Oncelikle merhaba benim sorunum alt komsumla birgun cocuklarimla market alisverisinden donduk asansor bozuktu merdivenleri kullandik 2. Katta oturan komsum kapisini acti ve azarliyarak gurultu yapmayin burda hasta var dedi davul zurna calmamistik azarlar gibi uyarmasi benim sinirimi bozdu ve tartisma basladi sonra kizi kapiya cikti anneme cevap verme sen yukari cik dedi ve tahrik etti 3-5 basamak sonra kapilarina giderek nediyosun sen dedim oda sen nediyosun deyip yakama yapisti bu kizin anneside eline sopa alip kafama vurmaya basladi benim market posetlerim ve 1,5 yasindaki bebegim yere dustu aglamaya basladi cok korktum yardim edin diye bagirdim apartmanda kimse cikip yardim etmedi ben bagirirken anne x kisi deli bu dedi kizida orspu deyip kufur ettiler sonra evin icinden yasli amca cikti ve bizi ayirdi ben yerdeki bebegimi kaldirdim ve yere dusen posetlerimi topladim merdivenlerden kendi evime cikarken onlara sunu dedim beni darp ettiniz hakaret ettiniz sizi sikayet edicem dedim ve kendi evime girdim onlar benden once polisi aramislar ve yalan yanlis ifade vermisler sozde darp etmisim hayatim boyunca agzima almadigim kufurler etmisim ve tehdit olarak sizi tek yakalarsam size gostericem agzinizi burnunuzu kiricam demisim ben kesinlikle darp etmedim hakarette etmedim tanigim yok onlarinda yok ama burda magdur olan benim.
Kavga esnasinda bebegim yere dustu ve ayaklar altindaydi o kavgada biri bebegimin ustune bassaydi olumle sonuclanabilirdi yakinda mahkememiz olcak ben hakaret tehdit ve basit yaralamadan suclaniyorum karsi tarafta basit yaralama ve hakaretten suclaniyor bu durumda ceza alirmiyim eger alirsam bu ne kadar olur avukat tutmam gereklimi avukat tutarsam mahkemeye ben gitmesem avukatim gitse olurmu cunku bu kisilerle karsilasmak istemiyorum onlari gordukce sinirlerim hopluyor lutfen cvplarsaniz cok mutlu olurum.Sn. Avukatlar
ceza davalarında uzman bir avukatı tutmak suretiyle muhatap olduğunuz bütün ceza davalarına gitmemek gibi hakkınız vardır.
nasıl olsa avukatınız sizi savunacaktır.
lütfen aleyhinizdeki ve lehinize olan bütün delileri izah ediniz.
DİP NOT: Avukat tutmak zorunda değilsiniz.
Konu ayberk_08 tarafından (15-09-2015 Saat 17:58:18 ) de değiştirilmiştir.
Olayi goren taniklar yok fakat her iki tarafinda darp kagidi var ben kendilerine birsey yapmadigim halde nasil rapor almislar pes dogrusu mahkeme basit yaralama demis kaale almamis. Ikinci kavgamizda bu olaydan 2 ay sonra oldu kavga ettigim kadin okadar guzel planlamiski ilk kavgamizda ben onu tehdit etmisim (Sizi elbet tek bulurum bakin ozaman size ne yapicam) demisim. Simdi ikinci kavgaya gelirsek evet apartmanda oda tekti bende tektim apartmanimiz yaklasik 1 aydir temizlenmiyodu temizlikci yoktu o gunu bu kadin butun apartmani temizlemis bir tek benim kapimin onunu pis birakmis ben bunu gorunce neden temizlemedin benim kapimi dedim ve kufuru yuzume yedim sinirlendim senmisin onu diyen kadini ittim sonra kadin bagirmaya basladi bir yandan kufur ediyor elindeki viladayla bana vurmaya kalkinca bende merdivenlerden kendi evime ciktim o arada benim karsi komsu kapiyi acti ben dedimki bak bana kufur ediyor duyuyomusun dedim karsi komsu kavga ettigim kadinin arkadasi oldugu icin yuzume bile bakmadi kendi komsunun yanina indi 1 saat sonra polis geldi karakola gittik ve kadin kizini apartmandan 2 komsusunu damadini almis taniklik ettirmis kufuru eden benmisim tehdit etmisim ve dovmusum kadini dun evime celp kagidi geldi kasten adam yaralama tehdit ve hakaretten ayri ayri cezalandirilacakmisim gercekten ben bunlari yapmadim olay zaten 1 dakika bile surmedi ama onun taniklari kimbilir nasil ifade verdi bu durumda hakim onlara inanirmi 1. Kavgada tehdit etti demisler 2. Kavgada yine benzer olay olayinca sanki haksiz konuma dusucek gibiyim kadin cok guzel planlamis tuzagina dustum nasil aklanabilirim ?
- - - Updated - - -
Uzun yazip basinizi agrittigim icin ozur dilerim.Konuyu ancak bu sekilde anlatabilirdim. Zamaninizi bana ayirdiginiz icin ayrica tskederim.
Öncelikle avukat değilim. Darp raporu almak kolay, eşine dostuna, kızına sıktırır kolunu morarır alır gider. Önemli değil o kadar o. Şahit var mı sizin? Onların şahitleri var ve sizin yoksa işiniz zor. Bence şahit bulun sizde.
Olayın oluş özellikleri çok önemli. Burada demek istediğim; tarafların ifadeleri, tanık beyanlanı falan.
Bizim buradan verebileceğimiz bilgiler çok genel olur. Ancak şunları söyleyebilirim;
1- Karşılıklı hakarette genellikle iki tarafa da ceza vermekten vazgeçiyor hakim.
2- Hakaret suçu kasten yaralama fiiline bir tepki olarak işlenmişse ceza verilmiyor.
3- Kavga esnasındaki tehdit Yargıtay tarafından tehdit olarak kabul edilmiyor. O anki kızgınlıkla yapıldığı düşünülüyor.
Her olay kendi içinde özel olduğundan yukarıdakiler sadece genel bir bilgi amaçlı verilmiştir. Yargılama sonrası çıkacak sonuç farklı olabilir.
Oncelikle merhaba benim sorunum alt komsumla birgun cocuklarimla market alisverisinden donduk asansor bozuktu merdivenleri kullandik 2. Katta oturan komsum kapisini acti ve azarliyarak gurultu yapmayin burda hasta var dedi davul zurna calmamistik azarlar gibi uyarmasi benim sinirimi bozdu ve tartisma basladi sonra kizi kapiya cikti anneme cevap verme sen yukari cik dedi ve tahrik etti 3-5 basamak sonra kapilarina giderek nediyosun sen dedim oda sen nediyosun deyip yakama yapisti bu kizin anneside eline sopa alip kafama vurmaya basladi benim market posetlerim ve 1,5 yasindaki bebegim yere dustu aglamaya basladi cok korktum yardim edin diye bagirdim apartmanda kimse cikip yardim etmedi ben bagirirken anne x kisi deli bu dedi kizida orspu deyip kufur ettiler sonra evin icinden yasli amca cikti ve bizi ayirdi ben yerdeki bebegimi kaldirdim ve yere dusen posetlerimi topladim merdivenlerden kendi evime cikarken onlara sunu dedim beni darp ettiniz hakaret ettiniz sizi sikayet edicem dedim ve kendi evime girdim onlar benden once polisi aramislar ve yalan yanlis ifade vermisler sozde darp etmisim hayatim boyunca agzima almadigim kufurler etmisim ve tehdit olarak sizi tek yakalarsam size gostericem agzinizi burnunuzu kiricam demisim ben kesinlikle darp etmedim hakarette etmedim tanigim yok onlarinda yok ama burda magdur olan benim.
Kavga esnasinda bebegim yere dustu ve ayaklar altindaydi o kavgada biri bebegimin ustune bassaydi olumle sonuclanabilirdi yakinda mahkememiz olcak ben hakaret tehdit ve basit yaralamadan suclaniyorum karsi tarafta basit yaralama ve hakaretten suclaniyor bu durumda ceza alirmiyim eger alirsam bu ne kadar olur avukat tutmam gereklimi avukat tutarsam mahkemeye ben gitmesem avukatim gitse olurmu cunku bu kisilerle karsilasmak istemiyorum onlari gordukce sinirlerim hopluyor lutfen cvplarsaniz cok mutlu olurum.Sn. Avukatlar
Öncelikle geçmiş olsun hanımefendi, anladığım kadarıyla karmaşık bir olayın içerisindesiniz. Bazı tavsiyelerim olacak;
Avukat tutabilirsiniz fakat davaya katılmanız tavsiye olunur. çünkü hakim karşısındaki samimi ikrarınız sizin haklı olduğunuzu gösterecektir, deliller noktasında iki tarafda eşit gibi görünüyor, her iki taraf karşılıklı yaralama suçundan ceza alabilir, her iki taraf da karşılıklı beraat edebilir, Hakim size uzlaşma teklif edebilir, ama bu süreçler geçtiyse veya taraflardan biri uzlaşmaya yanaşmıyorsa , eşit şartlarda cezalar alınabilir, şahsi fikrimi söyliim; siz ceza almayabilirsiniz ama hakim karşısındaki tavrınız ve kendinizi ifade etme gücünüz bunu sağlayabilir, eğer daha önceden sabıkanız yoksa zaten HAGB alırsınız, yani kısacası herşey sizin elinizde, ifadenizde, bence o davaya katılın, avukatınız olsa bile kendiniz katılın. Tekrar geçmiş olsun.
merhabalar anneme tehdit hakaret içeren mesajlar geliyordu bir şahıstan annem evlerine gitti bugun fakat anneme evlerinde etmedikleri hakaret tehdit...
Lİmited şirket hissemi bir arkadaşıma kendi isteği ile devrettim. Devir alan kişi noter devrinden sonra diğer zorunlu işlemleri gerçekleştirmedi.( Bu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku