Merkezi doğalgaz sistemli ama herkesin kullanımını ölçen ve yaktığı kadar ödediği bir sitede oturmaktaydım. Bu kışın ilk aylarında ortalama 130 Tl gaz faturası gelirken (tek kişiyim ev 2+1 ve kullanmadığım odaların petekleri kapalı) ocak ayı faturasının 300 tl geldiğini gördüm. Acilen site yönetimine dilekçeyle başvurarak itiraz ettim. Yapılan inceleme sonucunda doğalgaz borularının çürüdüğü ve 2 odanın borularının su kaçırdığı ve bundan dolayı tüketimin arttığı tespit edildi. Site yönetimi arızayı 1 hafta 10 gün içinde giderdi ve şubat ayı için ortalama tüketimim olan 130 tl fatura çıkarıldı. Bu miktarı ödedim. Mayıs ayında evden çıktığımda 300 tl kendi kusurumdan kaynaklanmayan tüketmediğim doğalgazın ne olacağımı sorduğumda site yönetimi ödemem gerektiğini söyledi bende ocak ayı için kış boyunca ortalama tüketimim olan 150 tl ödeme yaptım. FAzlasını yapmayacağımı belirttim. Ayrıca eve girerken ödediğim depozitoyuda önce kira kontratını bulamadıklarını bahane ederek daha sonrada kiracılık dönemim içinde sözümona borçlarıma (dogalgazdan dogan borç degil) mahsup ettiklerini iddia ederek ödemeyeceklerini belirttiler. Şuan yakmadığım doğalgazdan dolayı 150 tl borçlu görünüp verdiğim 300 tl depozitoyuda alamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler.