclarının yayınlandığı tarih midir?
Teşekkürler...
MADDE 99- 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununa 20/A maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 20/B maddesi eklenmiştir.
"Merkezi ve ortak sınavlara ilişkin yargılama usulü
MADDE 20/B- 1. Milli Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi ve ortak sınavlar, bu sınavlara ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında açılan davalara ilişkin yargılama usulünde:
a) Dava açma süresi on gündür.
b) Bu Kanunun 11 inci maddesi hükümleri uygulanmaz.
Dava açma süresi 29 Haziran'da başlamış olsa dahi siz dava açma süresi olan 10 gün içinde idareye itiraz başvurunuzu yapmış iseniz bu durumda dava açma süresi duracaktır. İtirazınıza 22 Temmuz'da idare tarafından cevap verildiğine göre de bu tarihten itibaren durmuş olan dava açma süresi yeniden başlayacaktır.
29 Haziran ile idareye başvuru yaptığınız tarih arasında geçen süre ile;
İdarenin itirazınıza verdiği cevabın tarihi ile dava açma tarihiz arasında geçen süre,
Bu iki süre toplanmalıdır. Eğer toplam süre 10 günü geçiyorsa dava esasa hiç girilmeden usülden reddolunur.
Genel usül anlattığım şekildedir. Ancak mahkemenin veya bir başka hukukçunun sürelerin başlangıcını farklı olarak (örneğin resmi tebligat tarihi, öğrenme tarihi gibi) yorumlaması da mümkündür.
İşte burası hak hukuk bilen kimsenin olmadığı öylesine garip bir forum
Sayın Hakkarili öncelikle ilgilenip kıymetli düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Kusura bakmayın hayatımda ilk defa bir dava açıyorum ve savunmalarda yazılan maddeleri bünyem kaldırmadı.Sınav ilanı yapıldığından beri oldukca yogun ,yıpratıcı ve stres dolu gunler gecırıyorum.İnanın çocuklarım uyuduktan sonra sabah ezanlarına kadar ders çalıştım ve onlardan aldığım zaman vicdanımı sızlatıyor.Sonuca baktığımdıysa hedefime ulaşamamak büyük bir hayal kırıklığından başka bir sey değil.
Süre durumundaysa 20/B maddesi bütün sistemi bozuyor.Bu maddeyi çok az kimse biliyor.Ben ilk kısmını mesajıma eklemiştim.Maddenin kalan kısmı ise soyle :
Dava açılmadan önce, üst makamlara başvuruda bulunarak işlemin kaldırılmasının, geri alınmasının, değiştirilmesinin veya yeni bir işlem yapılmasının istenmesi dava açma süresini durdurmayacak.
**Davalı kurum, dav dilekçesinin tebliğinden itibaren üç gün içerisinde savunmasını yapacak.
**Yürütmenin durdurulması talebine ilişkin olarak verilecek kararlara itiraz edilemeyecek.
**Mahkemenin vereceği karar karşı temyiz yoluna 5 gün içinde gidilmesi gerekecek.
**Temyiz dilekçelerine cevap verme süresi 5 gün olacak.
Hal böyleyken MEB e göre itiraz sonucları yayınlandığında süre çoktan bitmişti.29 haziran +10 gün.
Benimde sorum su:Puanımı beklemeden itiraz etmem ne kadar doğruydu,hakim MEB i haklı bulur mu?
Gerçekten bu 20B ne zaman çıkmış? Gerçekten idare hukukundaki bilinen süreleri değiştirmiş (sınavlar konusunda). Benim de sizin uyarınızla haberim oldu. İyi de oldu. Maddeyi bir inceleyeyim tekrar görüş bildireceğim.
Haklisiniz ,bunu bilen çok az hukukçu var ve yardımlar destekler bu yüzden yetersiz kalıyor. Ben sonuçlar aciklandiktan sonra hemen avukat arayışına girdim ve 60 gün rehaveti beni insanlara pimpirikli olarak gösterdi ama iyikide sure daha çok diye yavas davranmayip davami acmisim.Temyiz sureleride bu maddeden dolayı çok kısa ama hazirlikliyim. Lakin cuma günü katibi aradigimda çok canım sıkıldı çünkü davama nihai sonuç çıktığını söyledi. Sanırım MEB in 29 hazıran maddesini kabul etti: (
Korktuğum başıma geldi ve hakim davama ret vermiş.Danıstayın unvan değ. ve görevde yükselme sınavlarının 20b kapsamında olmadığı kararını bile bile davamı reddetti.Hukuk yok ,boşuna dava açma diyenlere kulak asmadım,adalet sistemimize güvendim ama kararların kanunlara göre değil vicdansız hakimlerin paşa gönüllerine kaldığını iş başa düşünce anladım.
Devlet personel dairesi başkanlığınca çıkarılan 28.12.2004 tarihli görevde yükselme yönetmeliğinde, ünvan değişikliği sınavı yapılması hakkında bazı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku