merhabalar sayın site yöneticileri ve değerli avukat arkadaşlar 18.06.2015 tarihinde x firmanın kamyonu ile market önünden geri geri çapraz çıkar iken dar olan sokağın sol tarafında park edilmiş araca x isimli bayan arka kapısını açmış ufak erkek çoçuğunu arabaya oturtmuş ve kendisi dışarıda arka kapının açık olması itibariyle bende aynadan göremeyince (kör nokta dediğimiz olay) kadının kolu kendi aracı ile benim sürmekte oldugum kamyonun arasında kalmış olup ambulans çağırdık hastaneye giden kadının kolunda doku ezilmesi olduğu herhangi bir çıkık kırık veya çatlak yoktur diye doktor raporu verilmiş olup , bende karakolda raporun gelmesi üzerine bende ifademi vererek uzlaşmak istiyorum şikayetci değilim diyerek karakoldan çıktım...
Kadının ifadesi ise şikayetciyim ama uzlaşmakta istiyorum diye ifade vermiş.
dün itibariyle uzlaştırıcı av xxx aramış olup savcılığın uzlaşmamız için 30 gün süre verdiğini söylemiş av ile görüştüm ben uzlaşmak istiyorum dedim ( maddi yönden hiçbir destek olmıyacağını belirttim.) bunun üzerine karşı taraflada iletişime geçmiş avukat hanım karşı tarafda şehir dışında olduğunu , hasta olduğunu mahkemelere gelip gidemeyeceğini söyleyerek herhangi bir beklentisininde olmadığını söylemiş o yüzden karşı tarafta uzlaşmak istemiş. Benimde size sormak istediğim eğer olurda uzlaşmaktan vazgeçer ve mahkeme yolu gözükür ise ne yapabilirim.
kaza hafif olmakla beraber mahkemede tazminat talep edebilirmi ? ederse ne kadar olabilir. Ayrıca cezai bir maddesi varmıdır yasada ?
1-) 18.06.2015 günü ramazanın 2 veya 3 günü olmakla beraber bende niyetliydim.
2-) çarptığım bayan ise kanser hastası çıktı.
1)Allah kabul etsin de hukuki bağlantısını anlayamadım
2)Ona da Allah şifa versin ama gene kazayla alakasını kuramadım
Bir kişi ufak da olsa yaralanmış.Gidip konuşup maddi bir kaybı varsa(kolum sebebiyle işe gidemedim, özel doktora gittim para ödedim vs.) karşılamak bir çiçek bir böcek uzlaşmak en mantıklısı.
1)Allah kabul etsin de hukuki bağlantısını anlayamadım
2)Ona da Allah şifa versin ama gene kazayla alakasını kuramadım
Bir kişi ufak da olsa yaralanmış.Gidip konuşup maddi bir kaybı varsa(kolum sebebiyle işe gidemedim, özel doktora gittim para ödedim vs.) karşılamak bir çiçek bir böcek uzlaşmak en mantıklısı.
hocam zaten doktora götürüldü ve adli durum olduğu için doktor parası vermedi ayrıca benim müdürlerimde 2 kişi hastaneye giderek tedavi bitimine kadar yanında kalıp geçmiş olsun dedikden sonra şirket aracıyla evlerine kadar bırakıldı..
Ayrıca kendisi konyada ben ise Ankaradayım ve kadın kanserim diye mahkemede tazminat isteyebilirmi?
Konu by_fatih tarafından (13-09-2015 Saat 19:22:14 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yorum eksik
Belki ağrısı devam etti ve ertesi gün özel bir hocaya görünmek istedi, doku ezilmesi sebebiyle işlerinde 1-2 hafta düşüş yaşadı, aynı zamanda vücuduna acı veren talihsiz de bir deneyim yaşamış oldu.
Devlet hastanesinde bakıldı ondan sonra da evine bırakıldı daha ne yapalım yaklaşımı karşı taraftan kabul görürse ne ala ancak görmez uzlaşma için daha fazla beklenti olursa(yani ben olsam arayıp ağrılarınız devam ediyorsa özel bir doktorada gidebilir derdim en azından) açılacak dava da taksirle bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verme cezasının çıkması çok yüksek.Olay yüksek ihtimalle bir davaya zaten konu olacak ancak karşı tarafın mahkemede benimde hatam var dikkat etmedim arkadaşın kabahati yok demesi başka şikayetçiyim uzun süre kolumu kullanamadım demesi başka sonuçları çıkaracaktır.
Belki ağrısı devam etti ve ertesi gün özel bir hocaya görünmek istedi, doku ezilmesi sebebiyle işlerinde 1-2 hafta düşüş yaşadı, aynı zamanda vücuduna acı veren talihsiz de bir deneyim yaşamış oldu.
Devlet hastanesinde bakıldı ondan sonra da evine bırakıldı daha ne yapalım yaklaşımı karşı taraftan kabul görürse ne ala ancak görmez uzlaşma için daha fazla beklenti olursa(yani ben olsam arayıp ağrılarınız devam ediyorsa özel bir doktorada gidebilir derdim en azından) açılacak dava da taksirle bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verme cezasının çıkması çok yüksek.Olay yüksek ihtimalle bir davaya zaten konu olacak ancak karşı tarafın mahkemede benimde hatam var dikkat etmedim arkadaşın kabahati yok demesi başka şikayetçiyim uzun süre kolumu kullanamadım demesi başka sonuçları çıkaracaktır.
peki engin bey dediğiniz gibi
şikayetçiyim uzun süre kolumu kullanamadım demesi başka sonuçları çıkaracaktır.
