+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.
    Nerede
    Antalya
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cep telefonu satarken ve alırken nelere dikkat edilmeli? Nasıl sözleşme yapılmalı?

Öncelikle selamlar,

Böyle bir forumun oluşmasında ve bilgi paylaşımında emeği geçen herkese öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Son zamanlarda cep telefonlarının hayatımıza iyice girmesiyle ve 2.el pazarının aşırı büyümesiyle bu konudaki hukuksal meselelerin arttığını hepimiz biliyoruz. Durum böyle olunca herhangi bir alış-satış durumunda kendimizi nasıl garantiye alacağımızı öğrenmemizin, kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.

Soruma gelecek olursak.

Sıfır olarak aldığım telefonumu 2.el olarak satmak ve tekrardan 2.el bir telefon almak istiyorum.(Bu işin ticaretini yapan birisi değilim.)

Sattığım telefonun, sattığım tarihten sonra çalınıp tekrar satılması ya da hukuksuz bir durum için kullanılması durumunda zarar görmemem için kendimi nasıl garantiye alabilirim? Hukuksal olarak geçerliliği olan nasıl bir sözleşme yapmalıyım?

Aynı şekilde aldığım telefonun, aldığım tarihten önce çalınıp tekrar satılması ya da hukuksuz bir durum için kullanılması durumunda zarar görmemem için kendimi nasıl garantiye alabilirim?

Deneyimli arkadaşlarımın, hukuk emekçilerinin cevaplarını bekliyorum.

Saygılarımla,

Hukuki NET Güncel Haber

Cep telefonu satarken ve alırken nelere dikkat edilmeli? Nasıl sözleşme yapılmalı? konulu yargıtay kararı ara
    Cep telefonu satarken ve alırken nelere dikkat edilmeli? Nasıl sözleşme yapılmalı? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ÇORUM
    İletiler
    660
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Cep telefonu satarken ve alırken nelere dikkat edilmeli? Nasıl sözleşme yapılmalı?

Telefonunuzu satarken, faturasının fotokopisini alın, zaten sizden 2. el olarak alan kişi sizin kimlik fotokopinizi alacaktır

.Fotokopinin üzerini çizin ve oraya '' ................ imei numaralı ........ marka cep telefonunu ................ tarihinde kendi rızamla .................. işyerine ................. ücret karşılığında sattım.yazarak telefonu teslim edin.Daha sonrasında iş yerinin kartvizitinin arkasına işyeri sahibi de aynı şekilde cihazı sizden ..... tutarla aldığını yazabilir.

2.el telefon alırken dikkat etmeniz gereken daha önemli.

Aldığınızda öncelikle telefoncuda imei sorgusunu yapın, temiz ise telefoncuya bu cihazı kimden aldığını sorun ve o belgenin fotokopisini alın, daha sonra telefoncu ile alış-satış sözleşmesi yapın.bu basit bir tutanakta olabilir.Muhakkak alışverişinizin fişini isteyin, fatura kestirirseniz de İMEİ, marka ve renk olarak bakın, ayrıca cihaz üzerindeki imei ile *#06# yaptığınızda çıkan imei yi kontrol edin.

Böyle yapmazsanız çalıntı durumunda başınız ağrır.

Nerede
    Antalya
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Cep telefonu satarken ve alırken nelere dikkat edilmeli? Nasıl sözleşme yapılmalı?

Cevabınıza çok teşekkür ederim.

Faturayı muhsabecime verdiğimden dolayı alıcıya fatura veremeyeceğim ancak bir kopyası belki.

Alacağım kişi ticari bir dükkan olmadığı durumda nasıl bir prosedür izlemek lazım?

Ayrıca telefonu alacağım kişinin ticari değilse nüfüs cüzdanı fotokopisini almaya gerek var mı?
    Aynı şekilde benim nüfus cüzdanı fotokopisi vermemde bir sakınca var mı?

Bu satıcı ile aramızda yaptığımız sözleşmenin hukuksal bir geçerliliği var mı yani satıcı imza benim değil derse nasıl bir süreç başlar?

Fazla soru sordum kusura bakmayın ama daha önce hiç 2.el cihaz satmadım ve almadım. Açıkçası 700-800 TL gibi bir meblağ için daha sonradan başıma sıkıntı açacak bir iş yapmak istemem.

Teşekkür ederim.

Nerede
    ÇORUM
    İletiler
    660
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşınız yok mu?

Onunla gidin.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Vereceğiniz faturanın kopya olmasında sakınca yok
    Dükkan değilse satan kişiyi gerektiğinde bulabileceğinize emin olun. Sokakta gördüğünüz bilmediğiniz birinden almayın.
    Alacağınız kişi ticari değilse nüfus cüzdan fotokopisini almanız çok daha önemli. Ayrıca size sattığını söyleyen bir yazıyı da kendisi el yazısı ile yazsın. "Şu IMEI li telefonu şu kişiye şu paraya sattım" diye. Ama onun yazdığını görün. Bir yerde başkasına yazdırıp getirmesin.
    Nüfus cüzdanınızın fotokopisini verirken seri sıra numarasını silmezseniz bu bilgilerle SGK gibi yerlere girip bilgilerinizi görebilir. Başka pek bir şey olmaz.
    Bu satıcı ile aramızda yaptığımız sözleşmenin hukuksal bir geçerliliği var mı yani satıcı imza benim değil derse nasıl bir süreç başlar?
    Geçerliliği tabii ki var, imza benim değil dese de bir şey çıkmaz, bu yüzden sözleşmeyi elle kendisine yazdıurım diyorum. Yazıyı inklar ederse başı daha da çok ağırır.

Nerede
    Antalya
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cevaplarınıza teşekkürler.

Sözleşme tam olarak nasıl olmalıdır? Sadece şu IMEI nolu telefonu şu kişiye satıyorum gibi bir şey yazmak yeterli midir? Yoksa satana kadarki tarihe kadar olmuş olan telefonla ilgili bütün yasal olaylar benim sorumluluğumdadır gibi bir yazı da almak lazım mıdır?

Teşekkürler

Nerede
    Artvin
    İletiler
    1.233
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ba0237 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Cevaplarınıza teşekkürler.

Sözleşme tam olarak nasıl olmalıdır? Sadece şu IMEI nolu telefonu şu kişiye satıyorum gibi bir şey yazmak yeterli midir? Yoksa satana kadarki tarihe kadar olmuş olan telefonla ilgili bütün yasal olaylar benim sorumluluğumdadır gibi bir yazı da almak lazım mıdır?

Teşekkürler

hukuken bu tür sözleşmelerin sekil sartı yoktur.
    sözleşme serbeslik ilkesi gereğince dilediğiniz gibi sözleşme düzenliyebilirsiniz.
    BEN SİZE GAYRİMENKUL ALIM SATIM SÖZLEŞMESİNİ KOYACAM SİZ SÖZLEŞMEDEKİ GAYRİMENKUL ALAKALI İBARELERİ SİLEREK TELEFONLA İLGİLİ İBARELERİ KOYDUĞUNUZ VAKİT HUKUKEN SAĞLAM BİR SÖZLEŞME OLACAKTIR.
    Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi örneği...

1. TARAFLAR
    İşbu sözleşme, bir taraftan ...............................adres.............. .............. adresinde yerleşik ................SATICI ADI/UNVANI...................... (bundan böyle kısaca “Satıcı” olarak anılacaktır) ile diğer taraftan ...................... .adres ...................................... adresinde yerleşik ( ..............ALICI ADI/UNVANI................) (bundan böyle kısaca “Alıcı” olarak anılacaktır) arasında aşağıdaki şartlar dahilinde imzalanmıştır.
    2. SÖZLEŞMENİN KONUSU
    İşbu Sözleşme’nin konusu Satıcı’nın maliki olduğu ve adına tescilli, tapunun (...............) ili, (...........................) ilçesi, ...................................... köyü sınırları içinde olan pafta (.........), ada (.........), parsel (.........)’da kayıtlı (............) m2 yüzölçümlü “mesken” niteliğindeki gayrimenkulün (“Gayrimenkul”) Alıcı’ya satışının Satıcı tarafından vaad ve taahhüdü ile Alıcı’nın bu vaad ve taahhüdü kabulünden ibarettir.
    3. GAYRİMENKUL’UN SATIŞ BİLGİSİ VE ÖDEME PLANI
    3.1. Gayrimenkul’ün toplam satış bedeli (............satış bedeli...............)TL’dir.
    3.2. Taraflar satış bedelinin Alıcı tarafından Satıcı’ya aşağıdaki belirlenen şekilde ödenmesini kararlaştırmıştır:
    - Toplam satış bedelinin %(......)’sine tekabül eden (...........................)TL işbu Sözleşmenin imza tarihinde,
    - Toplam satış bedelinin %(......)’sine tekabül eden (...........................)TL, işbu Sözleşmenin imzalandığı ayı izleyen aydan itibaren (.........) ayda (...............)TL.lik eşit taksitler halinde,
    - Toplam satış bedelinin kalan %(......)’si peşin ve nakit olarak tapu senedinin devredilmesi anında
    3.3. Taksitler aylık olarak her ayın en geç 5 nci günü Satıcı’nın bildireceği banka hesabına ödenecektir. Alıcı, taksitleri ödemede temerrüde düşerse, her taksit için ayrı olarak taksit bedelinin % (.........) gecikme tazminatı ödemeyi peşinen kabul ve taahhüt eder.
    3.4. Alıcı, satış bedelinin usulüne uygun olarak ödenmemesi nedeniyle, Satıcı’nın sözleşmeyi feshetmesi halinde, toplam satış bedelinin %(......) kısmını karşılayan ilk ödemenin kendisine iadesinden gayrikabili rücu feragat ettiğini peşinen kabul ve taahhüt eder.
    4. TAPU DEVRİ
    4.1. Sözleşme konusu gayrimenkulün satış bedelinin yukarıda belirtildiği şekilde Alıcı tarafından Satıcı’ya ödenmiş olması kaydıyla; gayrimenkulün mülkiyetinin resmi
    ÖRNEK: GAYRİMENKUL SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ
    2 şekilde Alıcı’ya tapu devri, ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde en geç ...................................... tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Ancak Taraflar karşılıklı ve yazılı irade beyanları ile bu süreyi uzatabilirler. Satıcı, yukarıda belirtilen tarihe kadar resmi şekilde Alıcı’ya tapu devrini gerçekleştirmediği takdirde her gecikilen ay için Alıcı’ya (.....................)TL.’yi cezai şart olarak ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Bu durumda, ayrıca Alıcı’nın sözleşmeyi feshetme ve ödemiş olduğu tutarları aylık %(......) gecikme faiziyle birlikte geri alma hakkı saklıdır.
    4.2. Satıcı Sözleşme konusu Gayrimenkul’ü Alıcı’ya her türlü yasal kısıtlamadan (haciz, ipotek vs) ari ve boş şekilde teslim edecektir.
    5. SÖZLEŞME’NİN DEVİR EDİLMESİ
    Taraflar, işbu Sözleşme’den doğan hak ve borçlarını yazılı olarak aralarında mutabık kalmadıkça üçüncü kişilere devir veya temlik edemezler.
    6. SÖZLEŞME’NİN FESHİ
    Satıcı, Alıcı’nın Sözleşme’den kaynaklanan ödeme yükümlülüklerini tam ve usulüne uygun olarak yerine getirmemesi halinde, işbu Sözleşme’yi feshedebilecektir.
    Alıcı’nın fesih hakkı ise yukarıda 4 no.lu maddede düzenlenmiştir.
    7. HARÇ VE MASRAFLAR
    İşbu Sözleşme’nin tapuya şerh edilmesine ilişkin harçlar ...................................... tarafından ödenecektir. İşbu Sözleşme tahtında ve Gayrimenkul’lerin tapuda devri sırasında doğacak (damga vergisi ve Noter masrafları dahil) tüm vergi, harç ve masraflar ...................................... tarafından ödenecektir.
    8. SÖZLEŞME’NİN TAPUYA ŞERH EDİLMESİ
    İşbu Sözleşme tapu kütüğüne taraflarca birlikte veya taraflardan birince şerh edilebilir.
    9. TEBLİGAT ADRESLERİ
    Tarafların tebligat adresleri Sözleşme'nin birinci maddesinde belirtilen adreslerdir. Taraflarca bu adreslere yapılacak tebligatlar geçerli sayılacaktır. Taraflar adres değişikliğini yazılı olarak diğer Taraf’a bildirmediği takdirde, bu adreslere yapılacak tebligatlar diğer Taraf’ca kabul edilmiş sayılır.
    10. İHTİLAFLARIN ÇÖZÜMÜ
    İşbu Sözleşme’den doğacak ihtilafların çözümünde (...........................) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
    İşbu Sözleşme ........ tarihinde .................’da................. kopya olarak tanzim edilmiştir.
    ALICI SATICI

Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ikinci el telefon aldığımızda aldığımız vatandas gsm sirketlerinden faturaya taksitle aldiysa yada evkur gibi işyerlerinden senetle aldiysa ödemediği takdirde ceo telefonunu ikinci el olarak alan kişiye zararı olurmu

Nerede
    K.Maraş
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

16 yildir telefon servis isiyle mesgulum. Sattiginiz telefondan basiniz agrimaz. Calinsa bile siz sattiginiz andan sonra olacagi icin sim kartiniz o tarihten sonra o telefona takilmadigi icin ilginiz olmaz. Pis bir olayda kullanilirsa, o telefonu sifir aldiysaniz yasal sahibi sizsiniz ve sadece sattiginizi ispat etmeniz gerekli. Isyerinden islak imzali ve kaseli bir satis tutanagi duzenleyin. Caninizin istedigini ve cekincelerinizi acikca tutanaga yazin.imzalatin ama isyeri sahibi ile imza atan kisi ayni olsun. Calisanlar sorumluluk kabul etmeyebilir yada keyfi davranabilir. satarken bunlar ama alirken dikkat. Aldiginiz telefonun batarya altindaki etikette yazan imei numarasi ile *#06# yaparak ekranda cikan imei numarasi ayni olmali. Sonra bu numarayi internette btk sitesinden imei sorgusu yaptiginizda kayitli oldugunu gormelisiniz. Kayitli degilse asla almayin. Kayitli ise bu sefer aldiginiz cihazin modeli orada yazmali. Ornek xxx500 model bir telefon aliyorsaniz, oradada xxx500 model olarak gorunmeli.unutmayin... calinti telefonlar aninda sisteme dusmez. Bugun bir telefon calinsa , o telefonun sistemde calinti oldugunu gormek icin, sahibinin suc duyurusunda bulunmasi yahut btk ya kapattirma islemlerini yapmasi gerekli. Bu islemler yapilmadikca telefon sistemde kayitli gorunur.belki bir ay yada bir sene sonra, caldiran kisi bu islemleri yapinca sistemde o zaman calinti gorunur ve mobil erisime kapatilir.kayitlida gorunse satin aldiginiza dair tutanak duzenleyin. Cihazin tum bilgilerini tutanaga acikca yazin.yine isyeri sahibine imza ve kaseletin. Ve cok karamsar olmayin. Bu devirde telefon hirsizligi cok olmaz. Elhamdulillah hem musluman bir ulkedeyiz hemde, insanlar yola bakmiyo, cocuguna bakmiyo, isine bakmiyo ama telefonuna bakiyo. Araba surerken hatta yemek yerken bile telefon elimizdeyse kim calacakki? Akilli tavsiyemde sudur. Telefonunuzu satin ve gidip sifir cihaz alin. Yediyuze ikinci el alcaniza sifir garantili alin.yediyuze alinacak cok cihaz var. Fazla para vermeyin cep telefonuna. Hepsi android isletimli ve hepsi aslinda ayni. Yazik ne geregi var. Isterseniz marka modelde tavsiye ederim ama burasi hukuk forumu. Daha fazla dirdir edip Avukatlardan dayak yemeden benden bu kadar diyorum. Iyi forumlar

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

2. el telefon satarken nelere dikkat edilmeli

telefon satarken nelere dikkat etmeliyiz

telefon satarken

telefon satarken dikkat edilecek

cep telefonu satarken nelere dikkat etmeli

2.el telefon satarken dikkat edilmesi gerekenler

telefon satarken nelere dikkat edilmeli

cep telefonu satarken nelere dikkat edilmeliikinci el telefon satarken dikkat2.el cep telefonu satarken dikkat edilmesi gerekenlerikinci el telefon satarken dikkat edilmesi gerekenlerhttp:www.hukuki.netshowthread.php123673-Cep-telefonu-satarken-ve-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-Nasil-sozlesme-yapilmalitelefon satarken imeiimei devretmetelefon satarken dikkat edilmesi gerekenlertelefon satarken nelere dikkat etmelitelefon satma sozlesmesiandroid telefon satarken dikkat edilmesi gerekenlertelefon satarken fatura verilir mihttps:www.hukuki.netshowthread.php123673-Cep-telefonu-satarken-ve-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-Nasil-sozlesme-yapilmaliikinci el telefon satarken2. el telefon satarkencep telefonutelefon satarken neye dikkat edilmeli2 el telefon satarken dikkat edilmesi gerekenler
Forum