Merhabalar.. 4-5 gün önce bir araç kiralama şirketinden araç kiraladım. kiraladığım gece aracımı park ederken park yapılmasın diye (yan yatırılıp-kaldırılan metal bir blok) park engelleyici demirin yan yatmış vaziyette üstünden geçerken aracın altı o demire çarptı. çarpma sonucu yağ karteri delindi. ben arabayı durdurup hemen kiraladığım firmayı aradım. onlar arabayı durdurmamı ve kenara çekmemi söylediler dedikleri gibi de yaptım. geç vakit olduğu için bişey yapamadılar. sabah olduğunda kiralama firmasından bir yetkili geldi ve aracın karteri delinmiş bizim sanayide tanıdık var oraya yaptıralım servise götürmeyelim fazla para çıkarırlar dedi. ben de durumun şaşkınlığı ve mahçupluğundan dediğine uydum. araç çekildi sanayiye götürüldü usta tamir ve çekici masrafı olarak benden 400 lira aldı. akşama doğru aracı teslim aldım. yine gece geç vakit araçla evime giderken araç yolda teklemeye başladı ve durdu. ben aracı yeniden çalıştırdım ve kaldırmaya çalıştım ancak hareket etmedi ve yine şirket yetkilisini aradım. onlar geldiler ve siz gidin biz hallederiz servise götürürüz dediler sonra ben evime gittim. ertesi gün aradı beni yetkili aracın aks sisteminde sorun olduğunu servisin 1900 lira gibi bi masraf çıkardığını ödemem gerektiğini söylediler. ben bunu ödeyemeyeceğimi ve kasko bunu karşılamıyor mu diye sordum. ilk çarpmada tutanak tutulmadığı için kaskonun bunu karşılamayacağını söyledi onay bekliyorlar dedi ben bunu karşılayamam dedi ve tamir edileceğini söyledi. bugün aracı teslim almamı söylediler ve almaya gittim kimse bişey söylemedi aracı teslim aldım. 2 saat sonra bir telefon geldi ve aracın ödemesinin yapılmasını söyledi servis para bekliyor dedi. ben durumu anlattım ve benim sorumlu olmadığımı sizin beni yönlendirdiğiniz için kaskodan yararlanamadığımı ve mağdur olduğumu söyledim. kaskonun tek taraflı çarpmada yarısını karşılayacağını benden para alacağını söylediler. ve ben bu durumda mağdur olmuş dumdayım. ben bu durumda ne yapmalıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkür ederim.