1969 doğumluyum 1994 yılında Memur oldum, Erzurum İlinde görev yapmakta iken İzmir Bornova Belediyesine yatay geçiş yapabilmem için 35 yaşında 2004 yılında Zabıta Memuru olarak atandım. İzmir Bornova da Zabıta Memuru olarak göreve başladım. 20 ay zabıta memuru olarak görev yaptım. Ancak kurumumda yapılan bir teftiş müteakibinde Zabıta Memuru olarak atanmamın 11/04/2007 tarih ve 26490 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan İç İşleri Bakanlığınca hazırlanmış Belediye Zabıta Yönetmeliğinin; Başka memurluklardan naklen geçiş başlıklı 16’ncı maddesine aykırı olduğu gerekçe ile Zabıta Memuru Kadrom iptal edilerek tekrar memur olarak atamam yapıldı halen görevime memur olarak devam etmekteyim. Soruşturma sonucunda Kurumum fiili olarak görev yaptığım 20 Aylık süreçte tarafıma ödenmiş olan her (zabıta memuruna ödenen) Maktu Fazla Mesai ücretini geri ödememi istedi. Ben de ödeme yapmadım. Kurumum alacağını tahsil etmek için 2005 yılında icra davası açtı. Dava sonucunda tarafıma tahakkuk edilen alacağın faizi birlikte ödenmesine karar verildi. Ancak bu güne kadar herhangi bir ödeme yapmadım ayrıca alacağı ödemem için ne icra müdürlüğünden nede kurumumdan böyle bir talep olmadı. Bu konuda tarafıma herhangi bir tebligat yapılmadı
1- Fiili olarak görev yaptığım 20 Aylık süreçte tarafıma ödenmiş olan (her zabıta memuruna ödenen) Maktu Fazla Mesai ücretinin tarafımdan geri istenip istenemeyeceği,
2- 19/09/2006 Tarih ve 26324 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 19’ncu maddesine istinaden tarafıma tahakkuk ettirilen alacağın Zaman aşımına uğrayıp uğramadığı,
Konusunda tarafıma görüş bildirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla..