merhaba meslektaşlarım,
Müvekkilim benden önce çalıştığı avukatla ilgili durumlarını anlattı. Kendisine dava açmamızı istiyor. Şöyle ki Avukat müvekkilimin haberi olmadan karşı tarafla anlaşarak protokol düzenliyor, davadan feragat ederek kendilerine karşı 10 yıl içinde herhangi bir dava açılmayacağını taahhüt ediyor. Karşılığında ise para alıyor. görevi kötüye kullanma suçunun olduğu açık. rüşvetten yargılanacak. Ama böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum. Dikkat etmem gereken noktalar, uşul kısmı vs yardımcı olabilir misiniz ?
Sayın meslektaşım;
Bir avukatın rüşvet alması pek rastlanır bir durum değildir. Ancak her meslekte olduğu gibi çok düşük bir ihtimal dahi olsa bu mümkün değildir diyemeyiz. Olayınızda avukatın karşı tarafla yaptığı anlaşmanın müvekkilinin rızası dışında olduğunu ispatlamak gerek. Adalet bakanlığının soruşturma izni ile birlikte açılacak ceza davası ağır ceza mahkemesinde görülür. Aynı zamanda baroya da şikayet edilebilir (meslekten atılma cezası). Burada aklıma şu soru takılıyor. Bir avukat açıkça rüşvet alıp, bir de protokol imzalar mı imzalamaz mı? Müvekkiline haber vermeden imzalaması, müvekkilinin kendisine davadan feragat yetkisi verip vermediği ve rüşvet aldığı (haksız menfaat sağladığı, güveni kötüye kullandığı) hususlarının ortaya çıkarılması lazım.
Saygılar.
Merhaba,
Durumu şöyle özetleyeyim Müvekkilim avukatını arıyor davanın son durumunu merak ediyor soruyor. Avukat ofiste olmadığı için siz ofise gidin diyor. Ofiste avukatın yanına aldığı yeni bir avkat var. Avukatın daha 5. günü. Müvekkil na durumu anlatınca o da uyaptan bakalım diypr. uyapta son eklenen evrakların üzerinde bir protokol görüyor. Burada davadan feragat ettiğine dair vs bir protokol var. Aylarca avukat müvekkilime davanız devam ediyor diye bekletiyor. Sonrasında müvekkilim avukatını aramaya devam ediyor. Ama avukata durumu anlayınca avukat telefonlarını vs açmıyor. Durum bu şekilde gelişmiş anlayacağınız. Peki benim bir sorum olacak savcılığa suç duyurusu yazdıktan sonr savcı kendisi mi adalet bakanlığından izin alacak yoksa bizim bunun için öncesinde bir şey yapmamız gerekiyor mu ?
Usül olarak bu işler nasıl oluyor bilmiyorum ama Vekile verilen yetki (feragat, sulh, ibra, gibi) = Protokolün sonuçları birbirini tutuyorsa bundan nasıl bir suç çıkarılabilir? Protokol ile müvekkil zarara uğratılıyormu?
Muhatap avukat rüşvet almasa bile herhangi bir davada davacının hak kaybına neden olması durumunda
ilgili bedel avukat tarafından tazmin edilir.
+
Baroya bile şikayet nedeni bile olur.
Dava ne davası idi? Taraflar arasında vekalet ücreti anlaşması var mı?
Ayrıca bazen müvekkillerin sırf avukatlık ücreti ödememek için bazı yanlış yönlendirmeler yapabildiklerine de dikkati çekmek isterim.
Eğer bu isnadların ciddi ve doğru olduğuna kanaat getirirseniz savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız. Savcılık kendisi adalet bakanlığından soruşturma yetkisi isteyecek. Ve izin üzerine ağır cezası yargılamasına girişilecek.
Baroya da şikayet ederseniz, meslekten ihraç cezasına kadar çeşitli yaptırımlar uygulanır.
Bu arada siz de avukat olarak müvekkiliniz ile 1) Ne istediğine dair görüşme tutanağı yazıp, imzalatın 2) Avukatlık ücret sözleşmesi yapın.
Ayrıca dava kaybedilecek bir dava ise feragat etmek, sulh yapmak en doğru çözüm ise ve herhangi bir menfaat elde edilmediyse yukarıdaki şikayetleri yapmak büyük haksızlık olur.
Karşı taraftan protokol ile aldığı parayı müvekkile ödemiş olma ihtimalini gözden kaçırmamak gerek. Avukata olduğu gibi müvekkile de şüphe ile yaklaşmak gerek. Bir avukatın dava dosyasına girecek bir protokole alacağı rüşveti yazdırması benim aklıma yatmadı.
merhaba meslektaşlarım,
Müvekkilim benden önce çalıştığı avukatla ilgili durumlarını anlattı. Kendisine dava açmamızı istiyor. Şöyle ki Avukat müvekkilimin haberi olmadan karşı tarafla anlaşarak protokol düzenliyor, davadan feragat ederek kendilerine karşı 10 yıl içinde herhangi bir dava açılmayacağını taahhüt ediyor. Karşılığında ise para alıyor. görevi kötüye kullanma suçunun olduğu açık. rüşvetten yargılanacak. Ama böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum. Dikkat etmem gereken noktalar, uşul kısmı vs yardımcı olabilir misiniz ?
Saygıdeğer meslektaşım, rüşvet suçu kamu görevlileri tarafından işlenebilecek bir suç olduğu kanaatindeyim.
“(1) Rüşvet alan kamu görevlisi, dört yıldan on iki yıla kadar hapis
cezası ile cezalandırılır. Rüşvet veren kişi de kamu görevlisi gibi
cezalandırılır. Rüşvet konusunda anlaşmaya varılması halinde, suç tamamlanmış
gibi cezaya hükmolunur. (252/1)''
Avukatı kamu görevlisi olarak nitelendirebilir miyiz ? Somut olayda taraflar özel kişiler midir? Avukat rüşveti suçuna taraf olabilir mi ?
ir avukat, meslektaşına karşı yürüteceği her türü yasal başvuruyu da, aynı şekilde meslek örgütüne bildirmek zorundadır. Bunun da yasal dayanağı, Avukatlık Kanunu m. 34, m.38/1-f, 134, Avukatlık Meslek Kuralları, m. 11 ve m. 27/2'dir.
Bu kurali goz onunde bulundurun aksi taktirde sizin de hakkinizda disiplin sorusturmasi acilabilir
Ben avukat olmadığım halde avukatın karşı tarafla anlaştığına şahit oldum. Ayrıca başkalarından da benzer şeyleri duydum. Özellikle büyük paraların söz konusu olduğu davalarda...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku