Merhaba,

bu kanun özel sektör taşeronları içinde geçerlimi yoksa sadece kamu taşeron çalışanlarına özel mi bilginiz varmı ?

kanunlaştımı ?

beni ilgilendiren kısmı aşağıdaki gibidir.

Asıl işveren, alt işverenin yani taşeron şirketin ücretleri düzenli ödeyip ödemediğini aylık bazda takip edecek. Bunun için bir işçinin şikayeti aranmayacak. Ücretlerin düzenli ödenmemesi halinde asıl işveren, hakedişlerden kesinti yaparak işçi ücretlerini ödeyecek.

Olası bir iflas veya haciz durumunda da işçi ilk alacaklı olacak. Haciz işlemleri, işçilerin ücret bedelleri ayrıldıktan sonra gerçekleştirilecek.

Yeni düzenlemeyle taşeron işçilerin kıdem tazminatı ödemelerinden alt işveren kadar asıl işveren de sorumlu olacak. İşçiler adına bireysel kıdem tazminatı hesabı açılacak. Yeni düzenleme sonrasında kıdem tazminatı hakları bu hesapta toplanacak.