Yorum yapan arkadaşlar haklı. En azından bir süre ilgilenmeniz gerekirdi. Hem maddi bir şey veremem demişsiniz hem de uzlaşmaya hazırım diyorsunuz. Nasıl olacak bu? Uzlaşma karşı tarafın uğradığı maddi manevi zararları karşılamakla olur. Ama karşı taraf benim hiçbir zararım yok bir şey de istemiyorum derse o başka tabii.
Şikayeti devam ederse EN AZ 1500 TL adli para cezasına çarptırılırsınız. Bu konuda Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı VERİLEMEZ.
Ve 89. maddeden (Taksirle Yaralama) alacağınız ceza adli sicil (sabıka) kaydınıza işlenir.
Yorum yapan arkadaşlar haklı. En azından bir süre ilgilenmeniz gerekirdi. Hem maddi bir şey veremem demişsiniz hem de uzlaşmaya hazırım diyorsunuz. Nasıl olacak bu? Uzlaşma karşı tarafın uğradığı maddi manevi zararları karşılamakla olur. Ama karşı taraf benim hiçbir zararım yok bir şey de istemiyorum derse o başka tabii.
Şikayeti devam ederse EN AZ 1500 TL adli para cezasına çarptırılırsınız. Bu konuda Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı VERİLEMEZ.
Ve 89. maddeden (Taksirle Yaralama) alacağınız ceza adli sicil (sabıka) kaydınıza işlenir.
hocam peki iyi soyluyorsunuzda kastli bir olay olsa anlıcam ama dar bir alanda kapısı açık şekilde duran arabayı ben göremediğim için kaza oldu yani bilmiyorum ama her kaza bu sonuçlamı bitiyo acaba çok merak ettim.
Anlıyorum kasıt yok diyorsunuz da zaten kasıt olmuş olsaydı 89. değil 86. maddeden (Kasten Yaralama) yargılanaktınız ve cezası tabii ki daha ağır olacaktı.
Kasıt olmadığını siz de biz de savcı da biliyor. Hakim de bilecek. Ancak ülkenin kanunu bu şekildedir. Her kaza bu şekilde mi bitiyor demişsiniz. Genellikle kırık çıkık vb ağır bir durum yok ise 1500 TL adli para cezası ile sonuçlanıyor.
Savcı dava açtığına göre demek ki ilk izlenim kusurlu olduğunuz yönünde. Tabi ki karşı tarafta da kusur olabilir. Davanın ilerleyen aşamalarında keşif, bilirkişi vb yollarla kusur oranını mahkeme tespit eder. Ona göre bir ceza uygular. Ancak şunu da belirteyim ki karşı taraf daha fazla kusurlu siz daha az kusurlu çıksanız bile bu 1500 TL yi ödemek zorunda kalırsınız.
Eğer avukat tutarsa 1500 TL de avukat ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz. Artı yargılama giderleri, bilirkişi ücreti, keşif gideri de cabası.
Umarım davacı olmaz da bunların hibirine gerek kalmaz. Ama davacı olursa yukarıda söylediklerimin hepsi gerçekleşebilir.
Anlıyorum kasıt yok diyorsunuz da zaten kasıt olmuş olsaydı 89. değil 86. maddeden (Kasten Yaralama) yargılanaktınız ve cezası tabii ki daha ağır olacaktı.
Kasıt olmadığını siz de biz de savcı da biliyor. Hakim de bilecek. Ancak ülkenin kanunu bu şekildedir. Her kaza bu şekilde mi bitiyor demişsiniz. Genellikle kırık çıkık vb ağır bir durum yok ise 1500 TL adli para cezası ile sonuçlanıyor.
Savcı dava açtığına göre demek ki ilk izlenim kusurlu olduğunuz yönünde. Tabi ki karşı tarafta da kusur olabilir. Davanın ilerleyen aşamalarında keşif, bilirkişi vb yollarla kusur oranını mahkeme tespit eder. Ona göre bir ceza uygular. Ancak şunu da belirteyim ki karşı taraf daha fazla kusurlu siz daha az kusurlu çıksanız bile bu 1500 TL yi ödemek zorunda kalırsınız.
Eğer avukat tutarsa 1500 TL de avukat ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz. Artı yargılama giderleri, bilirkişi ücreti, keşif gideri de cabası.
Umarım davacı olmaz da bunların hibirine gerek kalmaz. Ama davacı olursa yukarıda söylediklerimin hepsi gerçekleşebilir.
Aydınlattiginiz icin cok ama cok tesekkur ederim saygilar
Merhaba.06/09/2018 tarihinde Antalya'dan Ankara'ya eşim ve çocuğumla birlikte seyahat ederken Burdur'a 30 km kala trafik kazası geçirdim. Kazayı yara...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku