11 yıllık muvazzaf Astsubayım ve halen görevimin başındayım ve daha önce ne kendim nede silahımla ilgili bir olaya karışmadım silahımı okullandan mezun olduktan sonra zati demirbaş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tarafıma verilmiş silahtır...
Geçen yıl talihsiz bir olay içeresinde buldum kendimi bir grup şahsın bir mekana beni çagırarak üzerime saldırması sonucu olayı bertaraf etmek ve büyümemesi üzerine 1 el havaya ateş ettim şahıslar olay yerinin kaçarak terk ettiler,

Hemen polis karakoluna giderek olayı anlattım
Şahıslar yaptıkları olayın ve beni oraya çagirma sebeblerinde suçlu olduklarını bildikleri için benden davacı olmadılar
Görgü tanıkları ifadeleri benim tarafimdan yanaydı
Kamera görüntülerinde beni bekledikleri ve gelir gelmez üzerime saldırdıklari bariz belliydi
Vs.

O geceki Nöbetçi savcımız tarafından silahım emanete alındı

Beni yargılıyan savcımız tarafından yukardaki hususlar göz önünde bulundurularak TCK 106/2.a ,53 ve 54 maddelerinden mahkemece yargılanmamı talep ederek kamu davası açıldı...

Ilk mahkemem oldu çagrılmış olmalarına rağmen karşı taraf yada görgü tanıkları gelmedi hakim bey ifademi dinledikten sonra diğer şahısları polis zoruyla getirilmesine karar vererek ileri bir tarihe mahkemeyi erteledi...

Benim sorum yeni güncellenen bu yönerge ile benim durumumda olan muvazzaf personeller yargı bitmeden silahlarını teslim alabilir mi ?

MY 166-2 Türk silahlı kuvvetleri şahsi silah yönergesinde şöyle bir ifade vardı

"Söz konusu* fiillerden* dolayı* yargılanması* devam eden* şahısların ruhsat verilme ve yenileme işlemleri yargı kararı kesinleşinceye kadar durdurulur"

Temmuz tarihinde MY 166-2 (A) güncellenerek ( sanırsam son zamanlardaki terör olayları ve görevi başında devam eden personeli mağdur etmemek ve gelen son emirlerde şahsi silahları herkesin taşıması emrin verilmiş olması gibi vs. )

"Söz konusu fiillerden dolayı yargılaması devam eden emekli/müstafi/sözleşme fesihli Subay, Astsubay, Uzman jandarma ve Uzman Erbaşlardan silah ruhsatı talebinde bulunanların, ruhsat verilme ve yenileme işlemleri yargı kararı kesinleşinceye kadar durdurularak,silahları emanete alınır. Muvazzaf personele ruhsat verme ve yenileme işlemi yapılmaması nedeniyle, yargılaması devam eden muvazzaf personelin ise silahları emanete alınmaz."

Bu yönergedeki degişikliğin bir kanunla dile gelmiş olduğu kesin bu nu ayrıntılı olarak nerde bulabilirim nasıl bir dilekçeyle mahkeme gününü beklemeden silahımı talep edebilrim...