Merhaba.
Pastanelere is yapan bir firmanin sahibiyim.
1 ay once pastaneci bir tanidigimin vasitasi ile hic istemememe ragmen yeni acilan baska bir firmaya urun yaptim.Ve siparis asamasinda sozlesme yaptim.sozlesme de urun teslimatinda fatura kesilecegi,satis sozlesmesi hazirlanacagi,odeme tarihi belirtilip bu tarihe uyulmadiginda mahkemelere gidilecegi vs yazdim..Firmadan urun bedelinin % 40 ini kapora olarak tahsil ettim.
Musteriye hazirliklari yapip urunleri teslim ettik.Herseyde anlastik,siparisi teslim tutanagi hazirlayip imza altina aldik,odeme tarihini belirledik.Fakat musteri 10 gundur telefonlarima dahi cikmiyor.
Siparisi teslim esnasinda da daha maliyeye acilis yapmadigini belirtip faturayi acilis yaptigi tarihte kesilmesini istedi.Yani belki de acilisi vardi ama art niyetli oldugundan fatura kestirtmedi.
Musteriden tedirgin oldugumdan belki olasi bir kotu durumda caydiriciligi olur diye boyle bir sozlesme hazirladim,o kotu durum basima da geldi ama gecerliligi var midir acaba?

siparis teslim sozlesmesinde alt kisima ekledigim yazilar bunlar;

1.KONU:Yukarıda belırtılen ürünler; müşteri adresine eksiksiz teslim edilmiş olup,alıcı tarafından kontrol edilmiştir.
2.Alınan kapora toplam tutardan düşülmüş olup kalan bakiye ve ödeme şekli belirtilmiştir.
3.Ödeme şekline uyulmadığı taktirde siparişi verene 30 gün ödeme süresi tanınır.Bu süreç aşıldığı taktirde
Kalan toplam tutarın tahsili için satıcının kanuni haklarını kullanmasını kabul eder.
4.İş bu ürün teslim formu, yukarıda yazan taraflarca 2 nüsha olarak hazırlanmış olup , kayıtsız/şartsız kabul edilmiştir.
Sözleşmede doğacak ihtilaflarda İstanbul Mahkeme ve icra Daireleri yetkilidir.


Sizce bu durumda ne yapilabilir.

Yardimci olacak kisilere simdiden tesekkurler..