İyi günler. Hepsiburada sitesini gezerken bir üründe "size özel teklifimiz için ürünü sepete atın" gibi bir uyarı görüp ürünü sepetime attım. Sepetime baktığımda ürün ücreti olarak 0 tl yazmaktaydı. Ben de hepsiburada'nın uzun süredir üyesi olduğum ve yüklü meblağlarda alışveriş yaptığım için %100 indirim yaptıklarını farz ederek ürün siparişini verdim. Sonrası bilindik şeyler; mesafeli satış sözleşmesi onaylandı, ürün paketleme sırasına girdi ve saire. Daha sonra durumu fark etmiş olacaklar ki ürünüm paketleme sırasından çıktı ve tekrar beklemeye alındı. Bir süre sonra da satıcı taraflı iptal edildi siparişim. Aslında peşine düşmeyecektim ufak bir hatadır diye ama sonrasında yapılan konuşmalar hak etmediğim halde kendimi dolandırıcı, üç kağıtçı olarak hissettirdi ve bu işin peşine düşmeye karar verdim.

Sormak istediğim şu; ürün fiyatını görmek için sepete atın ibaresi yazan bir ürün belirli kullanıcılara hediye ediliyor olamaz mı? Ben bunun bir site hatası mı yoksa bana özel bir indirim mi olduğunu nereden bilebilirim?
Söz konusu sistemde hata olsa bile satıcı, satış sözleşmesinde belirtildiği üzere ürün gönderiminden mesul değil mi? Okuduğum kadarıyla satıcının tek taraflı satış iptalinin tek gerekçesi alıcının belirtilen ürün ücretini ödememiş olması.
Hakem heyetine başvursam haklı bulunma ihtimalim var mı? Bunun peşine düşmeli miyim?
0 tl ibaresine takılmayın, bu indirim oranı %60, 80 veya 90 da olabilirdi ve aynı durumda kalabilirdim.

Yanılmıyorsam amazon.com'da da benzer bir hata olmuştu ve amazon on binlerce ürünü içine bir de özür mektubu koyarak yollamıştı. Bizde ise kendimizi dolandırıcı gibi hissetmek dışında elimize bir şey geçmiyor.